Daržovių troškinys kamerūnietiškai.
|komentarų nėra
Snapis
Šį patiekalą, pagamintą kamerūniečio, valgiau Odensėje, Danijoje, labai patiko 😉 .
Reikės: bulvių, kopūsto, morkų, šaldytų špinatų kubelių, lieso faršo, pomidorų pastos, įvairių prieskonių.
Pradžioje verdam bulves: supjaustytas nedideliais gabaliukais (degtuko dėžutės dydžio), kai jos jau išvirę, nupilam apie pusę vandens kiekio, likusį vandenį paliekam ir prie bulvių dedam špinatų kubelius – tiek, kiek norisi. (Aišku, kad bulvių turi būt daugiau ) Troškinam, kol “žalieji” suminkštėja.
Vėliau į puodą su bulvėmis ir špinatais dedam šiek tiek pakepintą faršą, kuris turi būti liesas. Beriam prieskonių ir dar šiek tiek viską patroškinam, kad skoniai susimaišytų. Bulvės turi būti “apsivėlusios” špinatais ir faršiuku
Vykstant bulvių virimo procesui, kitame puode troškinam pjaustytą kopūstą ir tarkuotas morkas. Kiekis – pagal norą. Kai anie jau minkšti, dedame šiek tiek pomidorų pastos – tiek, kad gražiai nuspalvintų kopūstėlius ir, žinoma, pagerintų skonį. Dar prieskonių- tokių, kokius mėgstate.
Kai abiejų puodų turiniai išsitroškinę, dedamės į lėkštes bulvių su priedais , o šalia -kopūstų su morkomis.