Angliškas pyragas prie arbatos
|komentarų nėra
irena
Siūlau mano šeimos mėgstamo pyrago receptą iš žurnalo “Paragaukite”
125 g sviesto,
125 g cukraus,
25 g krakmolo,
50 g stambiai smulkintų migdolų,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai smulkintų džiovintų vaisių,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
4 šaukštai konservuotų vyšnių (nebūtinai),
2 šaukštai romo(jeigu dėsite vyšnias),
žiupsnelis druskos,
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pyrago išeiga nedidelė, todėl aš imu dvigubą produktų normą.
Sviestą arba margariną, van.cukrų,cukrų, citrinos žievelę, kiaušinius sukti tol, kol cukrus ištirps.Suberti migdolus,miltus, krakomolą, dž.vaisius, druską,kep.miltelius ir gerai išmaišyti.Vyšnias nusausinti, apiberti miltais ir kartu su romu sudėti į tešlą.Atsargiai sumaišyti. Sukrėsti į riebalais išteptą formą ir kepti apie 40 min.vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus.