BULVIŲ VYNIOTINIS
|2 komentarai
COPY
1kg virtų bulvių, 200g miltų, malto muškato, 1 kiaušinis tešlai, 1 –aptepimui.
Įdarui- grybų arba mėsos, svogūnų , prieskonių mėgstamų.
Is bulvių, miltų, kiaušinio , muškato išminkome kietoką tešlą, maždaug 1cm storio, ja iškočiojame ant gerai pamiltuotos lentos. Ant viršaus klojame įdarą. Virta mėsa ar grybai- sumalti ir pakepinti keptuvėje su svogūnais ir prieskoniais.Susukame visa tai į vamzdelį ir pjaustome skrituliukais- piršto storio.Kepimo indą ištepame riebalais ir barstome džiuvėsiais.Dedame ten mūsū skrituliukus, aptepame kaiušinio plakiniu. Galima dar pabarstyti džiūvėsiais arba tarkuotu sūriu.Kepti orkaitėje apie 0’5 val. Tinka patiekti su padažu- krienų, pomidorų ar svogūnų.
Na”copy”dabar jau lipsiu ant tavo sąžinės 😆
Aš dar nebaigiau…Tavo patiekalą ruošiu savo gimkei,internac.svečiams,tad tikiuos neapsvilti ar tiksliau neprisvilti!Išsirinkau todėl,kad tai kažkas tarpinio tarp mūsų nac.bulvių ir kitų tautų patiekalų.Manau man dar teks tau greitu laiku padėkoti!