Medaus ir jogurto biskvitiniai tortai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Virjes

Medaus tortas

Šitą receptą prieš nemažai metų ištraukiau kažkur iš interneto, tai dabar taip jau “įsicinkinau”, kad net į receptą nežiūriu- darau iš akies ir visada pavyksta.

 Taigi – pradžia daroma ant garų:
Įsipilu pusę puodo vandens ir , kol jis užverda,  – plaku 3-4 kiaušinius su 1 stikline  cukraus. Tad supilu šią masę  į emaliuotą indą ir  įstatau į puodą su verdančiu vandeniu. Įdedu medaus kiek negaila, bet nereikia daugiau, kaip 1 stiklinė. Tinka visoks – ir dirbtinas , ir naminis. Sviesto gabaliuką supjaustau, irgi metu į tą indą. Viską pamaišydama kaitinu maždaug  10 min. Baigiant virti -į grietinės kelis šaukštus įdedu, sodos- pamaišau ir vėl į bliūdą.

  Maišau intensyviai- perspėju- sudėjus sodą labai kyla. Kai pradeda kilti, nuimu iš to puodo ir pilu sijodama miltus- maždaug apie 5-6 stiklines. Tai priklauso nuo medaus ir sviesto kiekio. Kol karšta- maišau mediniu šaukštu, vėliau  minkau ranka. Tada padalinu tešlą  į lygias dalis ir kepu (pakočiojus skardoje ) kiekvieną blyną atskirai. Išeina apie 6-8 blynai.

 Pertepu taip:
1 ltr. grietinės išplaku su 6 valg. š. cukraus ir 1 citrinos sultimis. Taip pat nutarkuoju geltoną citrinos dalį. Papuošiu džiūvėsėliais, kurie liko nuo torto lakštų. Tortas skaniausias, kai pastovi  per naktį. Tada gerai subrinksta,  suminkštėja…

Jogurtinis tortas

 

Šiam tortui  kepu biskvitą iš 6 kiaušinių, 1 st. miltų ir 1 st cukraus. Kiaušinius mikseriu plaku su cukrumi  , dedu miltus ir labai atsargiai atskirai išplaktus baltymus įmaišau. Tada pilu į skardą ir iškepu.

Pasigaminu  naminį jogurtą:  2 ltr. pieno verdu su 5-6 š. cukraus, vanilino truputį, praaušinu , kad būtų nekarštas ragauti( apie 37- 40 laipsnių), dedu 1 ind. mažą “žemaitijos pieno” jogurto, išmaišau ir dedu šiltai kokioms 6 val.  Ištirpinu  želatiną ir pilu į jogurtą , atsargiai pamaišau.

 O atvėsusį biskvitą pjaustau kvadratukais, dedu į tortinę formą, pilu į tarpus jogurto, dedu vaisių – kokių sugalvoju , vėl biskvitą, vėl jogurtą ir t.t. Paviršiu išdėlioju sluoksniu kokios nors spalvotos želė.

Atšaldau. Viskas.  😉

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011