Citrininiai – imbieriniai sausainėliai
|komentarų nėra
Zosė
Kepiau kelis kartus, man patiko. Jie gaunasi tokie … truputį rūgštoki, nes su citrina. Ir truputi aitroki, nes yra imbiero.
3 kiaušiniai
120 gr. cukraus
125 gr. sviesto
1 citrinos nutarkuota žievelė
40 gr. susmulkinto imbiero
200 gr. miltų
Glajui:
80 gr. cukraus pudros
2 šaukstai citrinos sulčių
3 šaukštai smulkiomis juostelėmis supjautytų citrinos žievelių.
Kiaušinius išplakti su 60 gr. cukraus. Kitame dubenyje ištrinti sviestą, citrinos žievelė, imbierą ir likusį cukrų.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.
Palaipsniui į kiaušinius sudėti sviestą, miltus.
Tešlą dėti ant kepimo popieriaus maždaug 6 cm. juostelėmis.
(Man ši tešla visada gaunasi skystoka , tad ją ant popieriaus dedu šaukšteliu, formuodama pailgas juosteles).
Kepant tešla suploneja.
Kepti 7 minutes.
Atvesinti.
Glajui – išmaišyti visus ingredientus, išskyrus citrinos žieveles. Sausainėlius aptepti glajumi ir apibarstyti citrinos žievelėmis.
( Dabar aš gaminu tik su glajumi, be citrinos žievelių. Nes man jos nelabai patinka, mat priduoda kartumo).
Kai glajus sustings, sausainėlius galima pradeti “kapoti”.