Moliūgų sriubos
|komentarų nėra
Ramunėlė
Moliūgų sriubai reikia minkštimą supjaustyti vidutiniais gabalais,išvirt vandeny kol suminkštės,tada sutrinti blenderiu, pasūdyti, įberti muskato,statyti vėl puodą ant ugnies ir praskiesti pienu iki norimo tirštumo,pakaitint.Įpylus į lėkštę įpjaustyt petražolių.
Aš verdu tik ant vandens,po to lėkštėj užsibalinu grietine . Ir dedu česnako,nes jį labai megstu.
Dar puiki ideja svečių stalui-tokia sriubytę supilt į išskobtą didelį moliūgą,apdėt skrudintos bagetės riekelėm ,apibert sūriu ir užkept orkaitėj.Paskui visą grožį,pasiėmus samtuką po pažaščia :P,patiekti ant stalo .
Beje, skanu analogiškai verdant , prie moliūgo dar ir bulvių, porų, morkų įdėt.
no comments
4 bulvės
2 morkos
1 svogūno galva
1 kg moliūgo
200 g grietinėlės.
Morkas su svogūnu susmulkinau ir pakepinau ant alyvuogių aliejaus. Bulves apviriau, paskui sudėjau pjaustytą moliūgą ir kepintas morkas su svogūnais. Svarbu nepadauginti vandens(arba nupilti perteklių) . Kai bulvės minkštutės, imam blenderį ir sutrinam daržoves. įpilam grietinėlės pagal skonį ir pakaitinam iki užvirs. Dieviško skonio sriuba. ![]()
tetule
Nedideliame kiekyje vandens viriau stambokai supjautytą morką, saują ryžių, vėlgi stambokai supjaustytą papriką. Ten mečiau lauro lapų, pipirų, druskos. O kitam puode irgi nedideliame kiekyje vandens – kubeliais supjaustytą gerą gabalą moliūgo. Kai jis visiškai suminkštėjo, blenderiu sutryniau, pasidarė tokia košelė. Į ją supyliau pirmojo puodo turinį su jau išvirusiais ryžiais ir morkyte, dar pareguliavau prieskonių, druskos
Labai greit išvirė- l lengvutė, sakyčiau, dietiška sriubytė, valgėm su grietinėle.

(balsavo 4 , reitingas: 4.50 iš 5)