ČEBUREKAI
|4 komentarai
mole,
TEŠLAI: 2 kiaušiniai,1 šaukštas valgomos sodos, 2 šaukštai grietinės(38%),2 šaukštai aliejaus, 1 kg varškės, druskos , miltų (iš akies) -kad neliptų prie rankų .
ĮDARUI:Apie 0,6 kg faršo ir beveik tiek pat svogūnų . Faršas turi buti riebesnis ir sultingas .Gali buti kiauliena-jautiena , žodziu – savo nuožiūra . Aš imu kiaulieną – čia faršas toks liesas , kad trumpai pakepinu riebaluose kartu su smulkiai pjaustytais svogūnais ir mėgstamais prieskoniais, įpilu šiek tiek sultinio .
Tešlą darai įprastai -tik labai labai gerai suminkau -turi buti glotni ir nelipti prie rankų.Išvoluoju – aš naudoju lėkštelę -išpjaunu , dedu įdaro ir, perlenkus pusiau , užlankstau .Galima apversta šakute sutvirtint kraštelius , galima ,prieš dedant faršą – pradėti “klijuoti “(gaunasi , kaip krepšelis).Tada į jį krečiam faršą ir baigiam lankstyti.Taip neišbėga sultys ir lengva užlankstyti. Virti aliejuje . Rašau kiekius, kaip a.a. Mama sake ,bet galima susimažinti proporcijas.
Kristina sako:
Žinau ir paprastesnį variantą:
Tešla (7 vnt)- 200 gr varškės, 1 kiaušinis, 250 gr miltų.
Idarui – 250 gr faršo, ji nuplikyti verdančiu vandeniu (aš dedu į kiaurasamtį ir maišydama nuplikau),1 kiaušinis, prieskonių, druskos.
Užmaišyti tešlą. Po to iškočioji , darai pusmėnulius, dedi įdarą. Kepti aliejuje, keptuveje. Tikrai skanu!!
Dar vienas variantas. (7 vnt) Tešlai – 200 gr varškės,1 kiaušinis, 250 gr miltų. Įdarui – 250 gr. faršo, 1 kiaušinis, svogūnas,prieskonių, druskos. Faršą gerai nuplikyti verdančiu vandeniu. Užminkyti tešlą, iškočioti formuoti pusmenulius, dėti įdarą. Kepti aliuejuje, keptuvėje. Tikrai skanu.
gal ir geras. Bet zinau ir paprastesni: (7 vnt)Tesla – 200 gr varskes, 1 kiausinis, 250 gr miltu. Uzmaisyti tesla. Idarui – 250 gr farso, ji nuplikyti verdanciu vandeniu (as dedu i kiaurasamti ir maisydama nuplikau), deti 1 kiausini, prieskoniu, druskos.Kociojitesla, darai pusmenulius, dedi idara. Kepti aliejuje, keptuveje. Tikrai skanu!!
nzn o tikrai reik varskes? 😈
Mano šventu įsitikinimu čeburekams nereikia varškės į tešlą. Tradiciniai čeburekai, kokius kepa Kryme ir čeburekinėse – jų svarbus požymis, kad tešla tik iš miltų druskos ir vandens,
Tie, kurių tešla su varške, mano nuomone nėra čeburekai.
Savo tiesą gyniau ir Pono Didžiojo Eksperto versiją aprašiau čia http://www.7ravioli.com/ceburekai/
sveika, Aušra matau, kad nuo paskutinio kneaotmro atitrūkau gerais metais, bet tik dabar įsigijau duonkepę, todėl įdomūs visi receptai, o užkliuvo būtent tavieji pasakysiu nuoširdų AČIŪ už juos, ypač už duoną su bulvėm superinis gaminys, tinkantis visom progom ! o ši duonytė taip pat skani, nors mano supratimu trūko truputį drėgmės, netgi sunkiai buvo minkoma tešla ir nesigavo vientisa blizganti masė, kaip kad rašoma receptuose kitą kartą pabandysiu padauginti vandens o iškilo kepaliukas iki pat duonkepės stiklo, manau, kad didelės reikšmės turi ne tik mielės, bet ir miltų kokybėpasakysiu viena: kepkit, nebijokit eksperimentuoti, išradinėkit nuosavus receptus tai nuostabus kūrybinis procesas, palaima ir dūšiai, ir protą pailsina nuo kasdienės rutinos sėkmės visiems !