A la chašlama (agurkinė sriuba)
|3 komentarai
Virjes
Mama turi madą privirti tiek mėsos, kad tik nors nepritruktų
ir jos, aišku, visada lieka -iš to ir dieviška sriubytė 😉 .
Sudėjau puodan pjaustytų morkų, bulvių, paprikų, 2 mažus čili pipiriukus, pakepintą svogūną, prieskonių ir ant viršaus uždėjau kelias bulves perpjautas kelis kart išilgai. Tada druskos, vandens (kad tik vos apsemtų) ir išviriau. Bulves išėmiau gražiai ir atidėjau į šoną. O visas kitas daržoves išsukau blenderiu.
Į šią masę įpyliau sultinio , sudėjau nuimtą nuo kauliukų virtą mėsytę , dar įpjausčiau kelis raugintus agurkus ir užviriau. Sudėjau tas likusias bulves, pripjausčiau daaaaaaaaaauuuuuuuug petražolių, uždengiau ir išjungiau ugnį. Leidau truputį sriubai “pailsėti”.
Labai sotu ir aštru.


(balsavo 4 , reitingas: 3.75 iš 5)
nu,kad chaslama yra kiek kitaip ruosiama … 😉
va dėl to ir vadinas – A LA chašlama 🙂
Jei žinai vieną iš originaliųjų receptų – daugelis lankytojų būtų nuoširdžiai dėkingi/os 🙂
Valgiau sia sriuba armenu uzeigoj salia gruto parko, Dieviska, taip pat ragavau Carcho sriubos ten… Pasaka 😉