Silkė garstyčių/krienų ir aliejaus marinate.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Miglė
Perkam  s i l p n a i  sūdytą neišdarinėtą silkę(bus daug skanesniau už   “fabrikinę” file). Nupjaunam galvas/uodegas, atskiriam mėsą nuo kaulo, nulupam skūras. Po to file bent jau aš penkiolika – dvidešimt minučių dar palaikau užpylusi šaltu vandeniu, kurį bent vieną kartą pakeičiu. Paskui supjaustom  gabaliukais, įtrenkiam galvą pusžiedžiais  supjaustyto svogūno .
Tada imamės makalo, t.y. marinato. Maždaug šimtgramį aliejaus sumaišom su vienu šaukštu garstyčių ir tokiu pat kiekiu krienų, išplakam šluotele, skirta kiaušiniams plakti -iki vientisos masės. Prieš pat pabaigą dar įspaudžiam šiek tiek citrinos sulčių. Galime įberti žiupsnelį cukraus.  Pilam marinatą ant silkės su svogūnais, viską sumaišom  ir beveik iškart galim pradėti valgyti . Jeigu leisim pastovėti nors  šiek tiek -bus dar skaniau. Per karščius su virtomis bulvėmis kur kas malonesnis valgis, nei bet koks mėsiškas patiekalas.

Tiesa, visai neprošal šaldytuve laikyti  iš anksto sumakaluotą stiklainiuką krienų/garstyčių(lygiomis dalimis) mišinio -visai skanu ir su mėsiškais patiekalais. Išbandyta 😉

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011