Duonos raugo receptai
|komentarų nėra
Dabar užėjo nauja, visai sveikuoliška, mada -kepti duoną namie.Tam reikia ne tik moderniškos duonkepės, miltų, bet ir, suprantama, raugo. Ne visoms kepėjoms pavyksta gauti gatavo, tad įmetam skaniečių internete sužvejotų receptų .
gaspadine.lt :
Kai raugo nėra, prieš duoną jo galima pasigaminti. Imama 0,5 kg ruginių miltų, 50 g mielių, 1—1,5 šilto vandens. Viskas sumaišoma ir laikoma šiltai, įrūgtų. Maždaug po paros jis tinka duonai užraugti. rauge yra ne mielių grybelių, bet ir pieno rūgšties bakterijų ir šių bakterijų pieno rūgšties, kuri duonai malonų rūgštų skonį.
Raugas ne būna geras, be to, kiekvieno raugo priklausomai nuo vyraujančių bakterijų skiriasi. Todėl kiekvienos šeimininkės duonos rūgštis kitokia. Gaminant raugą, patariama įpilti nors 0,5 stiklinės rūgusio pieno.
Galima ir pagal šį receptą pasigaminti:
http://zalia-varna.livejournal.com/tag/duona
Tiesa, pas Giedrių labai išsamiai tos naminės duonos ir raugo gaminimas yra išguldytas -labai kokybiški, išsamūs komentarai.Vienas man labai patiko -kur rašo, ką daryt, jei duoną paprasčiausioj orkaitėj kepi.Kam įdomu, pasiskaitykit:
http://209.85.129.132/search?q=cache:3rqVI5qYy8YJ:giedrius-v.livejourn al.com/100217.html+kaip+pagaminti+duonos+raug%C4%85&cd=9&hl=lt&ct=clnk &gl=lt&lr=lang_lt
Nesenai Kepėjai be stabdžių buvo paskelbę iššūkį kepti duonai iš raugo. Prašom detalizacija su nuotraukomis:
http://kepejaibestabdziu.blogspot.com/2009/11/sileziska-sviesi-duona.h tml