Silkė garstyčių/krienų ir aliejaus marinate.
|komentarų nėra
Miglė
Perkam s i l p n a i sūdytą neišdarinėtą silkę(bus daug skanesniau už “fabrikinę” file). Nupjaunam galvas/uodegas, atskiriam mėsą nuo kaulo, nulupam skūras. Po to file bent jau aš penkiolika – dvidešimt minučių dar palaikau užpylusi šaltu vandeniu, kurį bent vieną kartą pakeičiu. Paskui supjaustom gabaliukais, įtrenkiam galvą pusžiedžiais supjaustyto svogūno .
Tada imamės makalo, t.y. marinato. Maždaug šimtgramį aliejaus sumaišom su vienu šaukštu garstyčių ir tokiu pat kiekiu krienų, išplakam šluotele, skirta kiaušiniams plakti -iki vientisos masės. Prieš pat pabaigą dar įspaudžiam šiek tiek citrinos sulčių. Galime įberti žiupsnelį cukraus. Pilam marinatą ant silkės su svogūnais, viską sumaišom ir beveik iškart galim pradėti valgyti . Jeigu leisim pastovėti nors šiek tiek -bus dar skaniau. Per karščius su virtomis bulvėmis kur kas malonesnis valgis, nei bet koks mėsiškas patiekalas.
Tiesa, visai neprošal šaldytuve laikyti iš anksto sumakaluotą stiklainiuką krienų/garstyčių(lygiomis dalimis) mišinio -visai skanu ir su mėsiškais patiekalais. Išbandyta 😉