Kepti cukinijų griežinėliai su varškės įdaru

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Miglė

Šiam patiekalui tinka ir peraugusios cukinijos.Cukinijų odą nupjausčiau, supjausčiau griežinėliais(maždaug 1cm storio) vidų išskobiau.Pasūdžiau.
Dalį cukinijų – (galus) -sutarkavau burokine tarka.Pritrupinau  varškės(maždaug 1/4  tarkuotos cukinijos tūrio), įmušiau 3 kiaušinius, pasūdžiau, įtrenkiau grūstų juodųjų pipirų, smulkinto šviežio bazilikų lapelių, krapų ir šiek tiek pankolio žalumos, įspaudžiau 4 skilteles česnako.Išmaišiau.
Šiuo turiniu užpildžiau cukinijų žiedus ir pašoviau orkaitėn skardoje,kurią patepiau aliejumi(temperatūra -150 laipsnių).Kepiau 20 min.

…Sekančiam kartui dar daugiau dėčiau varškės,gal net tiek pat, kiek yra tarkuotos cukinijos( galima ir varškės sūrio trupinto -kuo riebesnis, tuo, mano galva, skaniau…).Ir česnako ko ne padvigubinčiau .:)
O šiaip – labai malonus derinys – bazilikai ir kt. žolės. Dera tiesiog puikiai.
Tiesa, nekenktų ir koks švelnus -kad ir  bešamelio padažas.Bet tingint  laabai skanu  ir ant viršaus smetoniško sviesto pritrupint. 
Tiesa, manau, kad visai nebūtina tą įdarą cukinijos žieduose kepti -nors vaizdas “meniškesnis”, o ir į lėkštę įdėt patogiau.Galima visą tą tarkuotą/sumakaluotą masę sudrėbt į kepimo indą ir elementarią užkepėlę suraityt.Irgi turėtų būti skanu.

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011