KRABŲ – RIDIKĖLIŲ SALOTOS
|93 komentarai
užsienietė
( 4 porcijos). 100 g ridikelių, 200 g krabų, 3 valg.šaukštai susmulkintų svogūnų laiškų, 3 valg. šaukštai varškės, pertrintos su 2 valg.šaukštais naturalaus jogurto,druskos, pipirų, salotų lapų. Galima – ir keletą virtų putpelių kiaušinių.
Sudėti į nedideles (porcijines) salotines- kiekvienoje turi būti po salotos lapelį.
MIGLĖ -Bitei Majai
Labas 🙂
Pagaliau atskridai ten, kur taikei 🙂 🙂 🙂
VISOMS
Kai parsirasit visos-duokit žinią.:) O aš lekiu fazendon -žemių kapstyt.Gal pagaliau ir su braškyno likučiu reikalai pajudės 🙂 🙂 🙂
TETA
SVEIKUTĖS 🙂 🙂 🙂
Na, būkim objektyvios 🙂 Vakar buvau “nurėpliojusi” į “Giedriaus” svetainę. Ten dar net mažiau komentuojama ir reciau įmetami receptai. Juk ateiname čia, kai turim viena kitai ką papasakoti, pasidalinti receptais, įspūdžiais 🙂
Juk esame privačioje svetainėje,kuri yra mūsų susiriniko vieta, kuri yra saugi komentatoriams
Manau, kad nereikia vaikytis komentarų gausuma, reitingais. Kituose, laisvai preinamuose rubrikuose gali būti apspjauditas nuo galvos iki kojų, ko niekada nebus čia 🙂 🙂 🙂
Aš todėl taip parašiau, kad nepagalvotumėte, jog svetainė mažai lankoma, tiesiog tai nėra kokia užkandynė “ant kampo’,
o rimtų panelių/damų 🙂 🙂 🙂 susitikimo vieta 🙂
BITEI MAJAI,
SVEIKA parskridusi į šią svetainę. Bendrausim ir toliau ? 🙂
Sveikos, sveikutės. Malonu, kad taip džiugiai mane priėmėt į savo tarpą.Teta, aš Tau rašiau apie mamos sveikatą, nežinau, ar gavai.
Su dideliausiu malonumu norėčiau su Jumis visomis bendrauti, tik dažnai tikrai neišeis….(Neverta erzinti viršininko….)
Visoms nuoširdžiausi linkėjimai, einu dirbt…
Atia
TETA – BITEI MAJAI
Gavau, ačiū 🙂 Sėkmės darbe, kad viršininkas “nepagautų” 🙂
Virjes- tetai ir kitoms nusimanančioms daržų reikale 🙂
Šiemet labai užsinorėjau pasisodinti špinatų, nes buvau pavaišinta ir labai patiko. Ar jau galėčiau juos savaitgalį sėti? Ne per šalta? Ir turiu žieminių česnakų, bet niekaip nesugebu užsiauginti normalių galvučių. Gal juos sodinti griežtai tik rudenį?
Ir dar. Ar kas verdate iš taip vadinamos kopūstų ” rasodos” sriubą? Mes kopūstus sėjame kelis kartus per vasarą ir visi šią sriubą labai mėgstam. Jeigu bus įdomu ir nežinančių apie tai- parašysiu.
TETA – VIRJES
Maža aš sodininke/daržininkė, šiam reikale turiu tik bendrų žinių ar nugirstų iš “asų”, o apie kopūstų “rasodos” sriubą
būtų labai įdomu sužinoti. Tai tas dalykas, kur parduoda pundeliais turguje, ar kai jau truputį praauga žemėje ?
Miglė
Sveikutės 🙂
VIRJES,
špinatų niekad nesėjau, bet kažko vaidenas, kad jau laikas būtų.Nebent jie būt tokie lepūs, kad tik alyvoms sužydėjus žemėn kišamos.Tu ant pokelio pasižiūrėk, kas ten parašyta.O apie kopūstų vaikų sriubą tai būtinai parašyk.
Tarp kitko, kaip dietintis sekasi? 🙂 🙂 🙂 Dėl žieminių česnakų, tai gali būt toks reikalas, kad jiems žemė netinka -ar per sunki, ar per rūgšti, dėl to ir neužauga.Šiaip jau iš rudens sodinti gal ir efektyviau, ką aš žinau.Tiesa, dar , kad didesnės ropelės būtų, kai žiedynus sukrauna,juos reikia kaip ir perrišti -kad visa jėga i sėklojus nenubėgtų.
TETULE
Štai ką radau apie špinatų auginimą – Špinatai auginami taip pat kaip salotos. Jie mėgsta trąšią ir drėgną dirvą. Šalčiams atsparūs, todėl, norint gauti ankstyvą derlių, juos galima sėti iš rudens arba anksti pavasarį. Skirtingų veislių špinatai užaugina stačius, maždaug 30 cm aukščio ir 15 cm į plotį išsidriekusius stiebus su lygiais ar raukšlėtais (net garbanotais) kotėtais, mėsingais, apvaliais ar į viršūnę smailėjančiais įvairaus intensyvumo žaliais lapais.
Iš savo sodininkavimo-daržininkavimo patirties galiu pasakyt, kad visai nelepus augalas, o į salotėles visokias – mmm kaip gerai, man asmeniškai daug geriau nei įprastos salotos. Tik, jei gerai pamenu, dygsta kiek ilgokai. O gal tai priklauso nuo orų – jei šalta, juk kiekvienas augalėlis ilgiau mušasi.
Miglė
na, atrodo, visai to nenorėdamos ir mane link tų špinatų įkalbėjot :), PER PIETUS NULĖKSIU PARDUOTUVĖN SĖKLŲ NUSIPIRKTI ,JUOLAB KAD VISAI ŠALIA.O kad dygtų greičiau, tai gal plėvele pradžiai pridengt, kad šilčiau būtų ?
TETA – VIRJES
DĖL ČESNAKŲ
Prisiminiau, kad čia sodininkai česnakus sodina tarp braškių : sako abiems gerai, česnakui, kad žemė geresnė/puresnė, o braškes česnakas nuo kažkokių kenkėjų apsaugo. O dėl perišimo Miglė labai teisingai pasakė – būtina perrišti, kad neaugtų į sėklynus, o į “galvutę” 🙂
MIGLĖ
Tiesa, panos, pamiršau paklausti.Nukoviau pelėžirnių sėklų -rašo kad toks daugiametis vijoklis, iki 10 metų gyvena.Gal
kuri turėjot reikalų ir galit pasakyt, ar išties toks gražus, kaip reklamuoja ,ir ar daug su juo vargo, ar nesiplečia šaknimis stipriai į šonus?
VIRJES,
kartūs pipirai tavęs jau laukia, be to ir pomidorų visokių gyvą velnią prisisėjau, o retint tingiu :)Salierų irgi yra daugiau nei reikia….Gal per klaidą tu turi(gal net perdaug 🙂 ) piliarožių? Maniškes maniškis žemėm užvertė “grožį” begamindamas ir joms xanaks.
Virjes
Dėkui visoms už patarimus kaip kur ir ką. Viskas bus padaryta 🙂
O kas link kopūstų “rasodos” sriubai -tai mes ją raunam kai jau per kokį sprindį būna paaugusi. Sueina ir ta kur netinkama sodinti ir visai neužaugos ( dirbam be atliekų 🙂 )
Sriubai reikia geros saujos ” rasodos”, bulvių, morkų, svogūniuko, jeigu yra krapų. Aš dar kartais įmetu saujelę ryžių. Pirmiausia išverdu bulves, morkas ir ryžius, kai baigia virti dedu supjaustytą ” rasodą”, svogūną. Niekada nededu į šią sriubą lauro lapelių. Man jie čia paprasčiausiai neįsipaišo 🙂 Kai jau viskas išvirę dedu krapų tik niekada jų neverdu, nes man skaniausia kai jie pastovi truputį karštame virale, bet jokiu būdu neužverdami. Ir verdu – jeigu virjesas namuose 🙂 tai būtinai su kiauliaus kokiu nors kaulu, o jeigu tik merginos namuose -tai su sviestu ir įsidedam grietinės. Dar labai gerai , kad kopūstukų nereikia nuplikinti kaip kad yra daroma su burokėlių lapais.
Virjes- Miglei
savaitgalį galvoju mauti kaimukan, tai galėčiau pasiimti papriką, bet bijau, kad pasodintos į šiltnamy nenušaltų, o laikyti savo komunalkėj nelabai turiu ir kur. Jeigu neužima labai vietos, gal dar truputuką palaikyk… prašau … 🙂 O kas link gėlių- niekada neauginau, nes turiu serbentų ir braškių nemažai tai apie jas kone visą vasarą ir pratupinėjam.
Virjes -tetai “rasoda” tas pundelis kur parduoda turguje. Čia aš savo tarme pavariau…
TETELE – Virjes
Niekad neįsivaizdavau, kad iš šito daikto sriubą galima virti. Bet kai paskaičiau… Žinok, beveik taip pat mano namuos rūgštynių sriuba gaminama. Į sultinuką (geriau gal kokios vištienos, žodžiu, švelnaus skonio arba, kaip sakai, gali pakakt į vandenuką sviesto įmesti paskui) beriam ryžių, bulvių, morkų, jiems išvirus – prieskonių, druskos ir pačioj pabaigoj – smulkintų rūgštynių. Jas sumetus virti praktiškai nebereikia, gal kokią minutę. Skanu valgyt pabalinus grietine ir pabarsčius krapais.
Virjes- tetai
Jeigu pabandysit išsivirti šitą sriubą tikrai jausis skirtumas, nes ji nerūgšti, o ir ten kažkokių rūgščių nėra ( neprisimenu kaip vadinasi :)) dėl kurių nerekomenduojama rūgštynių dažnai valgyti. O kad pabandytumėt norėčiau, nes labai įdomu būtų įvertinimas 🙂
Virjes
t.y tetulei, maišau aš jus abi, bet manau tikrai nesupyksit 🙂
TETA,
LINKEJIMAI NUO UŽSIENIETĖS 🙂
Ką tik gavau jos sms, kad ji jau Maljorkoje, šilta, viešbutis geras, jūra nuostabios spalvos- įvairių mėlio atspalvių.Perduoda Jums visoms linkėjimus 🙂 🙂 🙂
VIRJES,
Ačiū būtinai išsirirsiu tokią sriubą, nes kol kas kiekvienas žalias augalėlis praeina svarbiau už brangiausius patiekalus
Pirmoji rasoda gali buti brangi, bet paskui pasipyla kaip iš gausybes rago. BŪTINAI, nes visą gyvenimą mėgom visokiausias sriubas ir be jų gyvent negalim. Tete mėgsta skystesnes, aš – tirštesnes, tai abiems gerai 🙂 išverdu tirštesnę, tai jis valgo skystą kaip konclageryje, o aš tirštesnę – juk ten daržovės 🙂
APIE RŪGŠTYNES
Žinau, kad ten yra kažkokia rūgštis (ar ne folijos), kurios gaug organizmui nereikia, bet aš net virpu, kaip mėgstu jas. Kai prasidarau stiklainiuką, tuoj dalį “nuragauju”, o pavarasi, jos gi beveik pirmos išlenda, tai darom rūgštynių salotas su grietine, cibullaiškiais. Labai skanu prei parūkytos, išvirtos mėsos. Pasaka, jei norit pabandykit. Gaminama kaip su salotu lapais. Taip valgoma Pakruojo pusėje. 🙂
TETULE
Jei neklystu ir jei gerai atsimenu – pirmosios rūgštynės geros, sveikos ir pan, bet pavasariui ir pirmosioms rūgštynėms praėjus vėlyvesnėse kažkoks ten biesas kaupiasi, ir jų daug valgyti negalima.
O šiaip ir mes pavasarį, kai žalėsių labai norisi, rūgštynes į salotas pjaustom. Ir apskritai labai “madingos” pavasarį salotos iš rūgštynių, špinatų, svogūnų laiškų, paprastų salotų, krapų, ridikėlių – ko turi, to pripjaustai, skystos grietinės ar nat.jogurto šiek tiek, druskytės… Taip ir jaučiu dabar tą kvapą.
Virjes’ai ir visoms
Labas:)
Taip smagiai šeiminikiškai-ūkiškai bendraujat, tai nutariau ir aš įsiterpti. Apie žieminius česnakus. Mano darže žemė derlinga, tai užauga česnakų didelės galvos su stambiomis skiltimis. Sodinti reikia rudenį vėlai, spalio gale ar lapkritį, kol žemė neįšalus. Dabar jau jie sudygę per gerą sprindį. O kai išleidžia stiebą su žiedyno pumpuru, aš jį paprasčiausiai nulaužiu prie pat lapų. Tie stiebeliai, kai tik pasirodo, būna minkšti, ir puikiai tinka maistui- į salotas, troškinius ir kur tik nori, kad ir ant duonos su sviestu, smulkiai supjausčius(tokiais mažais ratukais:). O kokį vieną stiebą su tuo žiedo pumpuru palieku augti ir kai jau tas pumpuro apvalkalas pratrūksta, tai jau laikas česnakus kasti-rauti ir tvarkingai paskleisti džiūti ant saulutės pradžioj, o po to jau kaip patogiau – ar surišti po keliolika ir pakabinti, ar supinti į pynes. Jei dar nepasodinote žieminių česnakų, sodinkit dabar, o jau rudenį laiku pasodinsit tai kas užaugs per vasarą. Va tiek apie česnakus iš savo patirties. P.S. Žirnius galima sėti pačius pirmus į atvirą lysvę, jau balandžio mėn., nes jie nebijo šalnų, o ir mažiau sukirmiję būna, kai anksti pasėti, kaip teisingai pastebėjo Teta.
Sveikos 🙂 Rašiau apie česnakus, bet nežinau, kur mano rašliava papuolė 🙁 Gal pakartot…
Miglė
Žiurkei
Laba 🙂 Kurį laiką taviškiai pakabojo, sorrius 🙂 Bet toliau neturėtų būt problemų, tad “pšeprašm pani” 🙂
Sveika atvykusi žiurke!
malonu matyti naujus vardus 🙂
Miglė – Virjes
gerai jau gerai, palaikysiu jau tuos tavo ugninius pipirus 🙂 O ta rūgštis, kur rūgštynėse, ar tik ne oksalo vadinasi?Man atrodo, kad tai ta pati, kur rabarbaruose gyvena,kurių pas mane jau ir valgyt kaip ir nėra kam 🙁
VĖL PRIMENU SAVO PRAŠYMĄ apie pelėžirnius -gal kas turit info, būč dėkinga.
Bite maja
Pritariu Miglei, kad rūgštynėse kaupiasi oksalo rūgštis, kuri labai kenkia žmonėms ,turintiems inkstų problemų…
Rytų Aukštaitijoje rasoda vadina daigus, tinkamus sodinti….
Na, va, pademonstravau išprusimą (xixixi)…Teta, Tavo organizme trūksta kažkokių madžiagų, jei taip traukia prie rūgštynių. Geriau tik retkarčiais jas vartoti.
Apie pelėžirnius nežinau nieko, mūsų krašte špinatų taip pat neaugina….
Na, kad jau buvau maloniai priimta, tai skubu priminti – jau prasidėjo dilgėlių sriubos sezonas. Tikrai skanu ir labai sveika po žiemos pavargusiems mūsų organizmams. Tik svarbu tas dilgėles kur švariai užaugusias surasti:)
Virjes – Miglei
nueik į rojaus sodus. Pagal abėcėlinį raidyną išsirink P ten yra apie pelėžirnius. Norėjau pacopinti – neleido 🙁 visai mielas augaliukas
Virjes- žiurkei
O dilgėles virdama nuplikini ar ne?
ziurke-Virjes
Nuplikinu. Pirmiausia gerai nuplaunu, tada nuplikinu, supjaustau ir baigiant virti daržovėms sumetu sriubon 🙂
Virjes
Labas rytas visoms! Noriu paklausti ar neišgąsdino jūsų pavasarinis naktinis griaustinis? Ar pas jus girgėjosi? Dzūkijos žemėje taip trankėsi, kad kone iš lovų išvertė 🙂 Taip ir likom nuo 2 45 nemiegoję. Sunki manau bus dienelė 🙁
Virjes
Bet + irgi yra- žemė sudrebinta turėtų prasidėti tikras pavasaris …:) 🙂 🙂
Miglė
LABUTIS 🙂
aŠ, SUPRANTAMA, PER TUOS PASIDAUŽYMUS IRGI NUBUDAU.bET MAN DAQR ARŠIAU ,KO GERO, BUVO, NEI TAU.MAT užmečiau akį į laikrodį, o jis kažkodėl rodė 7. 46.Tai sumasčiau, kad tuoj bus laikas keltis ir neužmigau gal kelias valandas,Tik vis buvo įtarimas -kodėl taip tamsu dar? Susiprotėjau į sebylo laikroduką pagaliau paspoksot.O ten … 5.20 …:) 🙂 :)Na, viežo, neišmiegojus totaliai, o dabar reikia ant smūgio reprezentacinį ‘grožį” gamintis -tokia
diena.Pikta net baisiai:( 🙁 🙁 O graudėjo tai siaubingai…
Sveikutės. O aš apie 12 val naktį ir galvoju, kas gi čia sugalvojo fejerverkus laidyti:))) O pasirodo… Liaudyje kažką skaičiuoja nuo pirmo pavasarinio griaustinio pradžios. Gal kas pasikaustęs tuose reikaluose?
VIRJES- kaip tavo reikalai su DELČIA? Man niekaip nepavyksta grafiko laikytis, tokia painiava su tuo laiku, tokios variacijos išėjo, o manau, kad ir valandos turi reikšmę.Bet kažkokius miglotus pojūčius link tobulų formų vizijos pajutau. Žodžiu- svarbu, kad dalyvauju, kaip olimpinėse žaidynėse:))))
Na čia MIGLĖ apie savo pasiekimus soduose tiesiog širdį drasko. O jau pasakojimai naujų mielų dalyvių apie žalėsių viralus- visai varo iš proto:)))))))))Beje- pirmosios dilgėlės labai sveika arbatytėms. Tiesiog pavasarinė organizmo šluota ir VIAGRA.Taigi- visoms gero ūpo ir smagių pavasarinių rūpestėlių.
Sveikos, merginos. Priimkite ir mane į savo malonią draugiją. Ligi šiol buvau tik stebėtoja ir jūsų receptų bei naudingų patarimų vartotoja, bet, jums pabėgus į šią svetainę, nutariau prisijungti. Esu ta, kuri mėgsta lankytis baseine, tik niekaip Miglės negali ten nutempti.
Sekiau Jūsų diskusiją dėl visokių žolių ir pavasarinio vitaminų trūkumo. Dilgėlės tikrai gerai, bet dar geriau tokia labai jau nežymi ir iš pirmo žvilgsnio nevertinga žolė – garšva. Ji auga daugiausia pamiškėse. Tai yra labai vertingas augalėlis ir pirmas mineralinių medžiagų šaltinis anksti pavasarį, kol lapeliai dar labai švieži ir tik pradėję augti. Valgyti žalius lapelius, tiesiog dėti į salotas, galima berti į daržovių sriubas. Vartojama tik anksti pavasarį.
Einu gerti kavos (dinamitinės ir jau antro puodo šįryt), nes po naktinio griaustinio ir mašinų signalizacijų nuolatinio kaukimo, tiesiog jaučiausi nelabai kaip (čia labai švelniai pasakyta).
TETULE
Pas mane tai jokių griaustinių nesigirdi, bet va, katės tai rėkia kaip išprotėjusios – irgi šioks toks vis tikrėjančio pavasario požymis. Beje, dėl pirmojo griaustinio. Nežinau, gal ir dar kas nors nuo jo skaičiuojama, bet tikrai sakoma, kad upėse, ežeruose ir t.t. maudytis tik po pirmos perkūnijos galima. Taigi – marš sezono atidaryti 🙂 🙂 🙂
O neišsimiegojusi ir aš jaučiuos, nors nieks nebudino. Ech, merginos, nebeįsivaizduoju, ką daryt – apskritai labai prastai miegu, o pastarosiom savaitėm taip užkankino nemiga, kad kaip puslavonis vaikštau…
Virjes- Copy
Neišeina ir man laikytis tų dietų, pradėjau labai gražiai, o toliau visiškas chaosas + dukterėčia grįžusi iš Londono dviems vakarams į svečius užsuko, tai nejaugi sėdėsi lūpą pakorus? 🙂 Bet turiu pripažinti, kad dietos 20 val. nupirktą raudoną sausą “kaberne” sudietinom tiksliai, taikliai ir iki dugno :P( pagal paskirtį).
TETA
SVEIKUTĖS VISOS :), o ypač naujai “prisiregistravusios”, nes matau, kad naujokėmis jų, nu nė kaip, nepavadinsi 🙂 🙂 🙂
O man krašte – tylu, ramu “i muxi ne kusajut” 🙂 Lietutis pakrapijo kaip kunigėlis, bet žaluma po truputį mušasi iš po žemių. PO pirmos perkūnijos, galima sėstis ant žemės, tą dalyką tai tiksliai žinau 🙂 Nebesuries joks radikulitas, neskaudės strėnos, bet patarčiau dar ant “plikos” žemės nesėsti, o ką nors pasitiesti. Oi, pavydžiu aš jums iš Dzūkijos,pavasaris greičiau ateina 🙂
Šiandien per PBK, laidoje “Labas rytas” kalbėjo apie šašlykus. Na, tai ir vėl noriu parašyti patarimų, kurie man atrodo įdomus:
1. jei nuo taukų užsidega žarijos, ugnį nugesinti ne H20 ar alumi, o DRUSKA, nes užpilant žarijas kokiu nors skyščiu, iš medienos išsiskiria kažkokios “negeros” medžiagos, kurios patenka ant kepančios mėsos.
2. skanu daryti šašlykus iš mėsos assorti: kiauliena + jautiena + aviena, marinuoti atskirai, o suverti pakaitomis kartu.Kiekvienai mėsos rūšiai taikyti tinkantį ir jums patinkantį marinatą.
3. Vištienos šašlyką kepti folijoje, suvėrus ant medinių pagaliukų. Suviniotus padėti ant blėstančių žarijų, o baigiant kepti praplėšti foliją.
Dar buvo tokie patarimai : visa mėsa turi būti šviežia ( kuo šviesesnės spalvos), negadinti jos actu, o jautieną galima paminkštinti, pamerkus ją į labai silpną geriamosios sodos tirpalą. Proporcijų nesakė, bet manau, kad užtektų 1 ltr H20 1/2 arb. šaukšteleio. reiktų paragauti, kad visai nesijaustų sodos kvapo.
Kol kas tiek 🙂 🙂 🙂
Tetulei
Tikriausiai turite kokių nors rūpesčių, tai ir kamuoja nemiga. Man taip buvo po brolio žūties avarijoje. Miego norėdavau – stačiai baisu, o akys stulpu stovi. Patarimas vienas – daug vaikščioti, daug dirbti, kad vakare kojų nebūtų galima pavilkti, o tada pavyksta šiek tiek numigti. Dar pažįstama vaistininkė buvo padariusi tokį raminančių žolelių antpilą, tai prieš miegą po šaukštą išgerdavau. Praeis šis etapas, bet tam reikia laiko.
Sveikutės,
aš tai dabar svečiuose, dirbu važna persona, ale va- pertraukėlė, tai prie kompo priėjau.Ar matėt vakar kuri per LTV 2 filmą apie Černobylį ir pasekmes?Aš tai pasibaisėjus likau.Baltarusiams ir kraštui Ukrainos išvis liūdesys.Bet ir pas mus bujojantys vėžukai -tiaigi ir iš tos pačios operos.Tiesa, daug kalbėta būtent apie mažųjų cezio dozių pražūtingą įtaką.Taigi, pasirodo, pakenkimai per kartų kartas duos ir išsigimimus ir širdies ligaS,tuos pačius vėžukus.Vienžo, mastau , maitintis bent sveikai -protingiausia ką dar galim nuveikti savo ir savo vaikų/anūkų labui…
Vienžo, vėl lekiu 🙂
Labas vidurdienį 🙂
Sostinėj jokių griausmų negirdėti, miegojau saldžiai, saldžiai.
Garšvas tikrai verta dėti į salotas, taip pat ir kiaulpienių jaunus lapelius. Nors aš, prisipažinsiu, nelabai jas mėgstu.
Čia anksčiau kažkas klausė apie tešlą iš margarino, alaus ir miltų. Turiu receptą iš VP žuvies pyrago su tokia tešla. Kepiau, labai skanu man buvo. Tik recepte parašyta 0,5 alaus, na aš ipyliau 0,5 stiklinės alaus.
Sitta, 2005 10 19 15:39
Šio zuvies pyrago rec.esu kažkada seniau rašiusi,bet manau nepakenks pakartoti,gal kam patiks.Jį paprastai ruošiu didelių švenčių išvakarese,nes reikalauja truputį kruopštumo.Taigi įdaras-2aliejuje pakepinti smulkinti svogūnai,kai svogūnai pradės gelsti,dedame 200gr.smulkintų pievagrybių,dar tuputį pakepinam.Atskirai vadenyje su mėgstamais prieskoniais išverdame 300gr.zuvies file(jūros lydeka ar panašiai),išverdame 2 šaukštus ryžių,susmulkinam nemažą raudonąją papriką.Nuvarvintą žuvį susmulkinam ir sumaišom su visais minetais produktais,dedam žuvies prieskonių,nepagailim petražolių ir krapų.
Pradėjau nuo kito galo.Pirmiausiai užminkome tešlą,mat ji turi stovėti šaldytuve,kol gaminamas įdaras.Tešla-2 stiklinės miltų,200gr, tirpinto margarino,0,5alaus.Tešlą iškočiojus,aptepame ją plaktu kiaušiniu,įdarą dedame per vidurį lakšto ir užversdami šonus ant viršaus,formuojame,kad gautūsi žuvies kontūrai.Aptepam kaušinio plakiniu.Toliau jau šeimininkės fantazija-peiliuko pagalba tešlos paviršiuje įspaudžiam uodegą,žiaunas,vietoje akytės,dedam spanguolę.Kepam neilgai(tešla juk plona)gal 20-30min.,žodžiu,kol graziai visa pagels.Tikrai Kūčioms ar Vėlykoms nepatingėti verta
Tetulei – Man nuo nemigos padeda: ramunėlių arbata su pienu ir medumi + 2 tabletės valerijono – čia viskas turi būti suvartota vakare prieš miegą, dieną – aktyvesnė fizinė veikla: ėjimas pėsčiomis į darbą arba iš darbo, savaitgaliais – kai kada baseinas (miegu kaip kūdikis valandą paplaukiojus).
Čia aš klausiau apie tešlą su alumi, tik kiek pamenu, alaus dėdavome 0,5 litro, turėdama laiko bandysiu atkurti receptą ir proporcijas, mes kepdavom sausainius, į tešlą cukraus nedėdavome, viršų patepdavome kiaušiniu ir barstydavome cukrumi.
TETULE
Ačiū, mergaitės, už patarimus dėl nemigos. Klausiau prieš porą dienų per radiją apie tai medikų kalbas – aiškino, jog nemažai žmonių nemigą paveldi, betgi svarbiausia priežastis – stresai, nerimas ir pan. Mano bėda – gerai žinau – nemoku darbo rūpesčių, problemėlių palikti darbe, nemoku atsipalaiduoti, matyt, todėl ir nesimiega. Fiziniam krūviui laiko irgi sunkiai randu, bet jau šįvakar ketinu atidaryt “dviratinį” sezoną, jei tik viskas bus gerai. Žinau – geras vaistas. Na, ir dėl žolelių teks pamąstyt ką nors. Bet tik dėl jų – vaistų cheminių visokių gerokai bijau.
O dabar – dar pazysiu, mat ruriu bjaurią problemą, kurios sprendimo visiškai nežinau. Gyvenu nuosavam name ir kas pavasarį užpuola bjaurūs svečiai – skruzdės. Esam bandę ir cheminius parduotuvinius purškalus, ir pylę į indelius alaus, vandens su medum, su cukrum, neva jos turi paskęsti. Niekas negelbėjo. Šįryt nuėjusi į vonią buvau nemaloniai nustebinta – vėl sulaukiau tų viešnių. Padėkit, patarkit, kaip atsikratyt.
TETULE – korektūra
Na, ne ruriu, aišku, aš tą problemą, o turiu. Bet visvien padėkit.
ziurke-Momoshkai
Kai minkiau tą tešlą su alum, tai tam kiekiui (2 stikl. miltų ir 200 g. margarino) daugiau alaus niekaip netiks – bus per skysta. Turbūt tada reikia daugiau miltų.
Virjes
mano šiltnamį kankina tokia pati problema- pilna skruzdėlių ir kuo tik nebarsčiau, net mielėmis laisčiau, niekas nepadėjo. Prisijungiu prie pagalbos šauksmo ir aš!
MIGLĖ
1.)DĖL SKRUZDŽIŲ.Namuose juos nemyli druskos ir…tarakonų 🙂 🙂 🙂 Šiltnamy jas naikinu karštu vandeniu ir kalkėmis -mat jos ir apsigyvena ten, kur dirva rūgštesnė.Gal ir namuose jas irgi vertėtų kalkėmis/kreida pamaitinti ?
2.Dėl maudynių po griaustinių ir pan.Čia mūs tetulė gražiai ištrenkė 🙂 🙂 🙂 Taigi, brungioji, nusidėtum aršiai, po pirmo griaustinio ežeran uodegą pamerkus 🙂 Mat šiaip jau oficiali maudynių pradžia taigi po Sėkminių yra -kai karves ant grynos žolės išveda(gal ir pas bulius ? 🙂 ).
3.Ištriūbykit nakčiai alaus -miegosit aršiau už kūdikius jokių griausmų negirdėdamos 🙂
MIGLĖ- MĖTAI
Brangioji, pas mane tos garšvos po medžiais -gyvas velnias ir daugiau, vis kesinasi į daržo likučius perlipti.Gerai kad paprotinai ir apie kitą jos paskirtį -gal mažiau nekęst pradėsiu 🙂 🙂 🙂 O gal tau reikia -mielai užfundyčiau 🙂 🙂 🙂
TETULE
Ai, zirst tai zirst – burbėsiu visą dieną, jei jau pradėjau 🙂 🙂 🙂
Tai va – už kreidą tai ačiū labai, Migle. Ko gero, pabandysiu. O šiaip – prašau nesišaipyt iš manęs. Rimtai mano kraštuos maudynes su griaustiniu riša, o ne su Sekminėm. Matyt, labai nekatalikiškai aukštaičiai pasitaikė…. O dėl alaus irgi nieko gero negaliu pasakyt. Vakar kaip tik šiek tiek jo pagėriau, bet rezultato – jokio. O gal gėriau mažai, gal reik dozę didint? 🙂 🙂 🙂
Miglė -TETULEI
Aha … 🙂 🙂 🙂
Dėl maudynių – apie griaustinį girdėjau ir aš, dar girdėjau, kad galima maudytis, kai alyvos pražįsta. O iš tiesų, tai žmogės gi maudosi ir žiemą (nors, tiesą sakant, manau, kad tai šioks toks stogo pavažiavimas ir naudos jokios).
Miglei – kapok savo garšvas kol laikas, nes paskui jos tampa karčios ir neskanios. Jei susibėgsim, tai mielai pakaposiu ir aš kokių salotikių. Vakar prisipirkau ridikėlių – taip skanu, kad vienus suvalgiau – taip jau pasiilgau kokių žalėsių. Tarp kitko, ridikėlių lapuose tai dar daugiau visokių naudingų medžiagų, negu gumbe, todėl neišmeskite gero daikto, ypač jei namie išaugintas, o ne parduotuvėje pirktas.
Apie skruzdes.
Nieko negaliu pasakyti apie skruzdes šiltnamyje, tačiau Bernardinuose prieš kurį laiką buvo straipsnis, kad niekada bute nebus tarakonų, jei jame gyvena katinas. Girdi, jis juos labai gaudo, tuo būdu įvaro stresą ir jie visi iš tų namų išsinešdina. Tai viena internautė komentaruose parašė, kad tokiu pačiu būdu atsikratė ir skruzdėlių. Tada aš pamąsčiau ir nusprendžiau, kad tiesos šiek tiek yra – aš laikau persą ir mano namuose niekada nėra buvę jokių skruzdžių, tarakonų ir kt. gyvūnijos, o draugės dažnai tuo skundžiasi.
TETULE – Asol
Betgi čia vėl žmonių skirtingumas pasireiškia – aš jau verčiau skruzdes porą mėnesių pakęsiu, nei katiną užsiveisiu 🙂
O šiaip – mergaitės, jei nesunku, gal aplinkiniai žmonės ką žino, būkit gerietės, padėkit, reikalas išties bjaurus.
Linkejimai is Maljorkos, Santa Ponca.
Bandymas rasyti
Pagaliau pavyko. Siandien oras debesuotas, iki 22, vandens iki 17 gaila, negalima maudytis), tad darem isvyka i Palma de Maljorka (salos sostine).Apziurejom miesta – nuostabu, aplankem 13 amz. katedra, puikus ispudziai, pridariau daugybe nuotrauku. Pusryciaujam ir vakarieniaujam viesbutyje, svediskas stalas. Viskas be galo skanu, patiekalu ivairove, vienu zodziu, apsivalgymas. Veliau parasysiu keleta patiekalu. Pasirodo, Ispanijoje galima pigiau is skaniai papietauti. Kainos, lyginant su Vok., mazesnes.
Sekmes visoms ir iki.
Miglė -UŽSIENIETEI
Nūūū, vienžo -ir toliau -tik puikių įspūdžių,šilto ir gražaus oro, palankaus vėjo .
Nepamiršk mūsų ‘ukazų” 🙂 🙂 🙂
Laukiam įspūdžių ir receptų.
O aš velkuos guolin -po vakarykščios bemiegystės ryšium su dievulio bombiažkių sprogdinimais danguje ir dar po (vėlgi 🙂 ) molynės kasimo po darbadienio, neturiu visai jokio geismo niekam išskyrus SALDŲJĮ MIEGELĮ:)
p.s. rytoj manęs nebus – iš ankstybės velkuos Vilniun, grįšiu vėlai.
Tad malonaus bendravimo visoms, skanaus užvalgymo(NEPERSIRYJANT 🙂 )
– su vitaminais ir be jų:)
Ir – svarbiausia – nepamirškit- VISOS ligos -nuo NERVŲ. 🙂 🙂 🙂
LABAS MERGINOS,Ir as cia,kazkada vet.vaistineje girdejau zmogus prase kazko nuo skruzdeliu,tai gavo.Pas mus tai kapinese ju yra,katino nenunesi.
LABAS IR AS CIA
Turetu buti skanu,tik reikia geriau namie augintu,nes kai nusipirksi turgui tai kojas uzversi.
Tetulei – Asol
Sveiki. Dabar užbėgau tik pasisveikinti, bet per pietus ar vakare galiu parašyti kaip pataria skruzdes naikinti 1985 m. išleistas “Šeimininkės patarėjas”. Ten yra toks skyrelis kaip atsikratyti vabzdžių. Jeigu dar bus aktualu, duokite žinią.. O dabar turiu dirbti. Iki.
TETA – JUTAI
SVEIKA 🙂
Gal tu suklydai, nes, kiek žinau, vaistinėse yra “Skruzdių spirito”. Pas mus jį perka visiški mėlynanosiai ir geria, tai jau paskutinė alkoholizmo stadija.O šiaip “Skruzdžių spiritas” naudojamas įtrinimams. Tik nežnai nuo ko, nes niekad nenaudojau. Gal kas iš mūsų žinos smulkiau, bet negalvočiau, kad jų spiritas pritaikytas joms ir naikinti,bet čia tik mano nuomonė. O gal ten buvo kokia kita priemonė, bijau suklaidinti, tai išsakiau ką žinojau 🙂
Beje, dar apie skruzdėles. Nuėjusios į mišką ir radusios skruzdėlyną, nepraleiskite progos, pasinaudoti natūralia jų rūgštimi. Su savimi turėkite svaria nosinaitę (tik be jokių kvepalų), gali būti ir popierinė, uždėkite ją ant skuruzdėlyno, palaikykite ~5-10 min.,nuimkite, atsargiai nupurtikite nuo skruždėlių ir prisidėkite tą nosinaitę prie skaudamos vietos: sanario, juosmens, sumuštos vietos. Kol busite miške, pakartokite šią procedūrą kelis kartus. Nosunaitę reikėtų aprišti prie skaudamos vietos. Dar mano senelis taip gydydavo radikulitą. Skausmus tai tikrai nuima, o ar išgydo nežinau. NETINKA “ryžų” skruzdėlių rūgštis.
TETULE – Asol ir visoms
Sveikos paskutinį darbadienį prieš “pagerintą” savaitgalį.
Vis dar aktualus man skruzdžių klausimas, tad, jei galite, padėkit. Pati šiandien tradiciškai per pietus keliausiu apsipirkti, tai žadu turgų pasiekti, ten gi visokių ne parduotuvinių, nereklamuojamų tručų būna, gal ką gausiu. O šiaip nuo pat ryto sprendžiu žemūkinius klausimus, susiskambinau su medelynu, ryt nuo pat ryto keliausiu pirkti medelių visokiausių įvairiausių. Čia bus lyrinis nukrypimas – rašiau jau, kad gyvenu savam name. Tai štai, gyvenu labai neseniai, buvę gyventojai buvo baisias džiungles aplink namus užveisę, tai praėjusį šiltąjį sezoną tik daugmaž iškapojom visus siaubus, amžinas šiukšlyno lankymas vyko. O dabar jau ketinam grožį kurti. Šįryt pažadino traktorius – draugiškas kaimynas pagaliau prisiruošė žemelę išdirbti, tad savaitgalį bus galima tvarkytis. Tiesa, tas tvarkymasis bus nors ir didžiulis, bet apims tik kokį trečdalį sklypo, bo žemės turim kaip buožės kokie – beveik 0,5 ha. Ko gero, nepavydit, ar ne?
TETA – TETULEI
Noriu duoti patarimą, šiandien per LRT, per “Labą rytą” kaip tik pasakojo kaip sodinti vaismedžius ir vaiskrūmius. Svarbiausia pirkdama žiūrėk, kad šaknys būtų su visu žemė pundu, nes transportuojant į turgų ir iš jo, padžiūsta šaknų plaukeliai, jei būna visai be žemės, jei dekoratyvinių krūmų šaknys turi driektis palei žemę, reikia nukarpyti smulkias šakeles, palikti tik kokias 3 didesnes šakas, paliekant 30-50 cm ilgio šakeles. Sodinant iškasti duobę, kad laisvai tilptų visos šaknys (jei yra labai ilgų ir stambių- sutrumpinti iki mažesniųjų lygio, kad būtų šaknų “vainikas”, jokių būdu nelenkti šaknų į viršų, ikyšus į žemę šaknys, pas palaistyti, tada visiškai užberti šaknis žemėmis, kojomis simindyti žemę, kad neliktų oro (kitaip pus šaknys) ir padaryti tokią įdubą vandeniui. Išsprogę ar su ūgliais sunkiau prigija, ir tik kitais metais atrodys gražiai. SĖKMĖS 🙂
Virjes – tetulei ir visoms kitoms ” nuo žagrės ” 😛
Pavydžiu tau “juodai” tavo visų darbų ir kapstymų apie namučius. Patys mes gyvenam daugiabutyje tai taip pasiilgstu per žiemą žemės kvapo, kad net saldu darosi. Juk ir gelbėjimosi ratai nuo darbo mažėja ir galva šviesėja 😛 . Taip , kad šis savaitgalis suplanuotas kaimukui, sėklos paruoštos, svogūniukai supirkti. Kaip jūs vertinat olandiškas viengalvių svogūnų sėklas?
Virjes
pasitaisau- ne sėklas, be mažus svogūniukus
TETULE
Valio valio valio valio valio valio valio valio valio valiooooooooo, – čia aš dainuoju iš džiaugsmo ir rankas kiek drebinu, bo pagaliau, po mėnesio beveik derinimo pasirašiau bais svarbią ir labai tikiuosi, kad pelningą sutartį. Oi, ir šaunuolė gi aš. Dabar jau visai apie darbą galvot nesinori… Atšvęsti šį reikalą, ar ją jau 🙂 🙂 🙂 Kas su manim kokią taurę išlenkt pasiruošusios?
O dėl tų ūkio darbų – nepavydėit, nesu aš didelė jų mėgėja. Kaime užaugusi, visą vaikystę/paauglystę/jaunystę daržuose/šienuose praleidusi, visai nepasiilgstu tos žemės. Bet, žinokit, stebuklai vis tik vyksta – kuo daugiau man metelių, tuo po truputį įdomėja tie reikalai. Kita vertus, ir neįmanoma kitaip – negyvensi gi šabakštyne. Taigi, šiandien sėklas pirksiu, ryt – eglaites pušaites, gal taip ir įsivažiuosiu po truputį. Beje, ačiū už patarimus dėl sodininkystės. Viena pati nesiryžčiau gal eksperimentuot, bet tėvai – baisūs žinovai šitų reikalų – pažadėjo padėt.
TETA – TETULEI
Kada pradėsi švęsti, mielai prisidedu, ką atsinešti? 🙂 🙂 🙂
Tetulei – Sveikinu ir tikiuosi, kad šiąnakt tai jau tikrai pagaliau gerai išsimiegosi.
Tetulei apie skruzdėles
Pagaliau pietūs. Sveikinu su sėkmingu projektu, į Jūsų (o ir kitų viešnių) sveikatą lenkiu stikliuką Bobelinės, užsilikusios nuo šv. Velykų.
Skruzdėlės
* Naminės skruzdėlės labai greitai dauginasi, todėl nelengva jas išnaikinti. Dažniausiai jų atsiranda drėgnose vietose – voniose, virtuvėse, prie kriauklių.
Skruzdėles galima naikinti preparatais “Repudin” ir “Dimetiftalat”. Preparate suvilgyta vata ištrinkime skruzdžių kaupimosi vietas.
Skruzdėles reikia naikinti iš karto visose laiptinėse ar namo butuose.
* Skruzdėlės nemėgsta šviežių pomidorų lapų, citrinų, sūdytos žuvies kvapo. Jas taip pat atbaido pamirkytų 10% borakso arba boro rūgšties tirpale grūstų juodos duonos džiūvėsių kvapas.
* Atsikratyti skruzdėlių labai padeda paprasti krosnies pelenai.
* Skruzdėlių galima atsikratyti ir šiuo būdu: mieles ištirpinti vandenyje, įdėti truputį uogienės arba miltinio cukraus ir padėti mišinį į bufetą. Skruzdėlės puola šį masalą ir žūva.
Štai ir viskas. Ar šios priemonės veiksmingos – nežinau. Viską pažodžiui nurašiau nuo 1985 m. leidimo “Šeimininkės patarėjo”. Sėkmės.
Virjes
prisidedu išlenkti taurelę ir aš. Ateisiu ne tuščiom 😛
Merginos, “aš čia biškį gal ne į temą”, bet kaip Jūs parašote didžiosiomis raidėmis, kam skiriate komentarą ir nuo ko. Nematau jokio langelio, į kurį reikėtų šitą informaciją įrašyti. Be to, kiekvieną kartą, kai noriu rašyti komentarą, tai turiu prisijungti. Ar ir Jums taip?
TETA – MĖTAI
Geras klausimas 🙂 Aš jau seniai norėjau apie tai papasakoti. Rašai savo vardą, paskui kam skiri.atsikro langelio nėra, tai rašyk viršuje,padaryk tarpą ir rašyk tekstą.
Dešinėje pusėje yra receptai, interneto adresai, paskui susirask įrašą “Atsijungti” tai va, vakarais neatsijunginėk, o uždaryk svetainę viršuje, kur yra raudonas kryžiukas. Ryte įsijungus kompą įvesk adresą, atsiusiu atskirai nukopinusi, tatsidarys iš karto receptas, kuriame dalyvaujame, laikyk visą dieną minimizavusi, o kai reiks -pakelsi.Lauk tuoj bus adresas 🙂 🙂 🙂
TETULE
Mėta, dėl prisijungimo negaliu paaiškint, Miglė gal pasakytų. O didžiosiom raidėm parašom tiesiog į teksto langelį iš pradžių, o paskui – porą kartų Enter, tada jau tekstas. Paprasčiausiai.
Šiaip, mergiotės, ačiū, kad esat tokios šaunios. Ir už patarimus “skruzdėlinius” dėkinga, ir šiaip už palaikymą. Keliauju į žygį po krautuves, tai prigriebsiu kokio gėralo. Man, stipresniųjų mėgėjai, prie širdies labiau gal koks brendis ar net viskis. Ar tiks jums? Manau, tiks, ypač jei susėst lauke kur sumąstysim. Labai norėtųs, juk orelis jau lauk vilioja. Iki popiet!
TETA – MĖTAI
http://www.skanausvisada.lt/wp/index.php 🙂 ir viskas, svarbiausia neatsijunk, o išjunk per raudoną kryželį ir visada busi čia, nereiks rašyti visų tų slaptažodžiu 🙂
MĖTA – TETAI ir TETULEI
Ačiū. Pasirodo viskas labai elementaru ir paprasta: tiesiog parašyti ir palikti tarpą….. Čia tikrai moteriška logika, vyrai viską padarytų kiek galima sudėtingiau, nes tokia jų prigimtis (kadangi dirbu pakankamai vyriškame kolektyve, tai tas virusas persidavė ir man ko gero).
Ačiū, teta už nuorodą, bet internetu galiu naudotis tik darbo dienomis ir dienos metu, todėl negaliu visą laiką būti prisijungus. Namie jo neturiu, saugau savo jaunesniąją atžalą – paauglę nuo internetinio šlamšto (nes tikrai žinau, kad dar nemoka atsirinkti kas ir kaip, o įdomu tai viskas) ir nuolatinio sėdėjimo chatuose. Galėsiu bendrauti su jumis tik šiandien, o vėliau trim dienom dingsiu iš jūsų akiračio.
Ar dar švenčiate? jei taip, tai mielai išlenkčiau taurę (tokią visai apypilnę) martinio su pora kubelių ledukų (geriausia iš apelsininių sulčių). O gal geriau Pinakolados? Nu, žodžiu, ką nors lengvo ir skanaus. Užkandai – vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša arba tunu.
TETULE
Grįžau ir raportuoju – sėklų pripirkta devynio galybės, nors pasižadėjau daržą sumažint iki minimumo. “Tručas” skruzdėms – irgi sėklų krautuvėj rekomenduotas – “K-Othrine SC 25” – skiesti reik ir purkšti. Na, tikiuos, mačys, kaip mano krašte sako.
O dabar – prie linksmesnių reikalų. Tikrai nusipirkau brendžio – bus proga pašvęst mažumėlę. Lietuviško, alitinio. O užkandai – mocarelos sūrio, labai labai juodos, tokios naminiškos duonos ir vytinto kumpio kieto. Žinovai gal išbrokys tokį derinį, ai, bet man patinka. O jums? Tinka? Jei taip – į sveikatą. pradėkim, kiek jau čia tos darbo dienos beliko 🙂 🙂 🙂
Virjes
Į sveikatytę! Labai man skanu ir tikrai tiks prie brendžio “rimi’ pirkta duonelė su daaauugyyyybe vaisių. Vaišinkitės! Dar dedu ant stalo obuolių sūrio nuo žiemos užsilikusio 😛
TETA
Atsakau pagal komentų parašymo eilę 🙂
MĖTA,
nepergyvenk, kad turi kompą tik darbe, palik neatsijungusi ( kur yra tas įrašas) o junk kaip sakiau per raudoną kryžiuką dešineje viršuje, visiškai netrukdo niekam, o kai pradesi rašyti skanaus. visada. lt, pasirodys dar vienas adresas, krį daviau. Aišku, tas kuris nėra “aktivuotas”, o tai priklauso nuo admino, negalės šiuo adresu įeiti laisvai, taip kad nebijok įrašyti šį adresą ir neatsijungti.
TETULE,
o Mozzallera gali pasidaryti dar taip: supjuastyk viską riekelėmis ir dėk iš eilės kaip tau atrodys gržiau/skaniau: Mozzzarela + poras+ pomidoras , viską apšlakstai geru alyv. aliejumi (truputį) smulkiai supjuastai juodas alyvuoges ar kaparėlius + juoda duonelė + vytintas kieto kumpio permatoma riekelė – ko daugiau reikia iki pilnos laimės – tik brendžio(alytaus 🙂 )
Virjes,
paduok arčiau man obuolių sūrio – pasakiškas dalykas 🙂 🙂 🙂
PANOS,
ČIN ČIN
o MIGLĖ grįš tik vakare, tai ir į jos sveikatą:) Migle, ČIN ČIN 🙂
Virjes
ČIN! Jau kaip užsimaniau spageti su kinietišku pomidorų padažu 😛 Pareinu namo , priverdu ir visas , kurios norės -ir pavaišinu 😛 😛 😛
TETA – Virjes
Čin:) Kol dar nori valgyti, pasakyk kaip žadi pasigaminti, jei jau tu išėjai namo, tai gal po švenčių papasakosi kaip sumeistravojai, nes mano tete yra makaronininkas :(, o aš bulvininkė,nors vieną bulvę turiu per dieną suvalgyti, nes kitai- šakės, būsiu alkana viosą dieną Čin 🙂 į tavo sveikatą 🙂
TETULE – mergiotėm
Na, dar susidaužiam. O kol gurkšnojam, aš Tetai pasakoju apie savo “firminius” makaronus. Valgo net jaunimas, viską brokijantis ir nieko nevalgantis. Šiaip ne didelis čia išradimas, nes šitoj srity nesu genijus, be to, gan riebu. Bet tikrai skanu. Tai štai. Makaronai geriausiai tinka tokie “varžteliai-sraigteliai” ar kiti kiek didesni. Juos paprasčiausiai išvirti reikia. Bet prieš tai padažą paruošti. Taigi – keptuvėj pakepinam nemažai smulkinto česnako, svogūnų, beriam į šitą gėrį pripjaustytų pievagrybių. Kai išsitroškins, dar beriam pjaustyto virto kumpio (aš perku “Biovelos”, verčiam liesos grietinės (gausiai, kad padažo būtų daaaaug) ir kelis šaukštus/saujas tarkuoto fermentinio sūrio. Prieskoniai – pipiriukai juodi ir čiobrelis. Gal kam ir kas kita tiktų. Padažą ant virtų makaronų verčiam, papuošiam kokiu žalėsiu ir – skanaus.
Aš jau tuoj išlėksiu, tad, ko gero, iki antradienio. Gero ir turiningo savaitgalio.
Virjes- tetai
Tai pats lengviausias mano tinginių dienos maistas. O jas iš šeimynos išsiderėjau kas penktadienį.Reiškia valgyti nieko rimto nėra 😛 Taigi- apverdu spagečius, po to pakepinu juos ant sviesto kartu su pomidorų padažu. IKI. jau lekiu į savo fazendas. Gero visoms savaitgalio. Jeigu nepersidirbsiu- susirašysim ! 😛 😛 😛
TETA – Tetulei
DDDD ar galėsi tą patį receptą pakartoti, kai aš būsiu reabilitacinėje, o mano tete (brangiausiais) bus namie alkanas kaip vilkas. Miglė žadėjo jam padėti 🙂
Panos, jei mano vyras numirs iš bado, turėdamas tokia svetainę po ranka, aš labai griaudžiai verksiu :(. O vis dėlto jam reiks išbūti 36 dienas be šeimininkės, o grižusi, matyt, irgi aplink viryklę nelabai galėsiu šokinėti. taigi prašau pagalbos- paprastų, kaip vaikui receptėlių, past/kopy ir vyras GYVAS 🙂 🙂 🙂
MĖTA – TETAI
Mano “firminiai” makaronai yra tokie: puode verdam makaronus “spirales”, kol šie verda, daroma padažą: ant aliejaus/sviesto kepam smulkiai pjaustytą svogūną, kai šis apkepa, sudedam smulkiai pjaustytų šampinjonų (bet daug), kol jie kepa, imam pokelį krabų lazdelių ir kiekvieną lazdelę pjaustom ritinėliais, suverčiam į tą pačią keptuvę ir kepam ol, kol tie ritinėliai išsileis ir taps “juostelėmis”, vis pamaišome, aišku, tuo metu kaip tik ir makaronai baigia virti, tai nupylus vandenį, paskaninam juos sviestu ir įdedam “Makaronų prieskonių”, žinau, kad tokios kietos virėjos kaip jūs, nevertinat prieskonių, kurie yra jau paruošti, t.y. pakeliuose, bet tokiai šeimininkei kaip aš, tai labai gerai sueina (tik neatsimenu, kokios firmos, vieną kartą sudėjau ne tuos, tai buvo baisus nepasitenkinimas šeimoje), tada visą padažą iš keptuvės suverčiam į puodą su makaronais, atsargiai išmaišom, tegul šiek tiek pastovi. Ir viskas. Kapojam.
Ačiū visoms už malonų pabendravimą, gero poilsio ir iki antradienio (pagaliau laisvė!!!!!!). Marš visos į miškus, sodu ir laukus!!!! Užteks sėdėti tvankiuose biuruose ir akis gadinti prie kompų.
ATE!!!!
taigi rasiau kad vet./veterinarineje/vaistineje yra kazko nuo skruzdziu,o ne zmoniu/skruzdziu spiritas su receptu/.jos dar bijo pomidoru lapu,kavos tirsciu/nesaldziu/,kreidos milteliu,nors manau kad geriausia kazkas pirkto,nes toms liaudiskoms priemonems,jos jau atsparios.
TETA PANOS 🙂
past/kopy visus labai lengus receptėlius, Dėkinga esu iki begalybės 🙂 🙂 🙂
Jums visoms linkėjimai nuo MIGLĖS, grįš vėlai vakare, bet rūpinais mumis visomis 🙂 Čin, ČIN :):):):
TETA – Mergiotėms 🙂
Miglė grįždama pakeliui namo, stao gero gerimo cielą burelį,taip kad esančios ar grįžusios vėliau, prisijunik vėliau. Visos esat laukiamos, tik manua, reiktų MIGLEI, ko skanaus paruošti, kaip manot ???? :0
Jei mane prikabinsite ,tai pasiimsiu krabu misraines su ryziais,karbonaduku ir benediktino is bariuko.Paskutinis menesio penktadienis reikia svesti
MIGLĖ JUTAI ir visoms
Vienžo, pagaliau parsiradau 🙂
JUTA,
prašyč išguldyt savąją karbonadžių kepimo texnologiją -mat kiek kepėjų -tiek ir anų …
Sorrrius baisulinis, kad aplink skruzdenų naikinimo texnologijas nespjau nieko daugiau išsiaiškint ir jumis pranešti.Vienok -geriau vėliau , nei niekada -a neeeAA ? 🙂
Mat jau sumislijau, pas ką paklausti.
Antra -visur gerai -namie geriausiai 🙂
3. TIKROS SAMANĖS skyrimo nuo šamurliako TESTAI.
1.Sumakalojam/pakratom buteluką.
Jeigu aplink kakluką pasigamina toks burbulukų ‘vainikėlis” -reiškias . panašu, kad tikras..
2.Dėl viso pikto -įsitikinti, ar ne atskiestas -įpilam šlakutį šaukštelukan ir pamėginam padegti degtuku -jeigu dega MELSVA liepsnele -reikias tikras.Kuo daugiau raudonos -tuom daugiau banalaus spirituko ir kitų negerų priemaišų.
3. PATS SVARBIAUSIAS -kaip atskirti CIKRINĮ RUGINĮ nuo … runkelinio, pvZ. 🙁
Ant delnuko viduruko pakrapinam šlakutį.Ištrinam/išmakaluojam -kaip kokį kremuką tarp delnukų.
Padžiovinam -delnukais bemakaluodamos vėjely.Kai anie tarsi ir apdžiūsta – pauostom delnukus.Jeigu KVEPIA !!! RUGINE duonuke -REIŠKIAS -TIKRAS.
Jei yra bent užuomina į KITO kvapo skanskonį -Reiškias kažkas jums nori įpiršti… už tikrą kainą.
p.s.Jei su uosle probblemų ba- ba- ruginį nuo runkelinio
po testo Nr.3 atskirsit kaip mat.
p.p.s.:) Skaniausia LIETUVIŠKOS ‘tekilos’ rūšis yra tokia.:
1.Samanioks -rūginis
2.Citrina -žalia(laimas)
3.Druska -banali(geriau rupi ir mažumytį pajuodusi ) 🙂
4.Silpniems nervams/skrandžiams užkanda -NAMIE sūdytas/rūkytas LAŠINOKAS + AGURKĖLIS.
iR JOKIŲ BULKŲ/KEČIUPŲ/DUONŲ 🙂 🙂 🙂
SKANAUS.VISADA.LT 🙂
Prasom karbonaduko;ismusto ,su idaru;sviestuke pakepintais pievagrybiukais,morkytem,svogunu,rukyta sonine,prieskoniukais,ipjaustytu virtu kiausuku,sulankstyto trikampiuko,isvolioto miltuose,poto kiausinio plakinyje,apkepto ir baikto kept orkaiteje.Su salotomis,bulviu kosyte ir sviesto padazu.Ar skanu,vaisinu.
MIGLĖ
sorrrius- ale vėlgi negaliu nepasidalinti dar vienu džiaugsmu,
susijusiu su mano “kAtulio” 🙂 nuoširdžiu/nemerkantilišku vieno iš daugelio darbukų neužsakytu neišpasakytai gražiu įvertinimu :
“Parašykite autoriui: Stebuklingai gyvi paveikslai. Nuostabi harmonija.Jie kalba apie meile, gyvenima ir mirti, geri ir blogi. Ir tikrai zinai, kad gyvenimas nugali. Norisi vel ir vel jais geretis. Tai Dievo dovana”
Nu va -mes abu laimingi nuo tų gražių nuoširdžių žodžių aršiau nei…
Visa kita – XERNIA SOBAČJA -by tik sveikatos būt.
Rytoj vėl važiuosim į “fazendą”, prieš tai jis mane skaniai pagirdys tikru geru kavuku, o po to aš jį laaabai skaniai/meiliai pavalgydinsiu BŪTINAI 🙂
MIGLĖ
Vienžo- norėjau pasakyti -ramaus miegelio/gražaus prabudimo
ir linksmo PRAILGINTO savaitgalio visoms.
Detales ir klausimus, manau, irgi išsiaiškinsim 🙂
dar vienžo –
ATVIRA/NUOŠIRDI
KOMUNIKACIJA -JĖGA 🙂 🙂 :
UZSIENIETE
Sveikos mergickos! Saulute musu nelepina, tikriausiai, kad neperkaistume.tad yra laiko kitiems dalykams, pakeliauti po sala ir siaip.
Siulau pasigaminti man labai patikusius MINI CEBUREKUS su tuno idaru. Ceburekai 1-2 kasniu didumo. Tunas su pomidoru padazu, tikras apsivalgymas. Darbo, matyt daugiau, bet be proto skanu. Cia taip pat daznai kepami pyrageliai is sluoksniuotos teslos su spinatu idaru. Sriubos kremines. Valgem cesnakine su smulkiais makaronais, pievagrybiu ir maliugu morku. Tad tiek siam kartui. Iki