Dzūkiškas mėsos išsaugojimo receptas.
|komentarų nėra
ASOL
Taip mėsą saugodavo mano mama – kol neturėjo šaldytuvo. Reikia mėsą supjaustyti stambokais gabalais, gali būti ir kauliukų, padruskinti, papirinti ją, pridėti česnako, lauro lapelių ir kočėlu stipriai sugrųsti į 3 litrų talpos stiklainį 9neturi likti oro tarp mėsos gabalų). Viršų užlieti lydytais taukais. Praėjus 2 ar daugiau savaičių ta išimta mėsytė atrodo kaip dzūkiškas kindziukas – galima ją virti, troškinti ar kepti.
O prie tos mėsytės siūlau dzūkiškos samanės – skaidrios kaip ašara ir dar būtina į ją įmesti kmyno žiedyną ar ąžuolo žievės, ar kavos pupelių – kad nuimti bent truputį kvapą :).