SKAIDRĖS SALIERŲ SALOTOS
|komentarų nėra
miglė
Čia mano kolegės receptas -nuostabiai skanu 😉
1. Nusiperkam saliero šaknį, nupjaustom skūrą, supjaustom kūbeliais.
2.Griežinėliais supjaustom porą ar, jei nėra – svogūną
3.Burokine tarka sutarkuojam žalią morką, mažais gabaliukais -papriką .
4.Aliejuje kepinam šias žoles –LABAI SVARBU, kad salieras kepimo procese per daug nesuminkštėtų – t.y. pasiektų tik mažumytį neišvirusios bulvės kietumo.Suprantama, neužmirštam banalių prieskonių -druskos ir pipirų.
5.Preš baigiant šias žoles troškinti aliejuje, pakrapinam turinį VORČESTERIO ar kitokiu padažu iš tos operos ir dar ant silpnos ugnies patroškinam ne daugiau , kaip 5 min.
6.Duodam šiai patriovai pailsėti ir atšalti.Per tą laiką supjaustom mėsgalių, kokių yra namie -virtos vištos ar kitokio paukščio, liežuvio, jautienos ar rūkyto kumpio ir t.t.,dėl grožio, kam patinka, galit užmest konservuotų kukurūzų.
7.Viską sumaišom, primetam šaukštą/ kitą majonezo -neriebios grietinės(apylygiu santykiu), primetam krapų, petražolių, kitų šiuo metu esančių prieskonių…
Papuošiam meniškai visų žalėsių likučiais, kurie mėtosi po ranka.