GRŪDĖTOS VARŠKĖS TORTAS(iš Marato laidos nubeždžioniautas ir patobulintas:)
|2 komentarai
Tetulė
2 pakeliai elementarių sausainių – „Gaidelio“ tipo,
2 pakeliai įprastos arba 2 butelėliai neriebios „Rama“ grietinėlės.
0,5 kg sveriamos, be priedų, nesūdytos grūdėtos varškės,
Cukraus,Citrinos,Želatinos,
Šaldytų uogų, arba uogų iš kompoto, arba šviežių uogų-vaisių.
Sausainius sugrūsti į miltus. Į grūdėtą varškę berti pagal skonį cukraus, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, patarkuoti žievelės. Grietinėlę išplakti iki standumo, mesti į varškės masę, atsargiai išmaišyti. Pilti į visą šitą reikalą porą gerų šaukštų ištirpintos želatinos, išmaišyti. Keletą šaukštų šitos masės sumaišyti su sausainių trupiniais – juos „surišti“. Ta sausainių mase iškloti tortinės dugną, ant masės dėti uogų sluoksnį, ant jo pilti varškės masę. Atsargiai, kad varškė nuo uogų nenusidažytų, statyto tortinę į šaldytuvą ir palikti, kol sustings.
kodel negalima prisijungti prie labo ryto vakarėlio?
nežinau 🙁 Gal registruokis iš naujo -DIDŽIOJOM raidėm
…