KIAULIENOS SUKTINUKAI SU BARAVYKŲ IR VIŠTOS KRŪTINĖLĖS ĮDARU
|komentarų nėra
teta
0,5 kg kiaulienos nugarinės;
1 šviežias/šaldytas ar -jei tokio nėra -džiovintas baravykas,
1/5 keptos vištienos krūtinėlės;
1 kiaušinis;
sauja paruoštų džiūvėsėlių;
1 svogūnas;
miltų (apvoliojimui);
porą šaukštų grietinės;
sviesto, aliejaus;
1 lauro lapelis;
virtų bulvių;
svogūnų laiškų.
Supjaustyti nugarinę į ~7 -8 gabalus, išmušti, užberti druskos, kvp/karčių maltų pipirų ir palikti. Tuo metu pasigaminti ĮDARO :Supjaustyti baravyką ir pakepinti ant sviesto, kai išgaruos skystis- įmesti pjaustytą svogūną, dar pakepinti- kol svogūnai lengvai pagels. Kol viskas kepa, labai smulkiai supjaustyti keptą vištos krūtinėlę. Iškepusius svogūnus su baravyku sudėti į susmulkintą krūtinėlę, įberti saują džiūvėsėlių, išplaktą kiaušinį, truputį druskos, pipirų. Visus įdaro produktus gerai išmaišyti.
Po to formuojam suktinukus. Ant lentelės padedam vieną išmuštą mėsos gabaliuką, ant viršaus dedam valg. šaukštą įdaro- ant platesnės išmuštos mėsos dalies. Pradedam formuoti kaip balandėlį. Kai padarom “pusvokį”, lieka vienas mėsos kraštas, kuris sudarys siūlę – jį reikia pakartotinai išmušti plaktukėliu, kad būtų tiesiog permatomas – tada jis labai tvirtai prisiklijuos. Suktinuką švelniai rankomis paspaudinėjam (kaip cepeliną), apvoliojam(truputį- kad nebutų storas sluoksnis) miltuose ir kepam įkaitintoje keptuvėje. Vis pavartom, kad gražiai apkeptų iš abiejų pusių.
Apkepinus pilam verdančio vandens, įmetam vieną lauro lapą ir paliekam troškintis. Kai suktinukai suminkštės- dedam gabaliuką sviesto ir porą šaukštų grietinės, dar patroškinam -kol išgaruos vanduo (iki valandos laiko.). Ant labai įkaitintos su aliejumi keptuvės dedam vakarykštes (būtinai) ketvirčiais supjaustytas bulves. Karštame aliejuje jos labai gražiai apskrunda. Tuo momentu jau turi būti gatavi suktinukai.
Dedame po 2 ar po 1 suktinuką į lėkštę, apipilame padažu, šalia krauname bulves, viską apibarstome smulkintais svogūnų laiškais. Daržovės/ salotos tinka visokios, tik be grietinės, nes jos jau yra padaže.