Kaip išsikepti gardžios mėsytės, jei namie nėra…orkaitės :(

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

tetule 

Gal esu minėjusi, kad neturiu orkaitės normalios :( . O  užsimaniau  orkaitėj keptos mėsos -mirtinai !!! :P

Tad  buvau priversta  rasti išeitį :lol::

 Keletą gabalėlių kiaulės nugarinės apibarsčiau džiovinto imbiero milteliais, juodais grūstais pipirais, kmynais, trupučiu druskos, apipyliau trupučiu citrinos sulčių, trupučiu medučio, gerai išmakalavau ir beveik parai palikau šaldytuve.

Įsimarinavusius mėsgalius apskrudinau gerai įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus – reikia kepti karštai, kad mėsa tik apskrustų, o viduj sultingumas visas liktų. Tada tuos gabaliukus įvyniojau į kepimo folijos gabalą, labai gerai apspaudžiau kraštus – tokią pagalvėlę padariau, ją įdėjau į puodą (galima – ir į keptuvę su dangčiu) su truputėliu vandens, na, kad tik dugną dengtų. Ir ant mažos ugnies tą puodą uždengtą pakaitinau apie 20 min, vis pažiūrėdama, kad visas vanduo neišgaruotų.

Mėsytė buvo – mmmmmm – sultinga, skanutė. Kiti pliusai – nereikia orkaitės su visom jos baisiom elektros sąnaudom ir laikas susitaupo.

 Minusai – mėsos gabalėliai turi būti palyginti nedideli- gal kaip vaiko kumščiukas.

Pavykęs bandymas įkvėpė :) taip pat pagaminti ir vištos kulšeles – rezultatas irgi buvo puikus puikiausias :P

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011