Varškės apkepas
|1 komentaras
ziurke (iš asmeninio archyvo 😉 )
xxx
1 kg varškės
7-8 kiaušiniai
2 kupini v. šaukštai krakmolo
truputį pieno (1/4 stiklinės)
apie 1,5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį: pili ir ragauji :))
džiovintų ar šaldytų vaisių (razinų, aviečių…) arba uogienės
Ištriname varškę, sudedame kiaušinius, cukrų ir ištirpintą piene krakmolą, vaisius. Skystą masę pilame į formą ir kepame apie 1 val. Skanaus!
xxx
2 pakeliai 9% riebumo varškes.
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus.
4 kiaušiniai.
4 šaukstai manų kruopų.
Truputis pieno.
4 šaukstai (galima ir mažiau) cukraus.
Razinų, cinamono
Trynius atskirti nuo baltymu, baltymus laikinai padėti į šaldytuvą. Trynius ištrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Manų kruopas išbrinkinti truputyje pieno.Varškę sudėti į trynius ir mikseriu gerai išplakti.
Suberti į gautą masę manų kruopas, razinas. Išplakti mikseriu baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Atsargiai šaukstu įmaišyti baltymus į bendrą masę.
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 170 laipsnių Celsijaus. Kepti 40-50 minučių, kol gražiai parus. Truputi atvėsinti orkaitėje, valgyti su jogurto ar grietinės padažu.
nzn dar ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ bet atrodo tikraj skanus apkepas ;DDD 😀 😐 😆 😆 😆 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ 🙄 😳 💡 😀 👿 😎 😕 🙂 😯 ➡ 😈 😐 ❗ 🙁 😡 😆 😮 😥 😥 😥 😥 😥