Sviestinės tešlos pyragas su rūgščių uogų įdaru
|1 komentaras
Markeris
3 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
4 pakeliai vanilinio cukraus,
stiklinė grietinės (tokia pilna, negailint),
2 pakeliai ( po 200 gr.),sviesto -pirkau Dvaro, naturalų ,
1/3 stiklinės cukraus,
400 ml grietinėlės,
0,5 ltr RŪGŠTESNĖS uogienės (ėmiau juodų serbentų trintų su cukrum, bet paragavus matau, kad puikiai tiks ir spanguolės ir slyvos)
2 pok. grietinėlės standiklio (būtina, nes grietinėlė naudojama pertepimui, ir pastovėjus daugiau nei 6 val. ,iš grietinėlės išsiskirs skystis, tada bus košė, nebe pyragas).
Taigis, gilesniame dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius, 2 pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 2/3 minkštutėlio sviesto. Gerai išminkome tešlą, paliekame 2 val. šaldytuve (aš neturėjau laiko, grūdau 40 min. šaldiklin).
Tada imam visą likusį sviestą, cukrų, 0,5 pokučio vanilinio cukraus, likusius miltus ir sukapojam į tešlą (man kažkodėl nesusikapojo , tai sutryniau rankomis, visa esme – turi gautis smulkūs trupiniai), trupinius kažkuriam laikui (man gavosi 10-iai min.) dedam į šaldytuvą.
Išimam tešlą, padalinam į 4 lygias dalis, iškočiojam 4 vienodus blynus (ne per plonai, aš pamatavau lėkštę, pagal kurią blynus dariau, tai 28cm skersmens), subadom šakute, apibarstom visų viršus trupiniais. kepam apie 15 min. 180 karštumo orkaitėj.
Kol blynai kepa, suplakam grietinėlę+standiklis+likęs vanilinis cukrus.
Kai blynai iškepa ir atvėsta -pertepam: pirmiausiai uogienė, tada -grietinėlė. ir taip visus sluoksnius paeiliui. Viršų galima tepti , galima IR ne (kadangi man liko grietinėlės, tai užpyliau ant paviršiaus.)
Pyragas ir vakar buvo skanus, bet per naktį pastovėjęs šaldytuve gavosi dar skanesnis, nes persigėrė grietinėlė ir uogiene .
Tiesa – antrai daliai palieku kiek mažiau nei stiklinę (kokius 2/3 )miltų.
ne Pokeliai, o pakeliai.
Beje cukraus kaip i toki kieki mazokai, nebent uogiene saldinta gerokai. Vietoj sviesto puikiai tinka ir margarinas EVE, geriausias kepiniams.