Tortas “Skruzdelynas”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.25 iš 5)
Loading...

Vilma Dauniūtė


4 – 5 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
truputis druskos
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines)
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus)

Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą:
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30 g sviesto
1 šaukštas grietinės
Iš tų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis.
Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais

Edita Bacevičiūtė -Bilskienė

Pagal mano receptą:
3 kiaušiniai ( didoki )
330 g. miltų ( jeigu reikia – dadedama)
3  šaukštai spirito
2 šaukštai aliejaus.

1 stiklinė dirbtinio medaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukstas sviesto

2 šaukštai grietinės

panašūs įrašai

2 Responses to “Tortas “Skruzdelynas””

  1. Simona says:

    labai skanu aciukas:)

  2. ra says:

    butento ko reikia sveciams

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011