Citrininiai – imbieriniai sausainėliai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 4.33 iš 5)
Loading...

Zosė

Kepiau kelis kartus, man patiko. Jie gaunasi tokie … truputį rūgštoki, nes su citrina. Ir truputi aitroki, nes yra imbiero.

3 kiaušiniai
120 gr. cukraus
125 gr. sviesto
1 citrinos nutarkuota žievelė
40 gr. susmulkinto imbiero
200 gr. miltų

Glajui:
80 gr. cukraus pudros
2 šaukstai citrinos sulčių
3 šaukštai smulkiomis juostelėmis supjautytų citrinos žievelių.

Kiaušinius išplakti su 60 gr. cukraus. Kitame dubenyje ištrinti sviestą, citrinos žievelė, imbierą ir likusį cukrų.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.
Palaipsniui į kiaušinius sudėti sviestą, miltus.

Tešlą dėti ant kepimo popieriaus maždaug 6 cm. juostelėmis.
(Man ši tešla visada gaunasi skystoka , tad ją ant popieriaus dedu šaukšteliu, formuodama pailgas juosteles).
Kepant tešla suploneja.
Kepti 7 minutes.
Atvesinti.

Glajui – išmaišyti visus ingredientus, išskyrus citrinos žieveles. Sausainėlius aptepti glajumi ir apibarstyti citrinos žievelėmis.
( Dabar aš gaminu tik su glajumi, be citrinos žievelių. Nes man jos nelabai patinka, mat priduoda kartumo).

Kai glajus sustings, sausainėlius galima pradeti “kapoti”.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011