Jūros lydeka, troškinta su svogūnais ir pomidorais
|6 komentarai
COPY
Siūlau labai greit pargaminamą jūros lydekos file patiekalą. REIKĖS- 0,5kg žuvies filė, 2 stambių svogūnų ir2 pomidorų, 1 šaukšto citrinos sulčių, prieskonių. Kol valom svogūnus, filė išguldom ant lentelės ir šlakstom citrinos sultimis. Stambiais ritiniais supjaustome svogūnus ir pomidorus. Keptuvės dugną išklojame supjaustytais svogūnais, ant jų- pomidorų griežinėliai. Ant viršaus guldome filė gabaliukus, barstome prieskoniais, uždengiame dangčiu- būtinai-ir kepame. Pomidorai išleidžia sultis, tad nei vandens, nei aliejaus nereikia. Prieš baigiant kepti- maksimum15 min.-jei norime, barstome smulkintus žalius krapus ar petražoles, tinka paprika ir kt.Štai ir viskas.Žuvis būna tarsi troškinta, bet išlaiko formą ir sultingumą. Skanus patiekalas ir šaltas. Dėmesio liesėjimo programos dalyviams- patiekalas mažai kaloringas.:) 😉 😉 😉
Miglės trigrašis 🙂 jei šį patiekalą tiesiai iš keptuvės su visu daržoviniu patalu ir daugiakvapiu/daugiaprasmiu sultiniu “sultiniu’ išversit ant ką tik išvirtų ryžių “kalnelio” – aišku,taip, kad žuveliokai “plaukuotų” paviršiuje- gausis la -aabai nemažai porcijų laaaaabai skanaus karšto patiekalo 🙂 Kam svogūnai -per aštru -galima pakeisti porais.
Kita versija – prie tų paprikų/pomidorų drąsiai ir krituolių OBUOLIŲ trinktelt.Fantastika kažkokia gaunas 🙂 Dar, tiesa, vietoj pusės kg anądien žuvies visą kilogramą sumečiau – keliais sluoksniais, viena ant ant kitos.Aišku, visokių sulčių greit perdaug pasidarė, tai dalį nusėmiau ir paskui į pabaigą atgal supyliau.Labai skanu.
Virjes
Aš darau truputuką kitaip- bet irgi nuostabiai skanu. Parašysiu:
žuvį supjaustau gabaliukais (kaip kepant su tešla -tokio dydžio) ir apkepu aliejuje. Tuo metu verda ryžiai (tiek, kiek norisi ). Patroškinu aliejuje su vandenuku(nes man per riebu)- smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą papriką- iki suminkštėja. Tada į tą indą, kuriame troškinu daržovės (aš turiu gilią keptuvę), verčiu jūros lydeką ir išvirusius ryžius, viską sumaišau. Žuvis kaip ir paskesta. Bet lieka puikus skonis .Dar patroškinu, tada įmetu kokį šaukštą pomidorų padažo . Labai skanu ir šiltas, ir šaltas -pirmas mano šeimynos patiekalas per Kūčias ir per tas dienas, kai mėsos negalima 😉
COPY- tikrai recepto pateikėja neįsižeis dėl recepto modifikacijos.Juolab kad tai- ir valgoma su ryžiais. Na o porai- kodėl gi ne, nes kartais aš pati , neturėdama pomidorų “modifikuoju” juos morkomis, bet tuomet jau reikia vandens.
Skanu labai ir dar taip paprasta pasigaminti!
—taip jau susikloste, kad pastaruoju metu tenka paciam gaminti maista. Nusipirkau zuvies file, ir kadangi neturiu zalio supratimo ka su ja imantresnio padaryti, – jungiau paieska ir atradau si Jusu pateikta recepta. Rezultatas pradziugino. Aciu Jums. Paprasta, skanu ir grazu, pagaminsiu ji ir nuvaziaves i svecius pas tevus……..
Po 12 minuciu ishgaravo visas vanduo ir prisvilo svogunai. ZUvis dar buvo zalia, du kartus ipylus vandens ir patroshkinus dar 10 minuciu gavosi keistas marmalas.
Gal del elektrines virykles tokia nesamone?
tabsa,
gal daugiau dėl…keptuvės.Patikimiau – kai ji storu dugnu.Ir, aišku, būtinai reikia troškint užvožus dangtį, ant lėtos ugnies . Arba dar vienas fintas galėjo būti -gal “nusausinai” žuvį prieš keptuvėn kišdama? Aš prieš kelias dienas buvau glazūruotos file nusipirkus(kepimui ), tai “išgręžiau” prieš kepant ir…shuds gavosi 👿 -per sausa kažkokia. 😎 Ir apskritai turiu pastebėt : mano galva- išsigimė “xekas” marketuose -seniai buvau beužtikusi storų, sultingu fileikų 🙄
Merginos_moterys !!!
Super receptas! Ypac tuo, kad labai tinkamas tiems, kas kencia nuo cholesterolio pertekliaus :)) Vyrui labai patiko 🙂 O man taip pat 🙂 🙄