NETIKROS “VIŠTŲ ŠLAUNELĖS”
|5 komentarai
Virjes
Vakar buvo virjeso “paklydėlio” garbei pakeptos netikros vištų šlaunelės. O dariau taip : ‘kiauliaus’ faršą su pievagrybiais permaliau 2 kartus, įmušiau kiaušinį, dėjau prieskonių, manų. Viską gerai išminkiau ir šia mase aplipdžiau šonkauliuką, nuo kurio mėsytės, aišku,nenuėmiau . Prieš tai šonkauliuką pavoliojau į manų kruopas ir kiaušinio plakinį.Tiesa , faršu neaplipdžiau viso šonkauliuko -galiuką palikau iškištą, kad gražiau atrodytų . Kepiau orkaitėje, be rankovės -maždau apie pusvalandį, ne trumpiau. Nesutrūko ir buvo tikrai skanu. Naudojau šviežius šonkauliukus.Gerai pagalvojus -gali būti ir parūkyti 🙂
Miglės trigrašis: 🙂 kas pasakė, kad vietoj kiauliaus faršo negali būti paukštiškas -jei aplinkybės(ar organizmas 🙂 ) reikalauja liesiau… 🙂 🙂 🙂 Juolab, kad Virjes irgi “ne nepritaria ” ir tokiai versijai 🙂
Virjes
Sveikos mergučės! Perskaičiau atidžiai savo receptuką
ir noriu pridurti, jeigu kartais faršas nelabai lips
prie šonkauliuko , šonkauliuką truputį pavoliokite į manus . 😛
Virjes
Tikrai čia kokia danguj skylė atsidarė 😛 – taisau – pirma į kiaušinio plakinį- po to į truputuką manų ( jeigu nelips). Daugiau šiandien neprisijungsiu, nes kažkaip nusišneku ir ne tik čia.. 🙁 🙁 🙁
Bus pataisyta 🙂 Tiesa, dar noriu paklausti -ar tik vištienos faršą naudoji, ar, galima ir kalakuto?
Virjes
Faršą naudoju kaimo kriuksių 😛 , bet manau , kad galimos visokios variacijos
Pas Dunduką aptikau kažką panašaus, ale ir kitoniškai- iš tikrų vištos šlaunelių:odelė atsargiai nusmaugiama, kauliukas nupjaunamas, šlaunelių mėsa nugramdoma ir smulkiai sukapojama. Paskui – sumaišyta su smulkintais pievagrybiais/česnakiuku/prieskoniais/žolytėmis – grąžinama po odele. Paskui kepama alejuje keptuvėje(aliejaus tiek,kad šlaunelės būtų perpus apsemtos).