Kaip suskaičiuoti produktų kiekį vaišėms
|komentarų nėra
ffotonas
Radau įdomią lentelę. Gal kam pravers.
Iš vadovėlio – vienam žmogui vaišėms skaičiuojama sekančiai:
sriubos 0,250 l
padažo 50-100g
mėsos trumpai pakepintos 125-200 g
mėsos su kaulais keptos 150-250 g
kepsnio mėsos 125-150 g
mėsos sriubai 125 g
žuvies (su kaulais ) kepimui ar virimui 250 g
žuvies file 175-200 g
vištos (visas paukštis) kepimui 300-400 g
vištienos be kaulų (frikase gaminimui) 125-150 g
anties – trečdalis ar pusė, priklasusomai nuo dydžio
žąsies ar kalakuto 350 g
bulvių (neluptų) 200-300 g
bulvių košei gaminti 175-200 g
bulvių salotoms 175-200 g (spec.vok.patiekalas)
ryžių prie mėsos 50-100 g
ryžių sriubai 20 g
makaronų prie mėsos 60-90 g
makaronų sriubai 20 g
ankštinių (sriubai) 80 g
daržovių nuvalytų 200-250 g
daržovių salotoms 50-150 g
raug.kopūstų 125 g
vaisių 125-150 g