PUSRYTINĖ DUONELĖ
|2 komentarai
Zosė
16 vienetų:
6 dl (3 stiklinės) ruginių ir kvietinių miltų – santykiu 50:50;
1 valg. šaukštas kepimo miltelių;
1 arbat. šaukštelis druskos;
1 dl (1/2 stiklinės) razinų;
1 valg. šaukštas kmynų;
50 gr sviesto;
3 dl (1, 5 stiklinės) kefyro (arba liesos rugščios grietinės).
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, razinas, kmynus. Sviestą ištirpinti ir atvėsinus supilti į tešlą. Po to supilti kefyrą. Gautą masę suformuoti į ilgą dešrą, supjaustyti į 16 dalių. Jas sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kišti į iki 250 laipsnių ikaitintą orkaitę. Kepti 8-10 min.
Visas veiksmas vyksta 15-20 minučių.
Labai skani duonelė pavyko. Geras receptas, dėkui:) Tiesa, nedėjau kmynų, o įmaišiau skaldytų lazdyno riešutų ir įbėriau arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ( pamaniau, kad valgomojo šaukšto jų būtų kiek per daug…) Ir dar: gal dėl to, jog nedėjau sviesto( nemėgstu riebalų) gerokai prie kep. popieriaus prilipo, tad gramdyt teko…Tad gaminant kitiems patarčiau visgi ar patept riebalais skardą ar tą kep. popierių.
Labai skani duonelė:) Geras receptas:)