VELYKŲ BOBA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 15 , reitingas: 4.53 iš 5)
Loading...

Valdutė
Mes su mamaite kepam tradicinę Velykinę bobą,- tikrą cholesterolio bombą, bet kas gi liepia daug jos valgyt ;) :lol: Gaunasi labai skani ir ilgai nesenstanti, išbandyta ne vieną kartą, gal kam dar pravers.

…….. Bobos tešla skystesnė, ne minkoma, o maišoma mediniu šaukštu. Kad iškepusi boba liktų lengva kaip pūkas, reikia tuoj pat su visa forma, apvožti ją ant pergamentu užklotos pagalvės ir taip palikti, kol visiškai atšals, tik tada išimti iš formos (mes padedam ant rankšluosčio). Bobos apačią galima sulaistyti sirupu, o viršų puošti glajumi ar apibarstyti (mes šito niekada nedarom :roll: )

500 g aukščiausios rūšies miltų,
10 kiaušinių,
500 g cukraus,
50 g mielių,
trečdalis stiklinės pieno,
žiupsnelis druskos.

Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, šiltame piene išleistas mielas, išmaišyti, o tada mediniu šaukštu plakti apie 1 valandą. (Šiaip mamaitei pritrūksta valios, tai maišo apie 20 min., o aš šį kartą buvau labai susikaupusi :lol: ) Į išplaktą tešlą sudėti standžias baltymų putas, atsargiai išmaišyti iš viršaus į apačią, po to atsargiai sudėti į riebalais išteptą formą, pripildyti tik iki pusės, nes boba labai kelsis. Tešlą padėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla iki formos viršaus, kepti taip pat, kaip bet kokį pyragą – 180 ⁰C orkaitėje. Jei bobos viršus per greit apkepa – uždenkit ją folija.

SKANAUS! ♪♫☼

panašūs įrašai

2 Responses to “VELYKŲ BOBA”

  1. rasa says:

    500 g miltu ir 500 g cukraus? Tai gal cia uogiene,o ne velykine boba?

  2. Robis says:

    Man patinka mano draugo Robio velykine boba labai skani aciu uz pasysakima ;D

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011