GRYBŲ PADAŽAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 3.75 iš 5)
Loading...

Aldona

Gaminamas is pievagrybių ar džiovintų baravykų, sumaltų kavamale į dulkes.Iš pradžių išverdamas grietinėlės ar pieno padažas -kaip baltasis būsimo padažo pagrindas .Į jį supilami smulkiai supjaustyti virti pievagrybiai su pakepintais svogūnais. Arba apiberiama baravykų milteliais.  

Austre

50 g džiovintų grybų ; 1 nedidelis svogūnas ; 1 šaukštas sviesto; 2 šaukštai miltų ; 2 šaukštai rūgščios grietinės; pipirai; druska. Grybus nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir palikti kelioms valandoms. Paskui įmesti svogūną, įberti druskos ir virti pridengus. Kai grybai suminkštės, perkošti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Iš sviesto ir pusės miltų pagaminti gelsvai rusvą uždarą, praskiesti grybų nuoviru, supilti grietinę, išmaišyti su likusiais miltais, paskaninti, užvirinti. Patiekti su košėmis, kroketais bei pudingais.    

ISPANIŠKAS GRYBŲ PADAŽAS

mole  

50g sviesto; 150g pievagrybių; 50g pusiau sauso balto vyno; 50g sultinio; 500g pomidorų sulčių; 25g miltų. Sviestą ištirpinti keptuvėje. Grybus supjaustyti riekutėmis ir kepti apie 5 minutes. Į grybus supilti miltus ir išmaišyti, po to supilti sultinį, pomidorų sultis ir vyną. Viską išmaišyti ir virinti apie 15 minučių. Padažas patiekiamas prie jautienos, kiaulienos bei šernienos patiekalų.  

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011