CITRINŲ DESERTAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

COPY 

5 nedidelės citrinos(kad jas išspaudus kiekvienai porcijai užtektų po 2 šaukštus sulčių)
10 kiaušinių, 10 kupinų šaukštelių želatinos, 12 kupinų šaukštų cukraus, 0,5 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas cukatų.
Citrinas nušveisti, apiplikyti verdančiu vandeniu ir nusausinti. Citrinų žievelę(geltona sluoksnį) nutarkuoti smulkia tarka. Iš visų išspausti sultis.Vieną po kito įmušti kiaušinius, išplakti iki vienalytės masės ir įberti 10 šaukštų cukraus.Visą laiką plakant supilti citrinos sultis, truputyje vandens išbrinkintą bei ištirpdytą želatiną, suberti tarkuotą žievelę.

Gautą masę išpilstyti į indelius ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.Prieš patiekiant desertą, papuošti su likusiu cukrumi išplakta grietinėle, bei papuošti cukatais.

Rekomenduoju prieš mušant kiaušinius juos gerai nuplauti po tekančiu vandeniu – kad išvengtume  salmoneliozės…

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011