Fantazijos Andalūzijos virtuvės tema
|komentarų nėra
Genija .
Taigi, šįkart fantazija is žuvies, kuri čia vadinasi lubina. Angliškai – seabass, rusiškai –lavrak. Lietuviškai neradau :rool:.
Imam žuvį, nuskutam žvynus, išvalom perpjovę pilviuką (jei kas netingi išvalyt neperpjovus – dar geriau). Atverę pilvą prie nugarkaulio įpjaunam ja iš vidaus ir link uodegos. Gaunasi kaip kokia kišenėlė prieskoniams patekti į nugaros mėsą. Ant zuvies ir i vidu suspaudziam laimo sultis, padruskinam, ipilam sauksteli sauso serio i kisene ir pilva. Paliekam pasimarinuot, kol padarysim idara ir garnyra.
Idarui imam daug petrazoliu lapeliu (be kotuku), 1 shalotini svoguniuka ir kokius 6-7 paskrudintus makadamijos riesutus. Viska sukapojam, uzbarstom baltuju pipiru, uzpilam alyvuogiu aliejaus, kad gautusi kosyte ir sukisam i kisene ir pilva. Petrazoliu perdaug nesumaigioti, nes gausis shienas. Pilva persmeigiam smeigtuku ar, kaip as dariau, apraizgiau siulu pelekus ir pilvas uzsivere (zinia, jei valydama buc zinojus, kur mane nuves ikvepimas, nebuc perpjovus pilvo )
Dedam zuvi i keptuve ir kepam ant letos ugnies viena puse, paskui kita uzdengus. Zinoma ant alyvuogiu aliejaus (svelnaus, valyto, ne to astriojo salotoms). Kadangi ji I keptuve netelpa, teko ja suriest beveik nulauziant galva. Bet ji tuo nesiskunde. Iskepe per 15 min apytikriai.
Kol kepa zuvis, supjaustom 3 shalotinius svoguniukus. Atskirai sukapojam kokius 6 skrudintus makadamijos riesutus. Isemus zuvi I likusi alieju sumetam svoguniukus ir pakepinam. Kai tampa minksti sliukstelim sauso serio. Pries baigiant kepti suberiam riesutus. Garnyras gatavas.
Dedam susirietusia zuvyte I lekste, o lekstes apacioj svogunus suformuojam I sirdutes forma. Ir kvieciam valgyti ta, del ko sitiek stengtasi
Beje, manau, galima ja kepti ir orkaitej. Tikrai lengviau, nes keptuvej yra sansas, kad zuvis sudegs, o svogunai idare neperkeps.
Sardines ant groteliu
Sardines isvalomos, nuskutamos ir pamerkiamos i marinata kokiam pusvalandukui. Paskui kepamos ant groteliu.Vienam zmogui 6-7 vidutiniu sardiniu per akis.
Marinatas: Laimo sultys, sutrinta cesnakiuko skiltele, kaip visada – ciurksle sauso sherio, cukrus ir druska. Cukraus eina nemazai, nes turi nugesinti laimo rugsti. Ragaukit gamindamos.
Noriu atkreipti demesi, kad cia niekas nekapoja zuvims galvu ir peleku. Ruosiamos ¨su viskuo¨ ir taip nepraranda sultingumo.