VANILINĖS “SRAIGĖS”

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

užsienietė
16 vnt. reikia : 400 g miltų, 30 g mielių, 80 g cukraus, 1/8 ltr. pieno,
 2 kiaušiniai, 80 g tirpinto sviesto, druskos, pusės citrinos tarkuotos žievelės,
 1/2 arbat.šaukst. maltos kalendros, cukraus pudros pabarstymui.
Idarui: 60 g sviesto, 75 g kapotų pistacijų (ar lazdyno) riešutų, 50 g medaus,
2 valg.šaukšt. grietinės, 20 g vanilinio pudingo miltelių, 3 valg.šaukšt. cukraus,
 1/4 ltr. pieno, 1 trynys.

Paruošiam mielinė tešlą. Įdarui iŠlydyti sviestą, dėti pistacijas, medų ir grietinę,
išmaišyti ir užvirti, atvėsinti. Išvirti pudingą iš pudingo miltelių, cukraus ir pieno,
 atvėsinti, imušti trynį.
Iš mielinės tešlos iškočioti 40×60 cm dydžio lakštą, dėti pistacijų įdarą,
susukti volelį ir supjaustyti apie 2 cm dydžio gabaliukais,  juos pastatyti.
Sudėti “sraiges” ant skardos,išklotos kepimo popieriumi, leisti dar 10 min. pakilti.
 Su šaukstu įspausti “sraigės” viduryje duobutę, įdėti vanilinio pudingo.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 temp. – apie 20-25 min. Pabarstyti cukraus pudra.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011