KEPTAS ŠERNO KUMPIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 9 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

Virjes
Taigi. Šernienos kumpį  -su visu kaulu marinuojam  “Santa Marijos” žvėrienos prieskoniais  bei citrinos sultimis. Kokias 2-3 dienas  -vis apversdamos ir pabadydamos virbalu. Žinoma, laikyti reikia šaldytuve. O  kokias 2-3 val. prieš kepant užpilam  aštriu marinatu ( bėda -išgaravo pavadinimas iš galvos), bet jo yra pridėta prie visų prieskonių tokiuose mėlynuose pokeliuose(IŠSIAIŠKINSIM 🙂 ). Užpilam, pamasažuojam kumpiuką, pavartom vis ir kepam folijoje – apie 1-1,5val. Kai baigia kept- praplėšiam foliją ir leidžiam apskrusti.

Kartu patiekiamos ir orkaitėje keptos  bulvės( galima ir su lupenom). Jau skonis-  tikra pasaka, net dabar seilė varva pagalvojus 🙂 . Tiesa, kumpis ant stalo dedamas  nesupjaustytas – kad vaizdas būtų.

panašūs įrašai

42 Responses to “KEPTAS ŠERNO KUMPIS”

  1. Teta says:

    TETA LABAS RYRELIS:) 🙂 🙂

    Tuk,tuk, ar čia papuoliau?

    NIU, bliamba, kada gi prasidės pavasaris? 🙁 Nors turiu pasakyti, kad į pajūrį jis ateina
    2 sav. vėliau, bet ir šitas ruduo ilgiau užsilaiko.

    MIGLE,

    Į No comments balių atsitempsiu foršetinių užkandėlių, bet tam laiko turėsiu truputį vėliau.
    Parašysiu su visom “regalijom”, kad jau “švarutėlį” receptuką, jei bus vertas visų dėmesio
    ir gomurio,galėsi pernešti kur jam priklauso būti.

    O kada balius prasidės? Juk reikia traUKTI IŠ skrynios papuošalus 🙂 🙂 🙂

  2. Virjes says:

    Sveikos visos baliauninkės! Rašau pagavusi progą labam ryte, nes gali(žada) patrumpinti už naudojimąsi kompu darbo metu. Tai va liks tik vakarai nugriebti nuo dukros visokių “mesendžerių”. Bet gal priepuoliai praeis ir vėl viskas stos į savo vietas. Tik pralaukti reikia, o aš kantri…:) Kas link to marinato tai vakar išstudijavau “Rimi”. Jis “Santa marijos” gamybos, yra visokių rūšių, bet aš sugalvojau, ir nusipirkau ne aštrų su medumi, nes manau, kad turėtų gautis neblogai. Viskas bus išbandyta per Velykas, kadangi galiu eksperimentuoti su kokiom tik noriu marmaliūzėm, nes turėsim svečių, kuriems irgi visokie eksperimentai patinka. Kadanagi mano Virjesui ( jau gal minėjau ) geriausi prieskoniai- druska, pipirai, česnakas, na dar kmynai…:)))))))))))) Gink dieve jokių ten iš pakiukų. O ir paslėpti neina, labai jau pastabus rupūžiokas tapo:) Tiesa, Velykoms noriu kepti ir Miglės įdarytus obuolius su vištienos krūtinėlėm . Vakar nusiaubiau visus savo didmiesčio PC, bet Bogatyrių neradau. Gal turguje ieškoti? Nebandei Migle ten? O į kitus kurie saldūs, kaip supratau nelabai tinka?

  3. Virjes says:

    persiprašau:) nemoku redaguoti, tai taisau taip – ne aštrų, bet su medumi:) Ir dar -kur jūs tuos gražius geltonus šypsenėlių veidelius traukiant, aš nerandu…Ir dar- mano kompe nesimato visa lentelė, kur rašau komentus, todėl negaliu visko perskaityti ir pataisyti skubos kalidų…persiprašau:)

  4. migle says:

    MIGLĖ
    Nu tai sveikutės:)
    Pirmiausia atsakau Virjes dėl obuolių-aš radau IKI, saldūs netinka tikrai -nei šis, nei tas gaunasi-skonis ne ryškus..Per pietus nukošiu turgun centre pažiūrėt -duosiu žinią.
    Nu, BALIAVOTI tai reikia maždaug nuo 14 val.:)Ar visoms tinka?
    O su pavasariu tai visai xana 🙁

  5. Teta says:

    TETA SACYVI

    Tik ką pamačiau per TV PBK šį receptą, atrodo neblogai,kad neužmirščiau iš karto rašau:

    Višta
    graikiški riešutai ~100g
    svogūnų ~ 3 galvas
    kalendros
    pipirų kv/karčių
    petražolių lapelių

    Vištą, visą, supjaustyti pagal sanarius, krūtinėlę į dvi dalis.Dėti į 30-40 C į 1 ltr vandens. Virti be gruskos, pipirų ir lauro lapų, kad būtu skaidrus buljonas.Išvirtus vištos gabaliukus dėti į skardą ir pašauti iį įkaitintą, vid kaitrumo) orkaitę ir pakepinti ten kokias 15-20 min.Tuo metu graikiškus riešutus sutraiškyti su mėsos mušeklių (malti mėsmale nepatartina- ten pasilieka visas rietų aliejus) Į buljoną sumesti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir virti kol pasidarys skaidrus.Įdėti gerokai druskos, kvp/karčių pipirų, kalendros, sumaigytus riešutus. Turi gautis tiršta košelė. Pakepintos orkaitėje vištos gabaliukus sudėti į tą tirštymą,užvirinti, išimti iš puodo, apipilti gautu padažu, papuošti petražolių šakelėm. Valgyti kaip šaltą užkandą.

    Receptas naujas,kas gausis nežinau, jei kas susidomės, pabandykit. Aš rizikuosiu per ilgas šventes pasigaminti, nes daug terliotis nereikia. Jei bus neskanu, nepykit, nes pati nebandžiau ir įvertinti negaliu. Pet TV gamino gruzinas ar armėnas, bent jau iš tos giminės virėjų

  6. migle says:

    MIGLĖ -VIRJES
    DĖL ŠYPSENĖLIŲ
    Niekur tau jų traukt nereikia 🙂 Parasčiausiai po teksto, kur nori ją įdėti, palik 1 raidės tarpą, o paskui subadyk dvitaškį ir iškart po jo -skliaustelį . Jeigu nuspausi dešininį – svetainėj pasirodys šypsenėlė  -:) o jei kairinį -totalus liūdesys :(. Jei nori, kad šių šypsenų ar liūdesio būtų daugiau -tai surinkus dvitaškį/skliaustelį vėl palik tarpą ir pakartok procedūrą.Sėkmės 🙂

  7. Teta says:

    TETA VIRJES

    Dėl šypsenėlių reikia spausdinti dvitaškį+ skliaustelis į dešinę pusę-juoksis, tas pats, tik sklaustelis į kairę-liūdės.
    Dar yra sunkumų spausdinant, kantrybės, viskas susitvarkys, aš irgi nematau teksto pabaigos.

    Panos, kurių turiu e-mailus išsiunčiau gėlių. Įsitaisiau naują pašto dėžę, adresas tas pats. Sunkiau tik su tais adresais, kur : one.lt, kazkodėl man grąžina, bet šiom dienom pasikviesiu asą, kad kompą aptvarkytų, gal tada viskas praeis 🙂

  8. Virjes says:

    Man nėra baliaus, jeigu nėra silkės. Todėl aš “atsinešiu” tokios:
    reikia virtų, smulkiais gabaliukais pjaustytų morkų,
    konservuotų ananasų , jeigu pirksit riekelėmis, reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais,
    ir pjaustytų porų. Aš porą perpjaunu išilgau- poto tokiais pusiau žiedeliais. O proporcijos maždaug tokios- morkų ir porų maždaug vienodai, o ananasų kokį trečdalį to kiekio.Ananasus reikėtų pasistengti dėti be sirupo. Viską sumaišau su “HELMANS” majonezu ir kraunu ant silkės viršaus. Noriu perspėti, jeigu sugalvosit pabandyti pasidaryti- nedėkit jokio kito majonezo, nes išbandytas reikalas- praskysta ir skonis visai ne toks. Šitos silkutės kiek bedaryčiau visada pritrūksta, netgi vaikai, kurie nelabai mėgsta silkę kerta su malonumu ir prašo daugiau dėti “nuo viršaus”:)

  9. Virjes says:

    Virjes
    Bandau 🙂

  10. Virjes says:

    Valio! Gavosi 🙂 Aš be tarpo matyt rašiau, o tai jau jos man gražu 🙂 Atrodo, net puslapis šviesesnis 🙂 🙂

  11. tetule says:

    TETULE

    Sveikos,

    neseniai su liūdesiu pranešiau, kad bais striuka su pinigais. Perskaičiau apie Virjes silkę ir prisiminiau, kaip silkinius reikalus tvarkydavau tokioj situacijoj, kaip dabar – kad daug ir pigiai išeitų. Reikia keptuvėj ant trupučio aliejaus vos vos pakepinti krūvą smulkiais kubiukais ar šiaudkais supjaustytų žalių morkų, tada pilti ant jų virinto vandenėlio ir troškinti, kol vandens neliks, o morkos suminkštės, bet nesuvirs. Kitoj keptuvėj pakepinti nelabai smulkiai papjaustytų svogūnų, mesti juos į morkas. Ten pat versti virtų pupelių – daugmaž tiek, kiek morkų. Masę pasūdyti, įberti pipiriukų ir įmesti kelis šaukštus pomidorų pastos (ne kečupo) arba susmulkintų pomidorų (nulupus odelę, aišku). Tada – ragauti, ragauti, ragauti, kol skaniai atrodys. Masę padėti atvėsti, o tuotarp galima paruošti silkę. Aš nemėgstu to tipiško “neapdirbtos” silkės skonio, tad visuomet prieš dėdama į silkinę nors truputį pamarinuoju: supjaustau gabalėliais, užpil truputį citrinos sulčių, aliejaus, pipiriukų, cukraus, druskos, šlakelį degtinės, išmaišau ir trupman palieku. Šiuo atveju užteks pamarinuoti, kol ana masė atšals. Tada silkę nuvarvinti, sumaišyti su daržovėm. Skanas. Prirašiau daug, bet labai paprasta ir greita.

  12. tetule says:

    Atsiprašau, kad klaidų visokių privėliau – kažkoks išsiblaškymas nerealus. O šiaip silkės – mano šeimynos mylimiausias maistas, gaminu su visokiausiais uždarais. Prieš Kūčias VP buvau prirašius daug variantų, jei kam būtų kas nors įdomu – galėčiau dar subadyt kokį vieną kitą tekstą.

  13. migle says:

    MIGLĖ -TETULEI
    Sveikutė:)BŪTINAI PRIBADYK -KOL KAS SILKĖSE PAS MUS NE KAŽIN KAS 🙂
    O dėl tų babkų stygiaus tai nesuk sau galvos perdaug -jei kojos rankos sveikos, akys mato, stogas virš galvos yra,visi saviškiai prie šono -vadinasi turi visas sąlygas jaustis laiminga 🙂
    O iš tų problemukių tai vistiek kažkada išsivyniosi…
    TIESA, KĄ BALIUN NEŠIES? :)…

  14. Virjes says:

    Virjes
    Pirmą kartą išgirdau , kad į silkę pilama degtinės. Kam?

  15. migle says:

    MIGLĖ

    VIRJES
    Ką tik iš turgelio, kur centre.Liūdesys obuolių klausimu -antaniniai ir tie jau saldūs 🙁 Kitokių rūgščių -nerasta.Va tai ir kits šonelis unifikuotos ž.ū.politikos 🙁 🙁 🙁 Rytoj pažiūrėsiu kitame turg., duosiu žinią.
    VISOMS
    Panos, kurios LT, pasidairykit prie progos KATANY prieskonių su medum šonkauliukams arba kiaulienai ir pan.Man patinka.
    Tik nepilkit, kaip liepia instrukcijoj 🙂 kečiupo ar pomidorų padažo, geriau visokių žolukių ir pan.Nors, aišku, šiaip jau šviežias medus -skaniausia :)…

  16. tetule says:

    TETULE

    Taigi – mano silkės.

    Kaip jau rašiau, mano supratimu, būtina pirmiausia silkę pamarinuoti. Beje, geriausia pirkti silkes su galvom, išdoroti, supjaustyt gabalėliais ir marinuot su citrinos sultim, aliejum (galima ir vos vos vandenuko), grūstais juodais pipirais, druska, cukrum, svogūnais. Kai kada (priklausomai, kuo silkė bus užklojama) į marinatą pridedu daug daug cinamono. Marinatą būtina ragauti. Dar turiu tokį “fintą” – į marinatą pilu kelis šaukštus degtinės – prieskoniai geriau ir greičiau įsigeria.

    O “užklotų” darau įvairiausių, net ir pagal sezoną.

    1 – paprasta, bet gerai. Pomidorus, svogūnus susmulkinti nelabai mažais gabalėliais, nesumaišyti, o atskirais sluoksniais sukloti ant silkės, apdrabstyti majonezu.

    2 – ant silkės gabalėlių krauti iš virtų pupelių ir pusžiedžiais pjaustytų porų bei majonezo padarytą mišrainę.

    3 – Pakepinti svogūnų, pas juos į keptuvę berti pamirkytų džiovintų slyvų, razinų. Pravėsusią masę dėti ant silkės, pabarstyti smulkintais graikiškais riešutais. Šiuo atveju labai tinka silkė, marinuota su cinamonu.

    4 – pakepinti svogūnų, berti smulkintų žalių pievagrybių, pilti vos vos vandens, patroškinti, įberti prieskonių, pravėsusią masę dėti ant silkės.

    6 – ant silkės dėti mišrainę iš obuolių, virtų kiaušinių ir svogūnų bei majonezo. Arba į tą mišrainę įmaišyti silkės gabalėlių ir visą tą gėrį sudėlioti į tokią kompoziciją : ant didelės plokščiadugnės lėkštės išdėlioti konservuotų ananasų griežinėlius (nusausintus), ant jų dėti po gerą šaukštą mišrainės, gausiai papuošti žalėsiais.

    7 – jau aprašytas morkų-svogūnų-pupelių-pomidorų pastos reikalas.

    8 – silkė pataluose, kurią darau be tradicinių bulvių. Sluoksniais: silkė, sumaišyta su majonezu-svogūnai+majonezas-obuoliai+majonezas-virti kiaušiniai+majonezas-virti burokėliai. Būtina, kad pastovėtų bent per naktį. Gal majonezas baisiai atrodo, bet jo daug nereikia, ir galima (o ir būtina) naudoti neriebų, arba vis ragaujant pamaišyti su neriebia grietine, gal net jogurtu natūraliu.

    9 – nedidukais kubeliais pripjaustyti kelių spalvų paprikos, pusžiedžiais – porų, vos vos citrinos sulčių, aliejaus, prieskonių, sumaišyti – ant silkės.

    10 – prie arielkos – į obuolį ar pan. susmaigstyti tokių vėrinukų: silkės gabalėlis, rauginto agurko griežinėlis, svogūno gabalėlis, duonos kubiukas. Arba prabangiau: silkė, duona, pirktiniai marinuoti mažiukai svogūniukai, mažuliukai agurkiukai.

    Daugiau dabar nieko nesumąstau.

  17. Virjes says:

    Miglei – Virjes
    DĖKUI už suteiktą info.
    VISOMS
    O ką saldaus į baliuką prigriebsit? Aš šiandien velykoms kepsiu medaus torto lakštus, tai gal gabalėlį sutepsiu ir bus liuks prie kavos, kad ir dar nelabai suminkštėjęs, bet užsigeriant manau tiks 🙂

  18. Virjes says:

    Virjes
    Rytoj ir poryt nemėsėdis. Ką gaminsit?

  19. migle says:

    Štam punkte aš -autas 🙂 Taip kad ,Virjes, tamsta esi man visa viltis 🙂 O Vėlykoms
    nusipirksiu nedidelį šakotį, daug vaisių visokių, dėžutę ananasų/abrikosų, uogų kažkokių ir gaminsiu tokią makaliūzę -a la torroriro rec.Būt skaniau su šampanu ,aišku, bet mano xebrytė šitam punkte -nelabai :)I ir aš labiau alinė, nei šampaninė…

  20. migle says:

    Miglė -tetai.
    Turėtu gautis tikrai skaniai.To armėno vardas -Maratas greičiausiai,linksmas toks, a ne? Jo visi receptai labai skanūs būna.Jau įkišau svetainėn.

  21. Teta says:

    TETA M I G L E I

    Ne žinok, kai sėdžiu namuose, tai žiuriu PERVYJ BALTYJSKIJ KANAL, ladą panašią į mūsų “Labas rytas”, ten visokių įdomybių būna, tai ir įsiminiau, o MARATĄ- aš žinau, čia kažkos Maskvos “šefpovaras” buvo. Man patiko,kad greit ir nedaug indigridientų, apie skonį sužinosiu pasigaminus 🙂

    Manasis išvažiavęs šiandien į Klp, tuo pačiu užsuks į žuvies/mėsos turgus ir į “Akropolį” vėliau informuosiu kas ir po kam Klp turguose. Aš tai gi visai nebepasivelku po PC ir turgus, ex, da nu jego (sanarį) v boloto 🙁

  22. Virjes says:

    Virjes
    Prieš kelias dienas, tiesa nelabai atsirenku, kur ten buvo mūsų dislokacijos vieta 🙂 manau, kad kai rašėm greitus ir pigius valgius buvau rašiusi apie žuvį su ryžiais. Ta makaliūzė tikrai skani ir šalta ir karšta, jeigu nerasi- pakartosiu. Aš irgi nelabai asas šiam reikale, nes tiesiog pernešti negaliu žuvų, kur daug kaulų. Todėl mėgiamiausia mano menkė ir j.lydeka. Menkė tai ne ta , kur PC sausa, bet pas tėvukus kaiman anksčiau atveždavo šviežiai pagautos menkės- tai jau būdavo skonis! Ir filė pasidarydavau ir šiaip visokiais būdais maklinau. Rytj kepu menkės filė iš PC. Taigi ją atšildau, paprieskoniuoju ir merkiu visą nepjaustytą į kiaušinio plakinį(truputuką įpilu vandens plakdama,nes viena gaspadinė sakė, kad geriau
    limpa) tada į miltus pamaišytus su džiuvėsėliais, vėl į kiaušinį ir kepu aliejuje. Verdu ryžių su žuvies prieskoniais, man taip skaniau, o gaunasi ir žalsvos spalvos, kraunu lėkštėn didžiulę filė, ryžių ir būtinai ketvirčiuotą citriną, nes jau jos tai spaudžiu ant žuvikės daaaaaaauuuuuuuuug. Suvalgai vieną tokį ” gabalėlį” ir sotus .
    Tiesa dar kažkur skaičiau, kad pamuša žuvies filė ir į ją suka sūrio ferm.(persmeigti d. krapštuku) poto į kiaušinio plakinį, džiuvėsius ir verda aliejuje. Manau, kad turi būti skanu, nes esu valgiusi taip padarytą su paprika tai tikrai labai liuks buvo, bet valgant reikia drėbtelti majonezo.

  23. tetule says:

    TETULE

    Apie Velykų saldumynus. Skaitau, skaitau, kad net kelios iš jūsų vis pasakot saldėsiuose nesigaudančios. Turiu prisipažinti, kad nuo šlovingos jaunystės laikų ir mano dvare daug kas pasikeitė. Anksčiau (gal kai būsimo gerb.vyro labai laukdavau svečiuosna) siaubas – kas savaitalį tortai, pyragai, sausainiai, ir dar kuo įvairesnis, negirdėti, kuo įdomesni būdavo meistravojami. O dabar labai jau retai ką nors ypatingo pagaminu šitoj srity. Na, o tas gerb.vyras be saldumynų gyventi negali. Parduotuviniai pyragai pyragėliai man kažkodėl didelio pasitikėjimo nekelia, tad stengiuos ieškoti paprastų išeičių. Galiu ir jums pasiūlyti. Pastaruoju metu pagrindiniai mano “tortai” – tokie. Prisiperku kelių rūšių jogurto, būtinai vienas turi būti natūralus. Į tą natūralųjį priberiu aguonų arba smulkintų vaisių, cukriuko, išmaišau. Kitiems nieko nedarau. Na, ir pritirpinu želatinos, maišau su tais jogurtais ir sluoksniuoju į kokį gražesnį indą. Supilu vieną sluoksnį – šaldytuvan, kai sustingsta, pilu kitą ir t.t. Kokių bent trijų sluoksnių “tortas”, jei dar vaisiais pagardintas – ir gražus baisiai, ir skanus, ir, beje, gan neriebu, gal net sveika.

    O šventėms darau tokio daikto kokias nors modifikacijas. Į tortinės dugną kloju biskvito (sesė pakepa), palaistau kokiu saldžiu alkoholiu, ant jo pilu arba kelis jogurtinės želė sluoksnius, arba paprastos “kompotinės” želė su vaisiais. O šioms Velykoms planuoju ant biskvito pirmiausiai kloti gerai išsuktos varškės su vaisiais, trupučiu plaktos grietinėlės ir želatina sluoksnį, o ant jo – arba grietinėlės su želatina, arba gražios spalvos želė su vaisiais sluoksnį. Dėl tos mano taip apsvajotos paschos – turbūt pasuosiu. Paskaičiau, paskaičiau tą receptą – nagi paprasčiausias saldus sūris, kokį mama ir anyta, kai dar karvutes turėjo, kas savaitgalį darė. Žodžiu, nieko čia nenustebinsiu. Geriau jau va tokį mano aprašytą liesą a la torčiuką gaminsiu. Gal ir jus sugundžiau.

    P.S jei jau balių pradedam, tai būtent tokį gėrį ir kloju ant stalo.

  24. tetule says:

    Beje, kad kokia kvaiša nepasirodyčiau, paaiškinsiu, kodėl savo taip vadinamą sutuoktinį vadinu gerb.vyru. Kadaise kadaise, tos dienos negrįš (ačiū Dievui) neretai gaudavau kvietimų į save mano miesčiūkščio aukštuomene besivadinančių žmogėnų balius. Na, ir sykį ateina toks kvietimas, žinot, kur pradžioj išspausdinta” gerb…… ir gerb…..”. Ir vietoj tų daugtaškių pradžioj gražiai mano vardas įraitytas, o toj vietoj, kur “antros pusės” vardas tarsi ir turėtų būti, įrašyta – “Vyrui”. Taip taip, pradedant didžiąja raide. Žodžiu, kaip ir vardas koks. Tai ir tapo nuo tada jis gerb.vyru.

  25. Teta says:

    TETA

    Truputį pavėluosiu ateiti į balių, tai jau dabar atnešu savo kąstinį su karštom virtom karštom bulvytėm, apibarstytomis krapais ir dar vieną patiekalą. Pateiksiu tik įdėją, nes pačios esat geros kulinarės ir suprasit kas prie ko. Taigi;

    “SKANŪS KREPŠELIAI”

    10 vnt nesaldžių krepšelių
    visokių mėsyčių, žuvies,sūrio
    daržovių, vaisių gabaliukų,
    įv. padažiukų

    Dideliuose PC yra kulinariniai iškepti, mažyčiai krepšeliai(kokių trijų kąsnių), Jų būna dviejų rūšių: saldūs ir ne. Jums reikės nusipirkti NESALDŽIŲ. Kai ruošiat šventinį stalą, ir pjaustot įvairias mėsytes-keptas, virtas, rūkytas, kiaulienos, jautienos, veršienos, kumpio,vištos, rūkytos dešros,įv. žuvies (įskaitant ir silkę), turit ir įv. vaisiu: obuolių, slyvų, ananasų, virto kiaušinio,virtų/žalių morkų ir t.t. gabaliukų/kampučių, kurių nededate ant stalo, o nupjaustot ir
    nėra kur dėti, nebent susimesti sau į burną.Kad viskas taupiai būtų sunaudota, reikalingi tie krepšeliai, į kuriuos
    sukraunat susmulkinus tuos likučius, užpilat likusiais padažais. Čia jau Jūsų fantazijai neturi būti ribų: suderinat
    likučius, sudedat į atskirus krepšlius, apipylat tinkančiu padažiuku, papuošiat įvairiais žalėsiais ir sudedat į atskiras lėkšteles.

    Tokį pat dalyką galima padaryti ir su saldumynais, tik tada turi būti SALDŪS krepšeliai (nors nebūtinai) puošti konservuotais/žaliais vaisiais ir plakta grietinėle, mėtos lapeliu. Kas mėgsta saldumynus, prifantazuos geriau už mane

  26. migle says:

    Miglė -Tetulei
    A, nu jo -su tais vardais/pravardais visokių monų būna.Pvz., mane vaikystėje už tykų ir romų būdą 🙂 ir atsižvelgiant į
    vardo reikšmę, vadindavo TYKUTE.Kai patapau visai pana, o sesuo jau turėjo dukrą, ši vietoj Tykutė tarė… Kykutė,
    Tai netrukus visi namiškiai mane ėmė vadint…KYKON. Tai va, taip ir likau iki šiol.Jei kada susiruošiu rašyt bobišką romaną pvz., apie virtuvines aistras:), pasivadinsiu …Kykon Kesilis:) Mandrai skamba, a neee? Beveik skandinaviškai 🙂 🙂 🙂

  27. tetule says:

    TETULE – MIGLEI

    Kąąąąąą? Tykų būdą? Oi, bože moj, ni za što b ne poverila………

    O šiaip, ne į temą, mano sesytės – turbūt gražiausios moters Lietuvoj, ir beveik geriausios – toks pat vardas, kaip tamstelės.

  28. migle says:

    MIGLĖ
    Na, tai va gi baikų būna 🙂 Romi buvau -kaip avinėlis -tylenė, vis knygutes krimtau -ne tik po kaldra nakčiu, bet ir matematikos ar fizikos pamokas:) Būdavo, ateina klasiokės į šokius temptis, o aš …tarptautinių žodžių žodyną apsikabinus -tai iki šiol žviegia 🙂 O paskui kažkaip įstojau į univerą.Tai nuo pirmos dienos, kai prasižiojau -iki šiol negaliu sustot 🙂 Na, tarsi iki tol tik tinau, tinau viduje, o paskui kad SPROOOOGAUUU :):) 🙂
    Jei būt kas nors seniau išbūręs, kur ir kuo patapsiu, kuom ir kaip užsiimsiu -g
    yvenime nebūč patikėjus 🙂 🙂 🙂

    NA, PANOS, LAIKAS NELAUKIA – PRADEDAM BALIUŠKĄ;
    PRADŽIAI -ŠAMPANO KRUŽIKUS VISOS ALEI VIENOS KELIAM
    IR IŠ VISŲ GERKLIŲ IR PLAUČIŲ

    NO COMMENTOS GARBEI:

    L A I M I N G Ų M E TŲ L A I M I N G Ų 🙂 🙂 🙂

  29. COPY COPY says:

    YAHOO! NepamirŠkit ir manęs- noriu šampano i no commentos sveikatą!Turiu briuto- retoms progoms. Prie jo- krevetės uodegele, pasmeigta ilgu mediniu iešmeliu, įstatytu i degtinės stopkelę, o taurelėje aštrus apelsinu+poru+anansu+krienų blenderiu suplaktas padažiukas.Na, dėl receptūros iki galo nesu tikra, nes manau, kad jo autorius gudravo ir neatskleide visų kortų, o pati nesu bandžiusi daryti. Bet tai- ką turiu omenyje- nepaprasto skonio derinys. Gal kas nors kažką panašaus esate “patroviję”?

  30. tetule says:

    Į sveikatą mūsų atostogaujančios draugužės.

    Tik jau nepykit, mielosios, ale šampano aš – nea. Gal negražu atsisakinėt, bet gi balius – suneštinis, ne koks neva elito išsidirbinėjimas, tai ir sakau, kad norėč šaltos šaltos arielkos tauriūkštės. Galvą kažko įsiskaudėjo, gal, sakau, padėtų, o ir nuotaikytę prie visa ko pakeltų.

  31. Virjes says:

    Virjes!
    LINKSMŲ IR SMAGIŲ ATOSTOGŲ!
    Atsinešu kurcinio ašarų, nes darbo pabaigoje tokia lavina užgriuvo, kad manau maktelėjus porą čerkų palei 60 laipsnių turėtų nuimti visą stresą. Maišyti negerai, bet pavaišinsiu visas citrininiu vermutu su citrinos sultimis ir ledukais! Gaivu!

  32. migle says:

    MIGLĖ
    OI, aš prie tų tavo ašarų dar ir citrinukės su druskyte -bus tookia tekila, kad tas kaktusinis nuo dykumų lai slepiasi po krūmais 🙂
    Į SVEIKATĄ, MERGIKĖS
    -ir “Jubliatkos” mūs brangiosios ir į nuosavą -kas be ko 🙂
    ūūūi, kaip macnu, ale gal turit kuri agurkėlio naminio ar lašinio parūkyto ? -bais užsimaniau 🙂

  33. tetule says:

    Dievuliau, mergiotės, taigi tikrai ir lašinio, beje, dar šviežiai rūkyto ir dar pačiu stipriausiu kvapu duodančio, tokio su raumenio ruožiukais, turiu, ir agurkų raugintų (vasarą galėsiu papasakot, kaip raugiu žiemai) – sočiai mano dvare šito gero. O dzūkaitės, pasirodo, samanėlės turtingos. Žodžiu, balius liuksiškas. Beje, Migle, jei atsiranda mūsų kraštuos samanėlės, tai būtent taip – “tekiliškai” – ją ir geriam.

  34. Virjes says:

    Virjes
    Turiu anksčiau baliuka baigti, nes lekiu namukų. Jeigu kas nepamaišys- prisijungsiu, o ten ir skanumynu daugiau yra. iki

  35. migle says:

    MIGLĖ
    Nu tai ką gi -sėkmės, aš dar pabudėsiu kažkiek, o paskui irgi lėksiu -mėsukų trinti/marinuoti:)
    Vakare, kai prisijungs “vėluojančios gatvės”- galėsim pratęst 🙂

  36. Teta says:

    TETA

    PANOS
    ir aš jau prisijungiu, dar atsinešiu pagamintos mišrainės. Pasigaminau “ant durniaus, bet gavosi-liuks, kaip tik tinka šiandien 🙂
    Taigi:

    1 kg svogūnų galvų
    raudonų konservuotų pupelių 250 g 1 dėžutė (skarbonkė, pasakytų žemaitis, geležinėje dėžutėje)
    paprikos
    pomidorų pastos
    kajeno pipirų miltelių
    kvp. pipirų
    aliejaus

    Padariau tokia “ūbago” vakarienę: verkdama (žem.-kaukdama) supjausčiau svogūnus. Kad mažiau verkti(kaukti) reikia pasidėti šalia savęs šalto H20 dubenėlį ir pastoviai pamirkyti svogą ir peilį. Į keptuvę įpyliau aliejau, pakaitinau, įmečiau svogus ir pakaitinau tik iki jų skaidrumo, išjungiau ir įmečiau pjaustytos paprikos, kad tik apšiltų, paskui į salotinę suverčiau svogūnus su paprikom,įdejau pupeles + kajeno pipirų(daugokai), pomidorų pastos, truputį druskos, jei gaunasi per tiršta, praskiesti šlakeliu virinto atšaldyto H20. Dar truputį šiltoka, reiktų, kad atšaltų, ale, prašom
    paragauti 🙂 🙂 🙂

    Kas ten laiko bokalą, laikas maktelt į No comments jaunas dienas 🙂 🙂 🙂

    MIGLE,
    gal pereinam prie alaus? Juk tiks mano makalošė su pupelėm prie alaus 🙂 🙂 🙂

  37. Teta says:

    Teta MIGLEI

    kad esi šalia,dafai “užsveikinam” No comment’ą, šauni pana, verta išgerti 🙂

  38. COPY COPY says:

    Panos, nusbaliavosit! Ale VIRJES kucinio asareles- jei jau labai skaidrios, nebrokysiu. Alus- tik rytoj, nes makalaika nepatarina. UF! Varau darban. Jei gerai- parplauksiu pieno puta…Na nebent vakare- jei manes kruvinai nesutarkuos- vel snapa mestelsiu cionai. Beje, VP keksuose- DEDES atsiradimas. NO COMMENT_ TAU ILGIAUSIU METU ILGIAUSIUUUUUUUUUU!

  39. migle says:

    MIGLĖ
    Jooo, Alaus tai aš kuo meiliausiai -vo, visą litrą – Švyturinio:)
    Į sveikatuke,mielosios:)
    IKI SUSIMĄTYMO VAKARE -MANO DIEDAS MANE JAU IŠVEŽA 🙂

  40. tetule says:

    Išlekiu ir aš – baigias darbeliai, prasideda užklasinė veikla. O galvą skaudėt, žinokit, apstojo – matyt, laipsniukai paveikė. Iki ryt.

  41. migle says:

    MIGLĖ
    Na, tai labas labanaktukas -jei kas gyvos dar:)
    Neseniai damušiau būsimo Vėlykinio stalo ‘mėsinę dalį” -pusfabrikačių kondicijoj.Bus kiaulius ir viščius.
    KUMPIO ŠMOTAS 2,5 KG -planuojamas keptas karštas -kam xolesterolis ne problema. BE TO 4 gi dienos šventimo…Versija -a la mūs rytdienos neprilygstamos jubiliatės sprandinė -su modifikacijom pagal viecines sąlygas ir pan.Taigi pritryniau bazilikais/mairūnais/krapais, kvapniais pipirais ir Santa Marijos prieskoniais šašlykams, bo parduotuvėj, kur mano namo laiptinėj, Kaukazietiškų neaptikau:).Sumakalavau marinatą:1 geltonos ir 1 žaliosios citrinos žievelė tarkuota+ abiejų citrinų sultys+ nekaupinas šaukštas medaus+vokiško glintveino stiklinė.Kumpį be gailesčio subadžiau iš visų pusių fondiu šakute :),skūras supjausčiau rombeliais.Užpyliau marinatu, ištryniau iš visų pusių ir ištremiau balkonan.Kai kepsiu -(rankovėj, prieš tai, kaipo teta moko, keptuvėj apkepinus)įtrenksiu česnako be proto ir gal prikaišiosiu slyvų.Nors, kadangi mano ūkyje tai jau kaip ir kasdienybė, norėtūs gal ir kažkuo kitu.
    GAL TURIT IDEJŲ, BRANGIOSIOS:) Laikas dar laukia:)

    ŠONINĖ -bus šaltam, greičiausiai kepsiu ant slyvų -durnos/girtos pataps nuo marinato:), kuris tas pats, kaip ir kumpiui.Tik prieskonius šiek tiek kitokius dėjau -kur kepsniams kirti ir guliašui.Dar paprikos miltelių vožtelėjau.
    Vištos kulšeles, išvadavusi nuo skūrų, dėja:(, ištryniau visokiom žolėm ir Santa Marijos prieskoniais, pipirais/paprikom ir užpyliau jau minėtu glintveinu -jau be citrinų ir medaus :).Bus karštos -kol neatšals :).Krūtinėlės laukia savo valandos, kol pavirs mūs  no commentos kapotos mėsos kotletukais -kur su grietinėle.Aptikau namie sezamo sėklų -tai, manyč, dalį paniruosiu ir jais.
    Silkės/kiaušinius/žalėsius ir t.t. – dorosiu ryt/poryt.
    UFFFF… :))
    Kaip manot, -ar to glintveino stiklinukės ar nenusipelniau :)))))

  42. COPY COPY says:

    MIGLEI-COPY
    Na. nieko sau- ir “navarotai”,pasiruošimai ohoho! Net zlastis ir pavydas jama, kaip aš mažai čia ką prisigalvojau del maistų.Ale- antra Velykų diena turėsiu darbo, tai kaip ir pateisinama priežastis, o dirbsiu dar ir šeštadienį. Tai man ir tų šventimų- ne kaži kas…
    Parplaukiau pieno puta šiandien- pavyko sveikai išplaukti mano darbo labirintuose. Tai tik Gubernijos STELOs pavartojau, kad miegan galėč traukt, bo ryt iš pat ryto- kaulai nešami pas vieną daktarioką, paskui- darban. Tad vienžo- labanakt, gerų sapnų ir puikios rytdienos.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011