Užkandėlės su avokadais
|komentarų nėra
AVOKADŲ GRŪSTIENĖ
1 prinokusio avokado
1/2 žalio čili pipiro (jalapeñjo ar serrano)
2 arbatiniai šaukšteliai susmulkinto svogūno
1/2 skiltelės susmulkinto česnako
1/2 laimo vaisiaus sulčių
1 šaukštas kalendros lapelių
3 šaukštai susmulkintų pomidorų
Druskos
Sutrinkite grūstuvėje ar dubenyje susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirą į tyrę.
Perpjaukite avokadą pusiau ir šaukšto pagalba iškabinkite minkštimą iš kieto apvalkalo ir sudėkite į grūstuvę.
Sudėkite supjaustytą pomidorą, kalendros lapelius, užberkite druskos ir išspauskite laimo sultis. Gerai masę permaišykite
Patiekite užbarstę supjaustytų ridikelių su kukurūzų traškučiais
AVOKADŲ IR KREVEČIŲ SALOTOS
100g virtų krevečių
1 avokado
3 šaukštų susmulkinto agurko
2 šaukštų susmulkintų svogūno laiškų
1/2 laimo vaisiaus
2 šaukštų susmulkinto svogūno
2 šaukštų majonezo
druskos
Susmulkinę svogūną ir laiškus, išpjaukite agurko sėklas ir supjaustykite likusias dalis. Avokado vaisių apipjaukite išilgai apie kaulą ir puses atskirkite.
Supjaustykite krevetes į 1cm dydžio gabalėlius, sudėkite susmulkintus svogūnus, svogūno laiškus, agurką, avokado minkštimą, išspauskite laimo sultis,
įberkite žiupsnį druskos , majonezo ir viską permaišykite.
Įdarą sudėkite atgal į išskobtą avokado kevalą, patiekite su supjaustytais salotos lapais ir kukurūzų traškučiais ar pakepintos baltos duonos riekelėmis.
Šį receptą galima paįvairinti pridedant ridikėlių ar ropės, gerai susmulkitų. čili ar kurio milteliai tinka užbarstyti ant salotų prieš patiekiant.
- Šaltinis – Arūno Bružo meksikietiškos virtuvės blogas