MINI ČEBUREKAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 4.36 iš 5)
Loading...

Savaitgaliais kartais darau “mini čeburekus” – bent aš juos taip vadinu.
Reikia:

TEŠLAI: pokelis varškės, stiklinė kefyro,1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, arb. š. sodos, apie 500 gr. miltų ;

FARŠAS -300 -400 gr. kiaulienos (galima ir vištienos),  I svogūnas, druska, pipirai, česnakas, mėgiamos prieskoninės žolelės, vanduo -100 gr.(pusė stiklinės)

Tešlai gerai išplaku plaktuvu varškę su kefyru, sodą nugesinu keliais šaukštais grietinės, tada įmušu kiaušinį ir beriu miltus –  tiek, kad prie rankų neliptų ir  būtų galima kočioti.

Faršą paruošiu su kiaušiniu, smulkia tarka trintu svogūnu( jį, supjausčius į kelias dalis, galima sutrinti ir su česnako spaustuku), druska, pipirais , pilu  apie pusę stiklinės vandens (tada gaunasi sultingesnis).

Tešlą iškočioju, su puodeliu išpjaunu iš tešlos apskritimus,  į vidų  dedu faršo (nedarau didelių čeburekų, veikiau – pyragėlius), ir kepu aliejuje. Prie viso to išverdu sultinį iš vištos šlaunelės su daug morkų ir svogūnų.

Markeris

panašūs įrašai

5 Responses to “MINI ČEBUREKAI”

  1. linutiai75 says:

    neblogas receptas

  2. astra says:

    mmm… idomu ir labai patogu

  3. Ramune says:

    Žinau mažiau kaloringą. Tešlai: miltai, kiaušinis, kefyras, druska. Palaikyti šaltai. Dėti norimą įdarą ir kepti alyvuogių aliejuje. Skanu.

  4. rre says:

    😆 ❗ ❓ 🙄
    varau bandyti gaminti. aciu uz ideja kaiptik varskes ir kefo turiu. 😉

  5. Asta says:

    Maniau, jog rasiu receptą be varškės “pokelio”…. Ar kas nors žino tikrąjį tešlos receptą? 😥

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011