Cukinijos su kuskuso kruopom
|komentarų nėra
Spurga
Gali būti ir kaip garnyras prie vištienos ar kitokios mėsos, ir kaip atskiras patiekalas.
Pripilam į dubenį kuskuso kruopų, kiek norisi, ir užpilame verdančiu vandeniu arba sultiniu -Jjo turi būti 1 cm virš kruopų. Uždengiame ir paliekame apie 10 min., kol skystis susigers.
Tuo tarpu imame užsilikusią cukiniją (arba pusę, jei didelė), stambiai sutarkuojam, užberiam druskos, šiek tiek nuspaudžiam ir kepinam aliejuje su tuo, ką turime- svogūnu, poru, morka, paprika ir pan. Įspaudžiam česnako. Kai nebelieka skysčio, beriam pipirų, aitriosios paprikos ir kokių tik norim prieskonių. Tada tą makaliūzę verčiam ant kuskuso, atsargiai sumaišom, paragaujam, ar ko netrūksta.
Man labai skanu ir viena tokia košė. Jeigu norim visai brangiai/prabangiai, dar ant viršaus galima užberti kepintų kedro riešutėlių. Skanaus!