Dzūkiškas mėsos išsaugojimo receptas.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

ASOL

Taip mėsą saugodavo mano mama – kol neturėjo šaldytuvo. Reikia mėsą supjaustyti stambokais gabalais, gali būti ir kauliukų, padruskinti, papirinti ją, pridėti česnako, lauro lapelių ir kočėlu stipriai sugrųsti į 3 litrų talpos stiklainį 9neturi likti oro tarp mėsos gabalų). Viršų užlieti lydytais taukais. Praėjus 2 ar daugiau savaičių ta išimta mėsytė atrodo kaip dzūkiškas kindziukas – galima ją virti, troškinti ar kepti.

 O prie tos mėsytės siūlau dzūkiškos samanės – skaidrios kaip ašara ir dar būtina į ją įmesti kmyno žiedyną ar ąžuolo žievės, ar kavos pupelių – kad nuimti bent truputį kvapą :).

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011