DUONOS SRIUBA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 6 , reitingas: 4.83 iš 5)
Loading...

Benaktinėdama  na tiesiog  n e ž m o n i š k a i  😛 užsimaniau duoninės sriubos -pamenu, dar vaikystėje a.a. močiutė mums tokią  kartais išvirdavo.  Kaip tik viriau vištą,  sultinio buvo skanaus – su visokiomis žolytėmis.

Kelias storas riekes juodos duonos (bočių) sutrupinau, užpyliau verdančiu vandeniu (nedaug), kažkiek pavirinau -kol gerai išbrinko ir tokia košė/makalošė gavosi(galima paprasčiausiai išsukti blenderiu). Po to – ją puodan su sultiniu. Įmečiau dar morkų/bulvių. Kol daržovės su duona  virė  – paspirginau rūkyto lašinio su svogūnais. Kai išvirė -spirgus/svogūnus lėkštėn, ant jų – sriubą. Šaukštą grietinės vožtelėjau.
Šiaip jau, manau, tokiai sriubai visai užtektų ir sultinio kubelio, jei visų tų E nebijote 😉 Arba išvis ant gryno vandens virti  –  irgi  variantas. O  duonos -kuo jos daugiau -tuo tirštesnė  gausis.

Labai skanu turėtų būti, jei rūkienos  sultinį  virsim (dar ir mėsos  virtos  sriubon patrupinsim). Arba rūkytų dešrelių gabaliukų.

Miglė

panašūs įrašai

One Response to “DUONOS SRIUBA”

  1. sheilla says:

    man asmeniskai labai patiko 🙂 bet mano svecias tai tepasake ”skysta duona” 😆

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011