KRIAUŠIŲ PYRAGAS,

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 5 , reitingas: 4.80 iš 5)
Loading...

Adugs, 
Tėšlai :250 g miltų, 50 g cukraus, 1 kiaušinis 150 g sviesto, 1 šaukštelis kepimo miltelių .Įdarui :3-4 kriaušės, 1 stiklinė lazdyno riešutų, 1 indelis  kondensuoto pieno, cinamono.

Išminkome tešlą.Čia viskas labai paprasta: į dubenį supilam miltus, įmušam kiaušinį ir dėdam minkštą sviestą/margariną.Aš dėjau lietuvišką margariną kepiniams.Ranką maišai, maišai, pradžioj atrodo – trupa ir kad niekas nesigauna, bet dar truputi paminkius  gaunasi vientisa, minkšta tešla. Ją įšaldytuvą dėdam, kokiam pusvalandžiui,o tuo tarpu pasigaminam  įdarą.
Tiesa, truputį tešlos paliekame, o didumą jos kitą iškočiojame 5-7 mm storio lakštu.Kriaušes supjaustome kubeliais, riešutus truputį pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuotą pieną,  išmaišome ir šitą masę dedame ant iškočioto lakšto (su užlenktais kraštais).Iš likusios tešlos darome gėlytes, arba tiesiog sutarkuojame ir ant viršaus. Į orkaite ir- skanaus:).
Aš pamiršau paminėt cukrų į tešlą,recepte yra. Riešutų stiklinės neturėjau,tai dėjau mažiau. Visus įdaro produktus išmaišai ir dedi ant tešlos. Į įkaitusią orkaitę dedi ir lauki. Aš kepiau elektrinėj orkaitėj su ventiliatorium apie 160 laipsnių ir apie pusvalandį.Nelabai sekiau laikrodį -,kai matosi, kad tešla parudavo(šonai),vadinasi – iškepęs .

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011