Konservuoti žiediniai kopūstai ir pomidorų tyrė
|komentarų nėra
Virjes
Kalafiorai man labiausiai patinka vieni marinuoti. Aš juos apverdu truputį kelias minutes. Po to dedu į stiklainį kartu su šakele krapo, lauro lapu, keliais pipiriukais, užpilu marinatu, pakaitinu.. Marinatas : 1 ltr. vandens-1 valg. šaukštas druskos, 1 valg.š. cukraus ir 1,5 šaukšto acto. Tiesa skabau kalafiorus dideliais žiedynais – man taip gražiau. O ir papuošti maistui tinka
O pomidorus pernokusius- sumalu su visom žievėm mėsmale, tik išimu kotelio kietumą. Įdedu į tą pliurzę druskos pagal skonį, užkaitinu ir – į stiklainiukus . Labai skanu atsigerti tada, kai “mineraliniaus” šaukiesi arba ir šiaip – kai nežinai, ko norisi 😉