Spanguolių ir obuolių padažas prie keptos žąsies
|komentarų nėra
migle
http://www.meniu.lt/news.phpstrid=206779&id=209131 radau tokį suintrigavusį padažą žąsukui su obuoliais:
Iškepusią žąsį išimti, uždengti folija ir palikti. Tuo tarpu 80 ml daržovių sultinio išmaišyti 40 g miltų (sultinį išvirti iš 4 daržovių kubelių ir 900 ml vandens ir atvėsinti) ir po to išmaišyti su 150 ml raudono portveino. Atskirai nupiltus žąsies riebalus prikaistuvyje arba puode užvirinti, į juos, visą laiką maišant, pamažu supilti portveiną, dažovių sultinį, 40 g trintų spanguolių ir užvirinti.
Toliau žvejoju visokius padažus prie žąsies .Va, įmetu vieną nuorodą:
http://209.85.135.104/search?q=cache:OVfIwFmvR8sJ:www.elo.lt/%3Fl%3Dlt %26m%3D44+kepta+%C5%BE%C4%85sis&hl=lt&ct=clnk&cd=5&gl=lt&lr=lang_lt
O PADAŽAS TEN TOKS:
Padažui nuimkite 8 valgomuosius šaukštus žąsies riebalų. Per pusę perpjaukite 4 obuolius, supjaustykite smulkiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. 2 Svogūnus susmulkinkite ir pakepkite įkaitintuose žąsies riebaluose. Užgesinkite vištienos sultiniu(400 g), baltu vynu(400 g.) ir kepsnio sultimis. Troškinkite obuolių griežinėlius, išimkite ir pastatykite šiltai. Pavirkite šiek tiek padažą ir tada sutrinkite.