Kepti cukinijų griežinėliai su varškės įdaru
|komentarų nėra
Miglė
Šiam patiekalui tinka ir peraugusios cukinijos.Cukinijų odą nupjausčiau, supjausčiau griežinėliais(maždaug 1cm storio) vidų išskobiau.Pasūdžiau.
Dalį cukinijų – (galus) -sutarkavau burokine tarka.Pritrupinau varškės(maždaug 1/4 tarkuotos cukinijos tūrio), įmušiau 3 kiaušinius, pasūdžiau, įtrenkiau grūstų juodųjų pipirų, smulkinto šviežio bazilikų lapelių, krapų ir šiek tiek pankolio žalumos, įspaudžiau 4 skilteles česnako.Išmaišiau.
Šiuo turiniu užpildžiau cukinijų žiedus ir pašoviau orkaitėn skardoje,kurią patepiau aliejumi(temperatūra -150 laipsnių).Kepiau 20 min.
…Sekančiam kartui dar daugiau dėčiau varškės,gal net tiek pat, kiek yra tarkuotos cukinijos( galima ir varškės sūrio trupinto -kuo riebesnis, tuo, mano galva, skaniau…).Ir česnako ko ne padvigubinčiau .:)
O šiaip – labai malonus derinys – bazilikai ir kt. žolės. Dera tiesiog puikiai.
Tiesa, nekenktų ir koks švelnus -kad ir bešamelio padažas.Bet tingint laabai skanu ir ant viršaus smetoniško sviesto pritrupint.
Tiesa, manau, kad visai nebūtina tą įdarą cukinijos žieduose kepti -nors vaizdas “meniškesnis”, o ir į lėkštę įdėt patogiau.Galima visą tą tarkuotą/sumakaluotą masę sudrėbt į kepimo indą ir elementarią užkepėlę suraityt.Irgi turėtų būti skanu.