Morkų blyneliai: su varške ir kiti variantai
|komentarų nėra
Momoshka
3 vidutinio dydžio morkos
5 šaukštai varškės
3 šaukštai majonezo
3 kiaušiniai
3 šaukštai krakmolo
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
Mėgiamų prieskonių.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, patrinti druska, kad būtų minkštesni, česnaką supjaustyti smulkiai- šį kartą dėjau kvepiančiųjų pipirų ir kmynų, bet prieskoniai tokie, kokių norisi.
Tada sudėti 3 šaukštus majonezo, gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą ~ 12 valandų. Po to imti varškę (aš perku „Žemaitijos pieno“ varškę -įpakuotą celofane, būna po pusę kilogramo ir po kilogramą, dėjau 9 %, bet skanu ir liesa), įmušti tris kiaušinius ir gerai ištrinti. Ten pat įberti 3 šaukštus krakmolo ir išmaišyti, tada varškės masę sudėti į morkų ir majonezo mišinį, išmaišyti ir kepti blynelius. Morkos būna ne visai minkštos .
Majonezą ir kiaušinius dedant, tenka improvizuoti – priklausomai nuo to, ar majonezas riebesnis, ar kiaušiniai didesni. Reikia turėti minty, kad tešla tiktų kepimui, ji neturi būti nei per skysta, nei per tiršta.
KITI VARIANTAI:
1.Majonezas, kiaušiniai, krakmolas, , burokine tarka tarkuotos morkos, svogūnai, česnakai, nuplikyti ( apvirti )kopūstai.
2.Majonezas, kiaušiniai, krakmolas, , burokine tarka tarkuotos morkos, svogūnai, česnakai
kalakutienos faršas
3.Majonezas, kiaušiniai, krakmolas, , burokine tarka tarkuotos morkos, svogūnai, česnakai
jūros lydeka
Labai man šiuose receptuose tinka česnakas, dar noriu pabandyti variantą su cukinija, gal skanu būtų 😉
Markeris
Gaminau šiuos blynelius su sūriu. Proporcijos tos pacios kaip ir momoshkos pagrindinės masės, įmečiau tarkuotų morkų (tik ne burokine tarka, o tokia dar smulkesne, tarp burokines ir bulvines kur yra), smulkinto svogūno ir smulkinto sūrio. BET kai blynai kepa ir sūris tirpsta, jis iš tešlos sugebėjo istirpes ištekėti ant keptuves, išsiliejo ir ėmė degti.
Tai toliau padariau gudriau – liejau šaukštą tešlos, plonai paskleidžiau, ant viršaus – plona riekelė sūrio, ant viršaus -dar šaukštą tešlos. Blyneliai neploni gavosi, bet labai skanūs.
Prie jų gaminau padažą – 50/50 grietines su majonezu, šiek tiek česnakiuko, daug krapų, petražolių ir kitokių žolių ( radau sodyboj). Chebra valgė ir pirštelius laižėsi 😉