A la chašlama (agurkinė sriuba)
|3 komentarai
Virjes
Mama turi madą privirti tiek mėsos, kad tik nors nepritruktų ir jos, aišku, visada lieka -iš to ir dieviška sriubytė 😉 .
Sudėjau puodan pjaustytų morkų, bulvių, paprikų, 2 mažus čili pipiriukus, pakepintą svogūną, prieskonių ir ant viršaus uždėjau kelias bulves perpjautas kelis kart išilgai. Tada druskos, vandens (kad tik vos apsemtų) ir išviriau. Bulves išėmiau gražiai ir atidėjau į šoną. O visas kitas daržoves išsukau blenderiu.
Į šią masę įpyliau sultinio , sudėjau nuimtą nuo kauliukų virtą mėsytę , dar įpjausčiau kelis raugintus agurkus ir užviriau. Sudėjau tas likusias bulves, pripjausčiau daaaaaaaaaauuuuuuuug petražolių, uždengiau ir išjungiau ugnį. Leidau truputį sriubai “pailsėti”.
Labai sotu ir aštru.
nu,kad chaslama yra kiek kitaip ruosiama … 😉
va dėl to ir vadinas – A LA chašlama 🙂
Jei žinai vieną iš originaliųjų receptų – daugelis lankytojų būtų nuoširdžiai dėkingi/os 🙂
Valgiau sia sriuba armenu uzeigoj salia gruto parko, Dieviska, taip pat ragavau Carcho sriubos ten… Pasaka 😉