Tuno salotos
|4 komentarai
tetule
I variantas
Pekino kopūstas,
šviežias pomidoras,
šviežias agurkas,
žalios alyvuogės,
tunas savo sultyse,
alyvuogių aliejus,
citrinos sulčių (jei norisi),
druska,
grūsti juodieji pipirai.
Daržoves supjaustyt nelabai smulkiai, alyvuogių visai nesmulkint, viską pabarstyt truputėliu druskos, pipirų, užpilti aliejaus, galima ir truputėlį citrinos sulčių, sumaišyti, sumesti tuno gabalėlius, atsargiai sumaišyti.
II variantas
Salotų sauja,
Svogūnlaiškių sauja,
pora pomidorų,
“Gojaus” (arba “Džiugo”) sūrio tarkuoto gera sauja,
pora kietai virtų kiaušinių,
indelis nesmulkinto tuno savo sultyse,
majonezo,
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių,
pipirų,
druskos,
cukraus.
Salotas suplėšom/supjaustom, susmulkinam pomidorą, svogūnus. Visa tai plius sūrį sumaišyti su tokiu padažu – truputėlyje citrinos sulčių ištirpinti druskos, cukraus, įberti pipirų, įpilti vos vos aliejaus, išmaišyti, įdėti šaukštą majonezo. Padažo – labai nedaug, ne kad plauktų.
Dėti šitą visą grožį ant plokščios lėkštės. Kraštuose (arba vienam krašte, na, kad gražiai atrodytų) sudėliojam ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, į tarpus pamėtom tuno gabalėlių. Papuošti galima – krapiukais kokiais.
Di
Virta morka
Virta bulvė (galima ir be jos)
Marinuotas (arba raugintas) agurkas
Raudonas svogūnas
Tunas aliejuje
Viską supjaustyti bulvę tokiom pusinėm ripkelėm, morką ripkelėm, svogūną pusžiedžiais, agurką ripkelėm, sumašyti su tunu ir… skanaus.
Virjes
Reikia :virtų bulvių su lupyna, marinuotų agurkų ir dėžutės tuno gabalėliais.
Imam giloką salotinę ir sluoksniuojam-plonom riekelėm pjaustome nuluptą virtą bulvę ,tada agurką, tada dedame nusunkto (kad nebūtų taip riebu) tuno sluoksnį. Ir vėl iš naujo. Viršutinis sluoksnis turi būti tuno . Puošiam kuo tik sugalvojam.
mika
Vaišinau pusseserę tuno salotomis (ar mišraine ), kurių receptą “sužvejojau” interneto platybėse. Mums patiko. Gal ir jums patiktų?
Reikia: virtų makaronų (pvz. kaspinėlių), tuno aliejuje, raudonos paprikos, juodų alyvuogių ir šparaginių pupelių.
Paprikas ir šparagines pupeles susmulkiname, alyvuoges supjaustom griežinėliais, viską sumaišom su makaronais.Kadangi tunas su aliejumi, tai jokių majonezų nebereikia. Aš dar viską pabarsčiau Santa Marijos “Viduržemio jūros prieskoniais” (man jie visur tinka ). Aš tuną perku tik gabalėliais, mat smulkinta košė man nepatinka. Ne tik skanu, bet ir labai spalvinga.
Imam gilesnę PERMATOMĄ lėkštę.
Apačioje – sluoksnis virtų ryžių.
Antras sluoksnis -tomato padažo (nepersistengt)
trečias – tunas (savo sultyse)
ketvirtas- smulkiai kapoti svogūnai
penktas -tunas
dar po to -majonezas,
kapoti (tarkuoti burokine tarka ) kietai virti kiaušiniai
ryžiai
pom. padažas
žali konservuoti žirneliai
majonezas
Super atrodo, kai dubuo permatomas.
Dedam į lėkštes šaukštu, išmaišom jau lėkštėj.
pomidorai
agurkai majonezas
tunas
pekino salotos
pomidorus ir agurkus susmulkini,ydedi tada pekina smulkinta (kaip norisi) majonezo ir taip kiekviena sluoksni ir labai skanu…
skanaus…
Tuno salotos pačios skaniausios!
Reikės: tuno (stambus, aliejuje), pekino salotų, juodųjų alyvuogių (be kauliuku ), skiltelės česnako, pomidoru dviejų, saldžios paprikos, citrinos, šviežiu petražolių, svogūnų laiškų arba mėlinojo svogųno, origano (tiks ir kitos prieskoninės žolelės).
Paruošimas: Paimkite didele salotine. Nuplaukite ir į dudeni suplėšikite salotas. Supjaustykite kubeliais pomidorus ir griežinėliais papriką, ovaliai svoguną sudekite i dubeni ant salotų. Tada išspauskite česnaką, tuno gabaliukus išdelioti ant virsaus, užspausti citrinos, suberti sukapotas petrazoles, origano pagal skoni, ir uždėti alyvuogių.
Patiekti su skrudinta balta duona.
Skanasus.
Mmm, tuno salotos tikrai nuostabios. :)) Šiuo metu, man jos pačios skaniausios taip pat!
Pekino salotos pomidoras kukuruzai bet gali Ir ju nebuti pomidorai agurkas gali Ir pora det nesvarbu Ir mojonezas Na Ir tunas ir citrinos sultys palei skoni, pacios skaniausios salotos.SKanaus