SALOTOS SU MAKARONAIS
|komentarų nėra
Undinė
Reikės:
250g. makaronų, ryšelio ridikėlių, 1-2 agurkų, 150g. olandiško sūrio, 150g. šalto rūkymo kumpio, kelių šaukštų alyvų aliejaus, svogūno arba saujelės svogūno laiškų, petražolių, muskato riešuto, citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Procesas:
makaronus išvirkite, perpilkite šaltu vandeniu, sumaišykite su šaukštu alyvų aliejaus. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite. Jei agurko žievelė kieta – nulupkite, supjaustykite smulkiais kvadratėliais, sūrį – šiek tiek didesniais, kumpį – nedideliais plonais gabalėliais. Druską, pipirus, muskato riešutą sumaišykite su citrinos sultimis arba actu, plakdamos įpilkite 3 šaukštus alyvų aliejaus, suberkite kapotas petražoles ir svogūnėlius. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdamos leiskite pastovėti 15 minučių.