Steikas a la Giedriaus

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Genija
Steikiukas toks :mėsytė išimta iš šaldiklio ir atšildyta per naktį. Ryte sutepta alyvuogių aliejum,  ir abi pusės uždėtos trintų 5 pipirų mišiniu(paėmiau žirnelius ir sutryniau rupiai  šaukstu. Pasiteisino labiau, nei malti) .Prieš pat kepimą truputuką druska pabarsčiau.O tuomet kepiau – panašiai kaip pas Giedrių: alyvuogių aliejaus į keptuvę truputį, po minutę kiekvieną šoną ant pačios stipriausios ugnies, o paskui   -ant ramesnes ugnies, kol gausis kokios 8 min. Tada – į lėkštę, pabūna, kol keptuvę išplaunu, ir jau skanaus :)
Tiesą sakant  -trumpiau kepiau, nes mano steikiukas vos ne dvigubai plonesnis, nei Giedrius aprašęs. Lėkštėje nukrapsčiau sluoksnį pipirų  -kad sudegusių nevalgyt. Jie duoda pakankamai skonio, kepdami po/ant mėsos.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011