Farširuotos lydekos receptai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 9 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

www. žvejoklis.lt  radau farširuotos lydekos receptą -dėl to geras, kad visa “aukštojo pilotažo” eiga iliustruota nuotraukomis:

http://www.zvejokliai.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=188 &Itemid=44  lr

Ten pat  radau dar vieną farširuoto lydžio rec.Tad copy/pastinu:

Farširuota lydeka, kepta orkaitėje

Komponentai:
– 1,5 kg lydeka,
– 1 didelis svogūnas,
– 2 vidutinės morkos,
– 100-200 g žalių lašinukų,
– 3 kiaušiniai,
– prieskoniai (žuvies prieskoniai, pipirai, druska).
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.
Skanaus!

Atsiuntė Dzukeliz

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011