POMIDORAI KONSERVUOTI: su aviečių sulčių užpilu, savo sultyse, želatine ir kitaip

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

zuvele  (past/copy)

 POMIDORAI, KONSERVUOTI SU AVIEČIŲ SULTIMIS

Užpilui:
300 ml aviečių sulčių,
700 ml vandens.
100 g cukraus,
30 g druskos.

Vidutinio dydžio pomidorus kruopščiai nuplauname, sudedame į paruoštus stiklainius, pridedame žalių krapų, peletrūno. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 2-3 minutes, nupilame. Tuojau pat užpilame verdančiu tirpalu ir palaikome 3-5 minutes. Nupilame, vėl užviriname ir užpilame. Stiklainius sandariai uždarome.

 POMIDORAI ŽELATINE

Reikia:3 šaukštus želatino išbrinkyti stilkineje vandens.1 l marinato imti 1 valg.šaukštą druskos,3 valg.šaukštus cukraus, 9 lauro lapus ,žiupsnelio cinamono(ar žievelės), 6 pipirų,9 gvazdikėlių.

Viską sudėti į  litrą verdančio vandens,virti 5 min.Nukošti,supilti želatiną – ištirpintą ir ataušusį, įpilti pusę stiklinės acto arba 1 šaukštelį citrinos  rūgšties.1 l marinato pakanka uzpilti mazdaug 3,5 litr. stiklainių  su daržovėmis.Sterilizuoti  -10 min.Tai patikimas, senas  ,išbandytas receptas.

 svocia

POMIDORAI SAVO SULTYSE


 Gražesnius mažesnius pomidorus sudedam į stiklainius, prieš tai subadžius  jų odelę. Iš likusių pomidorų padarom sultis – aš, pvz., tarkuoju paprasčiausia tarka,  o jei vaikams  gaminu, tai dar per kiaurasamtiįvisą tą košę pertrinu.

 1 litrui sulčių imu apie 40 gr. cukraus ir 40 gr. druskos. Šiaip reikia  ziūrėt pagal skonį  – kartais proporcijas mažinu, kartais įdedu dar kokį čili pipirą aštrumuiŠiomis sultimis užpilu stiklainiuose sudetus pomidorus,  juos statau į puodą su šaltu vandeniu, (į dugną patiesiu kokį rankšluostį). Kaitinu, kol vanduo puode užverda, po to uždengiu dangčiu ir kaitinu dar apie 10-15 min.Tuomet  išimu, užsuku dangtelius, apverčiu “žemyn galva”ir laikau taip  iki atvėsta.Po to –  arba į šaldytuvą arba į vėsesnį rūsį.Skonis – kaip “tarybinių” bulgariškų pomidorų savose sultyse.

miglės trigrašis: nemėgstantiems labai sūriai rekomenduotume druskos kiekį sumažinti bent perpus ❗ 20 gr.druskos  yra  1 nubrauktas šaukštas.

zuvele

POMIDORAI MARINUOTI SU IMBIERU

1 kg mažų žalių pomidoriukų (Pomidorai)
375 ml baltojo vyno acto
2 cm nuluptos imbiero šaknies
0,5 kg cukraus
0,5 cinamono lazdelės (Cinamonas)
4 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 citrinos sultys ir žievelė

Pomidorus nuplauti, užpilti actu ir palikti 6 val. Nukošti.
Actą užvirinti su cukrumi ir prieskoniais.
Porcijomis dėti pomidorus, pavirti apie 1 min., išgriebti ir dėti į stiklainius.
Marinatą virti apie 3 min. ir užpilti pomidorus.
Stiklainius užsukti.

TRADICINIAI MARINUOTŲ POMIDORŲ RECEPTAI

10 kg pomidorų (raudonų arba rausvų) (Pomidorai)
100 g krapų
50 g krienų lapų
25 g česnako (1 stambus česnakas)
50 g petražolių lapelių
10-15 g citrininės melisos (Vaistinė melisa)
4-5 laurų lapai (Lauro lapas)
7 g karčiųjų juodųjų pipirų

Marinatui: 1 l vandens
50-55 g druskos
125 ml 9 proc. acto
25 g cukraus

Į stiklainius sudėti vienodai subrendusius ir tokio pat dydžio pomidorus.
Marinuojant ar konservuojant pomidorus savo sultyse į stiklainius jų pridedama iki kaklelio. Marinato pilama tiek, kad nuo skysčio iki kaklelio būtų 2 cm tarpas.
Gerai nuplautus ir tekančiu vandeniu perplautus žalumynus supjaustyti 3-4 cm dydžio gabaliukais. Nuluptas česnako skilteles perpjauti į 3-4 dalis. Pusę prieskonių dėti į stiklainio dugną, kitus – virš pomidorų.
Išvirti marinatą ir karštą užpilti ant pomidorų.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8-10 min., 1 l – 12-15 min.

Virjes

Priskyniau didžiulę dovanotą pintinę gražiausių pomidorų, tai šiandien kaišiosiu į stiklainius.
O marinuoju taip : į 1ltr. vandens dedu 1 valg. š. druskos, 1 valg.š. cukraus, ir 1 v.š. acto + pipirai, lauro lapeliai.Verdu marinatą.

 Pomidorus pjaustau pusiau ir kraunu gražiai į stiklainius . Mat pjaustytų daug daugiau telpa, o ir neištyžta, ko aš iš pradžių labai bijojau. Užpilu vieną kartą verdančiu tik vandeniu, palaikau maždaug 15 min. nupilu ir jau tuomet  užpilu verdančiu marinatu. Užsuku, apverčiu.Kai atvėsta- sandėliukan.

panašūs įrašai

4 Responses to “POMIDORAI KONSERVUOTI: su aviečių sulčių užpilu, savo sultyse, želatine ir kitaip”

  1. Virjas Virjas says:

    Svočiai- prieš rašydama patikrink receptus ar viska gerai surasei, nes pasiklioviau tavo receptu ir padariau nevalgoma dalyką. Čia apie pomidorus “ale bulgariškai”

  2. migle migle says:

    į pastabą atsižvelgta, receptas papildytas “miglės trigrašiu” 😉

  3. Ilona says:

    man irgi kazkodel padaryti pomidorai pagal sita recepta prarugo,druskos dejau didesni kieki.

  4. Silvija says:

    Įdomiai konservuoti pomidorai. Ar tikrai skanu?

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011