Mano anytos tortas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.50 iš 5)
Loading...

Markeris.

TEŠLA PAPLOTĖLIAMS: 50 – 75 gr. sviesto arba margarino
75 gr. cukraus ( apie pusė stiklinės )
2 dideli šaukštai medaus
1 mažas šaukštelis užgesintos actu sodos
apie 300 gr. miltų ( maždaug 2 – 2,5 stiklinės )
Puodas su vandeniu  -ant ugnies. Vietoj dangčio – ( gerokai platesnis ) šylantis indas, jame maisomi produktai tešlai. Sviestą ar margariną, cukrų, medų, šildom kol ištirps – tik neužvirinti. Kai cukrus ištirpsta, nukeliti nuo puodo, atvėsinti, supilti gesintą sodą, šaukštu paplaktą kiaušinį, išmaišyti. Dedam miltus, gerai išminkom. Masė turi likti minkšta, nes pabuvusi šaldytuve ji gerokai sukietėja. Tešlą suvyniojam i kepino popierių ir porai valandų į šaldytuvą.

KEPIMAS: masę dalinam į 5 dalis. Paplotėlius „kočioti“ ant sviestu ištepto kepimo popieriaus, su juo ir kepam.
Paplotėlio storis turi būti kuo mažesnis, 1,5 – 2 mm.

KREMAS :
pusė litro pieno
4 šaukštai manų kruopų ( be kaupo )
100 gr. sviesto
nepilna stiklinė cukraus pudros, apie 200 gr.
1 citrina
Iš pieno ir manų išverdam manų košytę, atvėsinam . Išsukam sviestą su cukraus pudra. Maišom manų košę su išsuktu sviestu, įtarkuojam citrinos žievelę, išspaudžiam citrinos sultis, gerai išmaišom. Vienas pertepimas turi būti

iš  r ū g š č i o s bruknių uogienės, jos reikia 1-1,5 stiklinės. paplotėliai kieti, jie nepriglunda vienas prie kito, taip ir turi būti. Kad pertepimai gerai įsigertų į paplotėlius, visą pyragą sandariai suvyniojam į kepimo popierių, ir ne trumpiau kaip nakčiai dedam į šaldytuvą.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011