SKANAUS.VISADA.Ypač -švenčiant šventas dienas :)
|8 komentarai
miglė
Visgi yra gerų dalykų ant svieto.Pvz. -švęsti tortadienį tarp pasaulinės melagių dienos ir… Šv. Velykų .
Štai šitokią laimę ir davė dievulis SKANAUS.VISADA svetainei.Kada gi čia toji 2006-ųjų balandžio ketvirtoji tebuvo a-AAA ? O jau ir pirmasis “tikras” tortadienis.
Štai tokia didžiai iškilminga proga ir
PAKEEEEELKIM, PAKELKIME TAURĘ LINKSMYYYYYBĖS…
SKANAUS!!! VISADA!!! VISIEMS!!!!!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Tik prisiregistravę/prisijungę lankytojai,nurodę, beje, realiai egzistuojantį elektroninio pašto adresą, gali dalyvauti pokalbiuose, diskusijose arba juos skaityti rubrikoje LABAS RYTAS/VAKARĖLIS.
Visų lankytojų paslaugoms – patyrusių šeimininkių praktiškai gamintų, ragautų patiekalų receptynas (su galimybe komentuoti), “jungtinėmis pajėgomis” vis papildomas ne tik kulinarinių nuorodų skyrelis, šis bei tas “naktinpiečiams”.
Tik prisiregistravę/prisijungę lankytojai,nurodę, beje, realiai egzistuojantį elektroninio pašto adresą, gali dalyvauti pokalbiuose, diskusijose arba juos skaityti rubrikoje LABAS RYTAS/VAKARĖLIS.
Visų lankytojų paslaugoms – patyrusių šeimininkių praktiškai gamintų, ragautų patiekalų receptynas (su galimybe komentuoti), “jungtinėmis pajėgomis” vis papildomas ne tik kulinarinių nuorodų skyrelis, šis bei tas “naktinpiečiams”.
Laba ryta!
Sveikinu!!! Aciu uz sita svetaine! 🙂
Lelija laba 🙂
ACIU!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Labas, No Comments 🙂
čia rašo neprisiregistravę tik
Labas, Lelija 🙂
prisiregistruok ir rašyk kitur 🙂
Sveikos,
ilgiausių metų ilgiausiuuuuuuu 😀 😀 😀
nu raportuoju mano mamos mielinį pyragą.
75gr mielių (normalių, nedžiovintų)
1,5 kg miltų (malsenos “karališki” naudojami musyse)
0,5 stiklinės šilto pieno ir 2 v.š. cukraus mielių tirpdymui
100gr grietinės (riebios, 30 proc)
1 kiaušinis
100 gr margarino (iš bėdos galima 50/50 su aliejumi maišyti)
cukraus iki 0,5 kg (čia jau saldus pyragas. paprastai dedama apie 300 gr, plius visokie įdarai)
0,5 litro šilto pieno tešlai
0,3 a.š. druskos smulkios.
taigis eiga:
mieles ištrinam su cukrum, tada įdedam į pašildytą pieną ištirpinam. paliekam 10-15 minučių šiltai, kad pakiltų.
miltus suberiam į tikrai nemažą bliūdą, ten pat cukrų, druską. išmaišom. padarom miltų vidury duobutę, į ją sudedam grietinę, kiaušą, ištirpintą (tik jokiais būdais nekarštą, o vos vos šiltą) margariną.tada pakilusias mieles ir pusę kiekio pieno. pradedam minkyti, supilam likusį pieną. minkydamos žiūrim, tešla turi bųt ne per daug minkšta, jei reikia – pridėt dar miltų šiek tiek. išminkyti gerai (kiek mačiau minkoma apie 15 min). tada paliekam geroms 2-3 valandoms kur šilta (virtuvėj prie viryklės, idealu :)) tešla paprastai pakyla MINIMUM į 3 kart didesnę.
tolesni variantai:
1) jei pridėjome daug cukraus nenorime jokio įdaro, padalinam į kepimo formeles, aptepam kiaušu, pabarstom cukrum, paliekam dar valandai pakilti kepam.
2) iškočiojam tešlą ma-daug 2-3 cm storio, pridedam uogienės (ar aguonų) palei kraštą, susukam į “ruletą” įdedam į kepimo blėka, vel aptepam kiaušu, leidžiam pakilti, kepam.
3) padarome 2 ilgus “ruletus”, vieną su aguonom, kitą su uogienę (iš patirties skaniausia mėlynių ar spanguolių), suvejam virvelę, padarom apvalios formos, aptepam kiaušu, palikdinam kepam.
p.s.
kepama 250 karštumo orkaitėj, apie 50 minučių. stebėti, kad nesudegtų viršus, kartais mes pridengiam kepimo popieriumi.
aguonos ruošiamos sekančiai: uzpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos minimum valandą. tada nukošiamos, permalamos su mėsmale, įdedama cukraus pagal skonį, tik tada naudojama įdarui. iš minėtos normos gausis 2 nemaži pyragai, bet pas mus 6 asmenų šeimai daroma 2-uba porcija, kuri savaitės bėgyje išnyksta. šitas pyragas turi gerą savybę – atšalusį supakuoti į paprasčiausius polietileninius maišelius, šviežias išsilaiko savaitę.
PSIO. Skanaus.
♥ ♥ ♥ SU GIMTADIENIU ♥ ♥ ♥
Aciu uz gerus patiekalu receptus 🙂
Alonda,
jei esi prisiregistravus -ateik į labrytvakarėlį 😛 😛 🙂
PADĖKAVONĖ UŽU SVEIKINIMUS -malonu, kad ir receptai patiko
As – Alonda , o Bernardinuose – O ar:) Labutis 🙂 Gal pas jus nera sito receptuko – gal kam patiks . Mano seimai jis labai patinka 🙂
BAKLAZANU PYRAGAS-APKEPAS – SKANUS LENGVAS PATIEKALAS 🙂
Galime iskepti is anksto , kadangi valgomas saltas 🙂
Imame kekso kepimo forma ir istepame sviestu.
Tada imame baklazana ir supjaustome isilgais plonais ,,liezuviais,,
1 sluoksnis : isklojame kekso forma labai lygiai , istisai , kad neliktu tarpu , uztenka 2-4 baklazano juosteliu , ziurint koks baklazano dydis , jei yra tarpas , atpjauname baklazano juosteles gabaliuka ir uzdengiame .
2 sluoksnis : imame bekono ( ploni lasinukai sluoksniuoti su liesa mesyte ), juos plonai supjaustome , tada supjaustome gabaliukais 3*3 cm ir jais uzklojame baklazano juostekes .
Bekona dedame butinai , tai ir duoda labai gera skoni baklazanu pyragui-apkepui.
3 sluoksnis : supjaustome plonais griezineliais pomidora ir juo uzklojame lasinukus .
Tada pabarstome pipiriuku ir druskytes.
4 sluoksnis : supjaustome plonai suri Mozarella ir uzklojame pomidorus .
5 sluoksnis : supjaustome plonai svoguna perpjauta per puse ir tais pusziedziais uzklojame suri .
Tada vel pakartojame visus sluoksnius 1-2-3-4-5 Paskutinis virsutinis pabaigiamas baklazano juostelemis .
Tada i orkaite ir kepame apie 25-35 min.
Istraukiame is orkaites , apibarstome zaliais kapotais krapais ir palaukiame kol atsals.
Tada atsargiai peiliu atlaisviname krastelius nuo kepimo formos ir isverciame baklazanu pyraga i did. lekste .
Apibarstome ir isversta baklazanu apkepo virsu kapotais zaliais krapais .
Pjaustome ir – SKANAUS 🙂
ALONDAI –
nugi įeik į rubriką SVEČIŲ KNYGA, ten pamatysi -LABAS RYTAS/VAKARĖLIS su …, o po tekstu -ir kometams vieta -ten tavo receptą -jis tikrai l. fainas -dar daugiau žmonių pamatys :)Gal dar ir papildys savo “navarotais” 😆
Ramios nakties, malonios rytdienos 🙂