Steikas a la Giedriaus
|komentarų nėra
Genija
Steikiukas toks :mėsytė išimta iš šaldiklio ir atšildyta per naktį. Ryte sutepta alyvuogių aliejum, ir abi pusės uždėtos trintų 5 pipirų mišiniu(paėmiau žirnelius ir sutryniau rupiai šaukstu. Pasiteisino labiau, nei malti) .Prieš pat kepimą truputuką druska pabarsčiau.O tuomet kepiau – panašiai kaip pas Giedrių: alyvuogių aliejaus į keptuvę truputį, po minutę kiekvieną šoną ant pačios stipriausios ugnies, o paskui -ant ramesnes ugnies, kol gausis kokios 8 min. Tada – į lėkštę, pabūna, kol keptuvę išplaunu, ir jau skanaus
Tiesą sakant -trumpiau kepiau, nes mano steikiukas vos ne dvigubai plonesnis, nei Giedrius aprašęs. Lėkštėje nukrapsčiau sluoksnį pipirų -kad sudegusių nevalgyt. Jie duoda pakankamai skonio, kepdami po/ant mėsos.