JAUTIENOS GULIAŠAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 17 , reitingas: 4.18 iš 5)
Loading...

migle
Reikia :
800 g jautienos(turėjau mentės, galima ir kumpio)
1 didelis svogūnas
2 didelės morkos
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai garstyčių
aliejaus kepimui
druskos, pipirų,
žiupsnelis muškato
saujelė krapų, bazilikų,
jeigu yra -truputukas raudonėlio, melisos galima

Jautieną paruošiam kaip “teisingam” befstrogenui -t.y. nupjaustom visas gyslas, supjaustom pailgom plonytėm juostelėm.Ant SMARKIOS ugnies 2-3 min. pakepinam įkaitintame aliejuje.Po to ten pat suverčiam plonais šiaudeliais supjaustytas morkas, po kurio laiko – griežinėliais pajustytą svogūną.Kepinam tiek, kad svogūnas dar nepradėtų skrusti.
Tuo metu į šaukštą miltų pribarstom druskos/pipirų, kitų prieskonių.( :!:  šitas fintas man patiko -kažkur internete radau). Krapus ir bazilikus dėsim vėliau.
Kai svogūnai ir morkos suminkštėja -viską apibarstom miltais su prieskoniais, gerai išmaišom ir dar paskrudinam šiek tiek.Po to užpilam sultiniu ar virintu vandeniu -kad mėsa būtų gerokai apsemta.Suverčiam grietinės/garstyčių mišinį ir troškinam , vis pamaišydamos, kol mėsa galutinai suminkštės ant šiek tiek mažesnio, nei vidutinio, stiprumo ugnies.Jeigu mėsa kieta -užtruks ilgokai – pvz., su mentės mėsa sugaišau apie valandą.Dar teko eigoje karšto virinto vandens įpilti.Pačioje pabaigoje dar paskaninam smulkintais krapais ir, jei turim -bazilikais.
Šiaip jau esu patenkinta -mėsa minkšta, o grietinė ir garstyčios suteikia labai malonios ir pikantiškos rūgštelės.

O jei turite išpjovos ar kitos minkštos mėsytės, tai galima išvis be vandens patroškinti -tik grietinės/garstyčių padaže , tik tuomet to mišinio kiekį bent padvigubint reikėtų.Tačiau užtruks vos kelias minutes ir bus “tikras” befstrogenas.

dar visokių guliašų rasite čia: http://www.restoran.ru/msk/articles/kulina/kulinarnye_retsepty/vtorye_ blyuda/s_myasom/gulyash

http://www.kuking.net/3_1341.htm

panašūs įrašai

5 Responses to “JAUTIENOS GULIAŠAS”

  1. www says:

    Migle malacius ! Nepaprastai paprasta ir l.skanu taip laikyk. 😛

  2. Raimonda says:

    Super,pagaliau kaskas skanaus is jautienos:)Vyras labai patenkintas!Aciukas

  3. Vytare says:

    Aciu uz recepta ,labai skanus guliasas !!!

  4. eneira says:

    superinis guliasas!!!! valge visi pirstus apsilaizydami:D

  5. Andrius says:

    Skanu, bet nieko bendro su guliasu

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011