Orkaitėje keptos bulvės -įvairios variacijos

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 15 , reitingas: 3.60 iš 5)
Loading...

no comments 
 Bulves paverdu apie 10 minučiu, tada apteplioju aliejum ir kmynais (ar kitais prieskoniais), (galima grietine  ar majonezu) ir dar kokias 20 minučiu pakepu kartu su mesa orkaiteje :)
Mat žalios bulvės, sudėtos kepimui, man kažkodėl  gaudavosi  pernelyg apdžiūvusios ir nelabai skanios. O  kai šitaip kepu -viduje minkštos, o aplink  -traški, apskrudusi plutelė :)

tetule
Mes su mamyte bulvių neapverdam, prieš orkaitėn kišdamos, bet kartu su prieskoniais ir druskyte  b ū t i n a i  apvoliojam grietinėje . Kartais grietinėn ir kokį majonezo šaukštą įmetam. O bulvės jei nedidelės, tai nepjaustom, jei didelės – tai perpus perpjautos, kartais tokiais storokais  griežinėliais papjaustom.

COPY

Aš  dažnai darau taip: gerai nuplautas bulves su lupena įvynioju į folgą(vidujE šiek tiek palieku vandens). Kepu ant grotelių. Paskui- į lėkštę, gražiai per vidurį kryžmai įpjaunu su visa folga bulvę, atvynioju kampučius, tada barstau drusyte, sviesto gabaliuką užmetu, krapų. O jei netingiu- iš anksto  mikseriu išsuku sviestą su druska, krapais ir česnakais-pasaka. 😆 Dar retkarčiais- kai ypač netingiu- į visą tą gėrį įmaišau dar ir varškės. Tik tada jau reikia pjauti visą bulvę per pusę, nes nesilaiko ant viršaus :D

Genija

Čia vokiškas receptas, man patiko. Bulves išverdamos (galima bandyt tik apvirti), perpjaunamos pusiau. Skarda ištepama aliejumi ir pribarstoma daug rozmarino. Bulves pjauta puse žemyn  -skardon  ir į orkaitę trumpam. Skanu su varške, išsukta su pipiriukais, provanso prieskoniais ar česnaku. Dar pomidoriukas… . :oops:mmm…

panašūs įrašai

One Response to “Orkaitėje keptos bulvės -įvairios variacijos”

  1. Kaziukas says:

    Na mes su Teveliu irgi megstame paskanauti traskiosiomis bulvikemis, o darome sitaip.
    1. Nuluptas ir supjaustytas bulbikes palaikome dubenelyje su vandeneliu ipyle slakeliuka obuoliu actuko.
    2.Verdame bulbikes 40 min ir darome, pure ( bulbikiu kosike)
    3.I kosike pribarstome susmulkintos vistienos, pabarstome prieskoniais ir idedame 3 didelius saukstus grietinikes.– Viska laaabai gerai ismaisome.
    4.Mase dedame ant skardos ir pasauname i oraite 25 min 180 C
    5.Susmulkiname cesnakiukus ir pabarstome ant virsaus pagal skoni.

    Na tai kazkas panasaus i kugeli, bet zymiai skaniau, rekomenduoju isbandyti receptuka, galiu uztikrinti kad seimyna liks nustebinta….

    SKANAUS !

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011