Tortas “Skruzdelynas”
|2 komentarai
Vilma Dauniūtė
4 – 5 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
truputis druskos
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines)
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus)
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą:
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30 g sviesto
1 šaukštas grietinės
Iš tų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis.
Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais
Edita Bacevičiūtė -Bilskienė
Pagal mano receptą:
3 kiaušiniai ( didoki )
330 g. miltų ( jeigu reikia – dadedama)
3 šaukštai spirito2 šaukštai aliejaus.
1 stiklinė dirbtinio medaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukstas sviesto
2 šaukštai grietinės
labai skanu aciukas:)
butento ko reikia sveciams