Moliūgų sriubos
|komentarų nėra
Ramunėlė
Moliūgų sriubai reikia minkštimą supjaustyti vidutiniais gabalais,išvirt vandeny kol suminkštės,tada sutrinti blenderiu, pasūdyti, įberti muskato,statyti vėl puodą ant ugnies ir praskiesti pienu iki norimo tirštumo,pakaitint.Įpylus į lėkštę įpjaustyt petražolių.
Aš verdu tik ant vandens,po to lėkštėj užsibalinu grietine . Ir dedu česnako,nes jį labai megstu.
Dar puiki ideja svečių stalui-tokia sriubytę supilt į išskobtą didelį moliūgą,apdėt skrudintos bagetės riekelėm ,apibert sūriu ir užkept orkaitėj.Paskui visą grožį,pasiėmus samtuką po pažaščia :P,patiekti ant stalo .
Beje, skanu analogiškai verdant , prie moliūgo dar ir bulvių, porų, morkų įdėt.
no comments
4 bulvės
2 morkos
1 svogūno galva
1 kg moliūgo
200 g grietinėlės.
Morkas su svogūnu susmulkinau ir pakepinau ant alyvuogių aliejaus. Bulves apviriau, paskui sudėjau pjaustytą moliūgą ir kepintas morkas su svogūnais. Svarbu nepadauginti vandens(arba nupilti perteklių) . Kai bulvės minkštutės, imam blenderį ir sutrinam daržoves. įpilam grietinėlės pagal skonį ir pakaitinam iki užvirs. Dieviško skonio sriuba.
tetule
Nedideliame kiekyje vandens viriau stambokai supjautytą morką, saują ryžių, vėlgi stambokai supjaustytą papriką. Ten mečiau lauro lapų, pipirų, druskos. O kitam puode irgi nedideliame kiekyje vandens – kubeliais supjaustytą gerą gabalą moliūgo. Kai jis visiškai suminkštėjo, blenderiu sutryniau, pasidarė tokia košelė. Į ją supyliau pirmojo puodo turinį su jau išvirusiais ryžiais ir morkyte, dar pareguliavau prieskonių, druskos Labai greit išvirė- l lengvutė, sakyčiau, dietiška sriubytė, valgėm su grietinėle.