Virtos avienos sprandinės “a la čenakas” ir “a la plovas”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

migle
 Prisiminiau   apie jau senokai šaldiklin įgrūsta avino(įtariu, kad ne visai jauno :evil: ) sprandą.Įgrūdau  jį puodan virti su svogūnu, česnaku, krapais druska/pipirais ir tais Saldvos medžiotojų prieskoniais, kur ant viršelio šerno galva.

Virė, tiesą sakant, ilgai.Bet per tą laiką svogūnai/česnakai visai ištirpo, sultinio liko nedaug, bet labai skanus.Tai
užpyliau sultinio ant virtų bulbikių ir rankovėj savo sultyse suminkštėjusių paprikų, susipjausčiau visai nemenką :oops: avino gabaliuką, pribarsčiau krapų dar ir… suvalgiau su didžiausiu malonumu. :mrgreen:

Kitądien iš likusios mėsos įsigudrinau pasigaminti dar ir  greitaeigį a la plovą:
Nuo kaulų mėsas nupjausčiau, susmulkinau.Patroškinau aliejuje su truputuku vandens burokine tarka tarkuotą morką.Išviriau du maišiukus ryžių.Paskui visa tai supyliau sultinin(jo buvo labai nedaug likę, visas toks labai sodrus , su ištirpusiais svogūnais/česnakais/žolėmis.Patroškinau viską drauge -gal 5 min., paskui dar krapų trinktelėjau.Žinokit, skanu 😉 .Dar ir šiandien noriu :lol:

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011