DUONOS SRIUBA
|1 komentaras
Benaktinėdama na tiesiog n e ž m o n i š k a i 😛 užsimaniau duoninės sriubos -pamenu, dar vaikystėje a.a. močiutė mums tokią kartais išvirdavo. Kaip tik viriau vištą, sultinio buvo skanaus – su visokiomis žolytėmis.
Kelias storas riekes juodos duonos (bočių) sutrupinau, užpyliau verdančiu vandeniu (nedaug), kažkiek pavirinau -kol gerai išbrinko ir tokia košė/makalošė gavosi(galima paprasčiausiai išsukti blenderiu). Po to – ją puodan su sultiniu. Įmečiau dar morkų/bulvių. Kol daržovės su duona virė – paspirginau rūkyto lašinio su svogūnais. Kai išvirė -spirgus/svogūnus lėkštėn, ant jų – sriubą. Šaukštą grietinės vožtelėjau.
Šiaip jau, manau, tokiai sriubai visai užtektų ir sultinio kubelio, jei visų tų E nebijote 😉 Arba išvis ant gryno vandens virti – irgi variantas. O duonos -kuo jos daugiau -tuo tirštesnė gausis.
Labai skanu turėtų būti, jei rūkienos sultinį virsim (dar ir mėsos virtos sriubon patrupinsim). Arba rūkytų dešrelių gabaliukų.
Miglė
man asmeniskai labai patiko 🙂 bet mano svecias tai tepasake ”skysta duona” 😆