Žiedinių kopūstų apkepas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

tetule

Kepimo formą išklojam  sluoksniuota tešla (geriausia, aišku, gaminti, bet tinka ir šaldyta, ją reikia šiek tiek pabadyti/papjaustyti, kad neišsipūstų didelėm pūslėm) ir kišam į orkaitę  – nelabai ilgam, kad šiek tiek apkeptų, bet dar neparuduotų.

Kol kepa, žiedinį kopūstą išskirstom žiedynėliais, užpilam verdančiu vandeniu arba metam minutėlei į verdantį vandenį.

Išplakam labai gerai keletą kiaušinių.

Ant apkepusios tešlos dedam žiedinius kopūstus, užpilam kiaušinių plakiniu, vėl kišam į orkaitę. Laipsnių  –  apie 180, o kiek laiko – nepasakysiu, žiūrėti reikia, kad ta kiaušinienė būtų iškepusi, bet neperkepusi.

Draugė, kuri   šį receptą pasufleravo, sakė, kad į kiaušinius negalima dėti druskos, neva tuomet jie kepdami neiškyla. Tad taip ir dariau, o kad nebūtų prėska, pagaminau padažiuko iš trupučiuko sviesto (turiu tikro naminio), grietinėlės, druskos, pipirų, krapų, petražolių.

Spurga
Tetule, neseniai pas draugę valgiau panašų patiekalą iš  kalafijorų, tik be… tešlos. Ji juos palieka stambesniais gabalais, apverda šiek tiek, kad būtų apyminkščiai, ir deda vieną prie kito į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Pakepa ~ 10 min. ir tada užbarsto tarkuotu parmezanu (arba Džiugu).

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011