MINI ČEBUREKAI
|5 komentarai
Savaitgaliais kartais darau “mini čeburekus” – bent aš juos taip vadinu.
Reikia:
TEŠLAI: pokelis varškės, stiklinė kefyro,1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, arb. š. sodos, apie 500 gr. miltų ;
FARŠAS -300 -400 gr. kiaulienos (galima ir vištienos), I svogūnas, druska, pipirai, česnakas, mėgiamos prieskoninės žolelės, vanduo -100 gr.(pusė stiklinės)
Tešlai gerai išplaku plaktuvu varškę su kefyru, sodą nugesinu keliais šaukštais grietinės, tada įmušu kiaušinį ir beriu miltus – tiek, kad prie rankų neliptų ir būtų galima kočioti.
Faršą paruošiu su kiaušiniu, smulkia tarka trintu svogūnu( jį, supjausčius į kelias dalis, galima sutrinti ir su česnako spaustuku), druska, pipirais , pilu apie pusę stiklinės vandens (tada gaunasi sultingesnis).
Tešlą iškočioju, su puodeliu išpjaunu iš tešlos apskritimus, į vidų dedu faršo (nedarau didelių čeburekų, veikiau – pyragėlius), ir kepu aliejuje. Prie viso to išverdu sultinį iš vištos šlaunelės su daug morkų ir svogūnų.
Markeris
neblogas receptas
mmm… idomu ir labai patogu
Žinau mažiau kaloringą. Tešlai: miltai, kiaušinis, kefyras, druska. Palaikyti šaltai. Dėti norimą įdarą ir kepti alyvuogių aliejuje. Skanu.
😆 ❗ ❓ 🙄
varau bandyti gaminti. aciu uz ideja kaiptik varskes ir kefo turiu. 😉
Maniau, jog rasiu receptą be varškės “pokelio”…. Ar kas nors žino tikrąjį tešlos receptą? 😥