Virtos avienos sprandinės “a la čenakas” ir “a la plovas”
|komentarų nėra
migle
Prisiminiau apie jau senokai šaldiklin įgrūsta avino(įtariu, kad ne visai jauno ) sprandą.Įgrūdau jį puodan virti su svogūnu, česnaku, krapais druska/pipirais ir tais Saldvos medžiotojų prieskoniais, kur ant viršelio šerno galva.
Virė, tiesą sakant, ilgai.Bet per tą laiką svogūnai/česnakai visai ištirpo, sultinio liko nedaug, bet labai skanus.Tai
užpyliau sultinio ant virtų bulbikių ir rankovėj savo sultyse suminkštėjusių paprikų, susipjausčiau visai nemenką avino gabaliuką, pribarsčiau krapų dar ir… suvalgiau su didžiausiu malonumu.
Kitądien iš likusios mėsos įsigudrinau pasigaminti dar ir greitaeigį a la plovą:
Nuo kaulų mėsas nupjausčiau, susmulkinau.Patroškinau aliejuje su truputuku vandens burokine tarka tarkuotą morką.Išviriau du maišiukus ryžių.Paskui visa tai supyliau sultinin(jo buvo labai nedaug likę, visas toks labai sodrus , su ištirpusiais svogūnais/česnakais/žolėmis.Patroškinau viską drauge -gal 5 min., paskui dar krapų trinktelėjau.Žinokit, skanu 😉 .Dar ir šiandien noriu