Andalūziška virtuvė: Putpelės cherese (Codornices al Andaluz)
|komentarų nėra
Genija
Imam trejetą jau išvalytų putpelių. Nuplaunam, nupešiojam likusias plunksneles. Į puodą įpilam aliejaus, dedam paukštukus ir lengvai apkepinam pavartydamos. Kai gražiai paskrunda, įdedam galvą pjaustyto svogūno, porą kapoto česnako skiltelių, tris žirniukus juodųjų pipirų, lauro lapą, druskos lašą. Viską užpilam trečdaliu stiklinės sauso chereso (jerez fino). Uždengiam puodą dangčiu ir ant lėtos ugnelės leidžiam ramiai burbuliuoti – apie 20 min. Burbuliavimo vidury užmetam akį į puodą, ar mūsų paukštukai dar tebeturi sunkos ir nepradejo skrusti aliejuje. Paprastai reikia dar ipilti pusę stiklinės vandenuko. Viskas.
Jei krutinėlės per kietos, žinokit, kad troškinot per ilgai. Kitąkart laikykit trumpiau. Su praktika ateis ir pajautimas, kada jau gana.
Šitas patiekalas čia laikomas prabangiu, ir paprastai nėra kasdienis.